Dålig start, men ett bra avslut...

Ja dagen började lite sådär idag... Eller tidiga förmiddagen var okej. Satt inne vid datorn och fixade årsmötesprotokollet och lite annat. Sen var det kaffe och macka. Hade även lite marsvinsrådgivning via telefonen till Marie... =)
Idag var det strömavbrott en timme med... Det hade jag helt glömt bort, men som tur var hade kaffet precis hunnit rinna ner när allt blev svart... Det var dessutom bara borta en halvtimme... =)

Men sedan gick jag ut och skulle rida. Tog min Nökkvi, längtade efter en lugn och skön tur på min älskade häst...
Men han hade inte riktigt samma uppfattning som jag. Först stökade han otroligt mycket i gången.
Han ville antagligen gå in i en box... Han skulle inte stå still, inte lyfta hovarna, stod och skrapade hela tiden... Men jag höll mig lugn och var väldigt pedagogisk och konsekvent emot honom. *stolt*
Det går till slut, bara man är tålmodig och lugn.

När vi sedan väl kom ut var han jätteduktig första biten, han var superlyhörd. Stannade på sitsen och var såå duktig.
Men sedan gick det bara utför... Han halkade till några gånger eftersom han fick lite klampar... Efter det var han spänd i hela kroppen, hela tiden... När jag skulle öka till trav eller tölt så rusade han bara iväg med mig och höll på att sticka... Han glodde bakåt hela tiden också, som om han hade någon bakom sig...
Det blev en kort skrittur istället... Gick av och gick halva vägen hem med. Någonting var det med honom. Antingen var underlaget läskigt, det har ju smält bort en hel del snö nu och bara blivit blask... Eller så hade han ont någonstans... Eller så var det båda två i kombination... Nu får han nog vila några dagar allafall...
Dessutom stack Vilma för mig på hemvägen. Jag koncentrerade mig på Nökkvi och kollade på hur han gick.
Då passade hon på... Hon hittade troligtvis något gott att äta. Men usch vad orolig man blir! Det kändes som en evighet innan hon kom tillbaka... Skithund! Men nu vet jag var det är så nu håller jag koll på henne där...

Efter lite lunch skulle jag gå ut igen... Visste inte riktigt vad jag skulle göra, om jag skulle rida någon mer...
Men till slut beslöt jag mig för att bara gå ut och pyssla. Jag mockade i vindskyddet/hagen...
Usch vad tungt och blött det blir i detta tråkiga väder!!! Inte syns det att man har gjort något heller...
Sedan packade jag hö... Packade nio säckar... Sedan orkade jag inte mer... Jag tål tydligen inte det där höet och idag var det värre än vanligt. Har aldrig förut känt något av hö, men det här gör så det kliar i halsen och jag får hostattacker... Usch!
Freyja fick komma in och äta lite mat, funderade lite på om jag skulle longera henne... Men ångrade mig snart igen... Det är nog för halt ute. Så hon fick gå ut igen när hon hade ätit klart...

Jag gick in för att ta en kopp te... När jag precis satt mig med koppen ringde Marie och undrade om vi skulle rida. Behövde inte fundera många sekunder för det svaret... Var bara att hälla i sig lite te, sen klä på sig och gå ut igen.
Vi red en härlig liten kvällstur på Beris och Freri. Båda var pigga och glada och gick jättebra båda två! Underbart!
Det var ett härligt avslut på dagen!!! Beris töltade till och med mig! I skrittakt, men ändå! =)

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen!!! Ska bli såå skönt!
Puss o kram!
 

Några dagar sedan...

Ja det var några dagar sedan jag skrev nu... Så en liten uppdatering av vad som har hänt.

Lördag:
Jonna kom hit på förmiddagen. Så hon och jag red en sväng på Beris och Kátur. Jag tyckte att det gick riktigt bra!
Kátur var rätt pigg, men Jonna klarade av honom riktigt bra! Vi galopperade på fältet och hade en härlig tur!
Beris är ju alltid så härlig att rida! Man känner sig så trygg, han hittar ju aldrig på något eller springer iväg eller så. =)
Det är rätt skönt emellanåt.

Efter en snabblunch gick vi ut igen. Då kom mina sysslingar Matilda och Amanda hit och deras mamma Marie.
Vi erbjöd dem att rida, vilket var väldigt uppskattat! Matilda och Amanda älskar allt som har med hästar att göra och båda är rätt duktiga på att rida!
Marie fick ta Nökkvi, hon var så sugen på honom. Och det gick faktiskt riktigt bra för henne. Han skötte sig så bra så! *nöjd*
Matilda fick rida Beris, hon blev så nöjd så och blev helt kär i vår lilla buspojk. =)
Amanda fick rida Freri, vilket gick riktigt bra. Freri gick jättefint för henne!
Jag red på Freyja, var beredd på en liten stressad häst eftersom vi var så många. Men oj vad duktigt hon var!
Hon gick först och var jättelugn och fin (så lugn och fin som Freyjan kan vara). Hon töltade på riktigt bra med mig och höll sig i ett bra tempo. Det var bara sista biten hem som hon blev lite stressad, men då lade jag mig bakom de andra och då gick det bra igen.
Mamma red på Kátur, han skötte sig som vanligt! =)

Efter ridturen gick vi in och fikade. Men vi var rätt snart ute igen... =) Matlida och Amanda pysslade med hästarna i timmar!
Jag longerade Tindra en stund, med mamma på ryggen. Hon skötte sig utmärkt som vanligt, men tyckte att det var riktigt jobbigt... =) Men hon kunde till och med trava en liten bit därinne, det har hon inte gjort med ryttare på ryggen innan.

På kvällen kom Rolf, Sofie och Anna och hämtade bilen som jag hade lånat av dem under veckan som jag passade deras hästar. =) De var så tacksamma över att jag hade tagit hand om hästarna.

Söndag: Red Nökkvi en sväng på förmiddagen. Det var skönt! Han var så duktig så!
Efter lunch åkte jag, My och Marie och kollade på en ponny, Marie är sugen på att köpa det till My och Moa.
Det var en jättemysig ponny, men inte riktigt vad vi letade efter.

Måndag: Efter fika och mailfix gick vi ut och red med Sandra. Jag red Kátur och mamma Beris. Hundarna fick också följa med och pulsa i snön. Både hästarna och hundarna var rätt trötta efteråt. =)
Sedan longerade jag Nökkvi en stund på eftermiddagen. Han gick jättefint, men blev trött fort. Så var lite loj på slutet...

På kvällen var det Bodybalance. Det är skönt nu när man börjar komma på hur alla rörelser ska göras. Man känner att man blir bättre och bättre. Jag har bättre balans nu än första gången vi var där. =)

Tisdag: På förmiddagen red jag Freyja en stund i paddocken. Det var tungt för henne att pulsa i snön. Men hon gick riktigt bra! Det är skönt att känna hur stor skillnad det är! Hon är ju riktigt känslig, jag behöver inte ens röra tyglarna för att få henne att stanna.
Sedan kom Cissi hit, kollade på hästarna och sedan fikade vi. =) Jättekul att träffas, hoppas att de kan komma hit snart igen så vi kan rida en sväng.

Efter lunch kom Annette och Sandra hit och red. Det gick riktigt bra. Nökkvi hade fin tölt stundtals.
På vägen hem mötte vi skolbussen... Han hade kanat ner i diket... hehe... jobbigt läge... =)

På kvällen hade vi föreningsårsmöte i UNF 211 Unga Viljor. Vi var nio själar där. =)
För första gången på väldigt länge blev jag inte vald till någon mötesfunktionär. Det var lite konstigt att försöka sitta tyst under mötet... Men jag fick prata lite med och hjälpa till lite. =) Jag är väldigt nöjd! Vi hade ett bra möte, bästa på länge!
Vi blev en skön styrelse på 6 tjejer.
Jag blev kassör för första gången i mitt liv. Den enda posten som jag alltid sagt att jag aldrig ska sitta på...
Men det känns bra! Jag kommer fixa det här! Jag fick ju ta hand om förra årets ekonomi med. Det här året kommer att gå ännu bättre, när jag får fixa allt på mitt sätt från början.
Efter mötet åt vi semlor! =) Mums!

Onsdag: På förmiddagen satt jag och grejade lite framför datorn. När jag hade satt mig för att dricka kaffe och äta macka började Nellie skälla, vilket hon aldrig gör.
Men det var Marie och Moa som kom till stallet och antagligen blev hon så glad så hon inte visste vad hon skulle göra.
De kom allafall in en sväng och fikade lite. =)
Sedan gick vi ut i stallet och tog in Freri. Vi gick en promenad och Moa fick rida. Om hon blev glad! Hon var såå nöjd när hon satt däruppe på Freris rygg, i sin lilla ponnyputa och höll i handtaget.
Men när vi hade kommit halvvägs undrade hon: -Varför går ni så långt?
Moa är ju bara van vid att få ledas några varv runt i paddocken eller gå fram och tillbaka på en väg... Hon har aldrig ridit så här långt förut. =)
Efter ridturen fick hon hjälpa mig med att fixa mat till Freyja. Sedan satt hon i Freyjas box och kollade på henne när hon åt. =) Freyja var rätt nöjd med det med, hon verkar gilla att ha sällskap i boxen.
Men jag förstår Moa, det är rofyllt att sitta och se på hästarna när de äter...

Idag blev det ingen ridning för mig, det var så blaskigt och tråkigt ute. Men har mockat ut tre kärror skit ur hagen istället... Plus 20 högar från vindskyddet...

Ikväll har mamma haft sin Nyttohundskurs. Jag har filmat dem! 33 filmer lyckades jag filma innan minnet var fullt... =)

Nu ska jag lägga in filmer i datorn... Sedan ska hästar fodras och sedan är det dags att sova! Är skapligt trött!

Puss o kram!

Fredagen den 20:e februari...

Igår var Sanna och Maritha här. De kom hit med sina hästar Askur och Fia vid halv tio tiden. Var jättekul att träffa dem igen, det händer allt för sällan nu för tiden. Det var skoj att se Fia också, har ju bara sett henne lite kort under en kurs vi var på tillsammans i höstas. Men då hade man ju fullt upp med sina egna pass och hästar.
Vi red en lugn och skön tur! Nökkvi skötte sig riktigt skapligt. Jag som trodde att han skulle bli lite pigg med två nya hästar... Men min knas blev snarare lite slö... Jag fick driva honom nästan hela tiden... Men hellre det faktiskt!
Beris tyckte det var riktigt spännande och kul med nya hästar, så han var desto piggare. =)

Efter ridturen bjöd vi in dem på lunch, älggryta och ris. Mums!

När de hade åkt hem red mamma och jag en sväng till. Jag på Freyja och mamma på Kátur med Tindra som handhäst.
Freyja var riktigt duktig! Hon var lugn och fin hela tiden, ingen tendens till att öka. stressa eller springa iväg... Kunde rida på halvlånga tyglar hela tiden. Riktigt skönt!
Kátur var riktigt duktig och tålmodig med lilla Tindran brevid sig.
Tindra skötte sig ganska skapligt, hon for lite fram och tillbaka. Men hon vet ju inte hur man ska göra än. Nästa gång går det nog bättre. Då ska vi nog ta repgrimman på istället för en vanlig grimma.

Efter lite fika senare åkte vi bort till Evas stall och fixade iordning där och släppte in hästar och grejade.

Idag har hundarna och jag varit ensamma hemma. =) Imorse åkte jag bort och släppte ut hästar vid halv åtta. Passade även på att mocka ut alla boxarna när jag ändå var där...
När jag kom hem blev det kaffe och macka. Sedan gick vi ut till stallet. Jag red Nökkvi en sväng i paddocken först. Han fick jobba hårt! Travade och galopperade på volterna... Det var rätt djup snö där inne... Men vi behövde det! Han gick riktigt bra! Men det var jobbigt!
Red sedan ut en liten sväng i "våran" skog, hundarna fick följa med såklart. Blev tölt på fältet och trav över stockar och stenar... Gick riktigt bra och jag är så nöjd över min fina pojk!

Sedan var det lunchdags för alla hästar... Och sedan även för mig och hundarna. =)
Efter lunch gick vi ut igen... Amanda kom vid två och då red vi en sväng på Beris och Freri.
Gick riktigt bra för oss båda! Freri var riktigt pigg idag, såå skönt att se. Beris traskade på riktigt bra han med.
På hemvägen bytte vi häst, kul att känna lite på Freri. Det var stor skillnad sen sist jag red honom, oj vad mycket mindre han hade blivit (i positiv bemärkelse). Den lilla fetbollen är inte längre så fet! Vilket är otroligt skönt!
Beris gick riktigt fint för Amanda med!

Sedan packade vi lite hö tills det var dags för Amanda att åka hem igen.
Efter lite mockning i hagen var det dags för middag för hästarna och fodring & insläpp för evas hästar. Fixade boxar och allt då med. =) Kom hem vid sex ungefär... Var rätt trött i kroppen då... Så blev en skön dusch.
Sedan har jag tagit det ganska lugnt! Ätit spagetti carbonara, mums och kollat på let´s dance. Fixat halva Vilmas päls. =)

Nu är jag jättetrött! Så ska ta och säga gonatt till folket på msn... Sen ska jag krypa ner i min pudelbelamrade säng... =)
Puss o kram!

Onsdag 18/2

Igår kom mamma hem från jobbet på morgonen... Vi fikade lite och grejade på förmiddagen.
Sedan åkte vi bort till eva och fixade i stallet. Efter lite lunch gick vi ut och red en sväng.
Red Beris och Nökkvi. Gick riktigt bra! =) 
Sen red jag Freyja en stund i paddocken. Gick riktigt bra där med. Det är lite svårt med tölten, vi hittar inte formen riktigt och hon faller gärna ner i trav, när formen kommer. Men vi jobbar på. Blev lite galopp med, gick riktigt bra! =)
Hon är ju såå härlig att rida!

Sedan åkte jag och släppte in hästar... Det var iskallt ute... Så frös rejält när jag kom hem... Hade haft lite för lite på mig hela dagen... Så det var skönt att komma in... Vi tog en kopp te medans vi lagade lite kvällsmat. =)

Idag åkte vi bort och släppte ut hästarna tidigt... Sedan åt vi frukost. =) Jag städade lite hos marsvinen, fick byta hela buren... Jag som tyckte att mina små marsvin hade blivit så duktiga, för de senaste gångerna de varit ute har de inte kissat någonting och om de har kissat har de kissat på tidningen som jag lagt ut.  Men idag fick jag inse att jag bara hade haft tur innan... Idag kissade de överallt... Var nog minst 5 pölar... På den korta stunden... Ja de är otroliga... De fick allafall springa lite och röra på sig.

Sedan drack vi kaffe och åt macka... När vi var klara kom Marie, sedan kom även Jonna. =)
Så vi åkte bort till eva och mockade i boxarna och fixade iordning. Det går snabbt när man är många och vi var klara med allt på ca 40 min. =) Så skönt! Fodrade lunch innan vi åkte också.
När vi kom hem rakades Beris och Freri lite, deras päls har växt ut så mycket redan... Så nu hoppas vi att de inte blir så svettiga längre...
Mamma och Marie red en sväng på Freyja och Freri. Jonna och jag red en sväng på Beris och Kátur.
Jonna och jag ville öka lite mer, ha lite mer fart. =)
Det gick riktigt bra för oss. Beris skötte sig riktigt bra, fast han fick gå först nästan hela vägen. Han är ju så rolig att rida!
Kátur gick jättefint idag! Syntes ingen hälta eller ojämnhet! Såå skönt! Han gick dessutom riktigt snyggt med Jonna. Hon börjar verkligen få kläm på honom nu! Det är så kul att se. Han gick i kort tempo tölt brevid mig!
Sedan blev det galopp i galoppbacken! Det är så härligt att känna hur de tar i ordentligt i backen! Kátur laddade rejält uppför såg jag. =)

Nu på kvällen har jag varit på revisionsmöte. Var väl lagom kul, ekonomin har inte skötts så bra som man hade önskat under året... Så var endel att bita i... Men nu hoppas vi att vi har fixat till det, som gick allafall.
Till nästa år tänkte jag föreslå mig själv som kassör, nu vet jag ju hur det går till. Så kan jag släppa ordföranderollen... Det skulle vara rätt skönt!

Nu ska jag sova! Imorn kommer Sanna och Maritha! =) Ska bli såå kul att träffas igen! Var längesen nu!

Puss o kram!

Helgen som gick... En måndag med...

Jaa... En riktigt skön helg har jag haft! Helt underbart väder ha vi haft, har knappt velat gå in...
 I lördags kom Sandra och Annette hit. Så vi red en sväng hela gänget. Mamma red på Freyja, för Káturs ben var ju inte riktigt okej. Antagligen har gammelpojken lekt lite för mycket med fölen... Han har inte fattat att han inte längre är 12 år...

En ridtur blev det! Freyja skötte sig riktigt bra, hon var pigg. Men såg kontrollerbar ut allafall. På ett ställe stannade mamma, det var lite halt och så fick Freyja tid att pusta lite. Vi andra töltade iväg på grusvägen och tog en lugn galopp genom skogen. Nökkvi var riktigt duktig och kunde hålla en lugn galopp denna gång. Beris var lite seg på bortvägen, men efter en galopp var han på g igen. Han går ju såå fint!

Vid lunch kom Marie, Fredrik, My och Moa hit. Det var skoj att träffa dem! Vi bjöd dem på lunch. Moa är såå rolig nu när hon pratar så mycket... Hon hinner knappt äta när alla ord trillar ur hennes mun.

Efter lunch tog mamma och jag en ridtur till. Mamma red Tindra en sväng och jag följde med som sällskap på Beris. Hon är ju såå söt och cool Tindra. Sadeln var lite läskig först... Men sedan var hon som hon aldrig gjort annat än gå med ryttare på ryggen. Traskade iväg och ville gärna gå först. Det här ska vi göra oftare nu! =)
Det ska bli så kul när hon är inriden och klar!

Sedan på eftermiddagen åkte vi bort till Evas stall och fixade iordning allt... =)

På söndagen kom Annette och Sandra hit igen. Mamma stannade hemma, eftersom Freyja inte bör gå två långa ridturer på rad... Sen fick hon pyssla i stallet istället. =)
Vi red bort mot Rocklunda, en lugn och skön tur. Vi njöt av solen hela vägen. Mycket tölt blev det. =)

Efter lunch kom Amanda hit. Hon fick sitta på Freyja medans jag longerade henne. Sedan fick hon testa på att longera Tindra med. Det gick riktigt bra!

På kvällen åkte jag iväg på styrelsemöte i föreningen. Blev inte mycket möte... Men lite gjort allafall. Sedan gjorde vi chokladbollar. Det var gott! =)

Idag har jag varit i Linköping och haft omtenta... Det gick.... Ja som det gick... Antingen gick det bra eller kanske till och med jättebra. Annars gick det skitdåligt. Jag tycker att ett G borde jag allafall få. Men jag har ju haft fel förut, så vem vet...
Det är bara att vänta och se nu... Ladda inför nästa omtenta som är om två veckor...

Fodrade hästar.... Åt lite lunch... Sen hade jag tänkt rida en sväng... Men insåg sedan att Nökkvi hade gått ganska många dagar i rad... Och kommer säkert gå varje dag resten av veckan... Så han fick vila istället... Och hade ingen annan av hästarna som behövde gå idag heller.. Tindra och Freyja gick ju igår, så de behövde en vilodag. Kátur behövde ytterligare en vilodag... Gallan var mycket bättre! Skönt! Men en dag till är bra!
Och Beris kan jag ju inte rida själv och ta med mig hundarna eftersom Nellie har fått för sig att hon inte ska följa med då...

Så det blev en promenad istället. Det var skönt det med! Packade hö och mockade i hagen/vindskyddet med.

Sedan bar det iväg till Evas stall. =) Där väntade hungriga hästar som ville in...

Nu har jag hungriga hästar ute i hagen... Så ska ut och fodra... Hundarna behöver gå ut... Och jag behöver sova!
Puss o kram!

Fredagen den 13:e...

Ja jag börjar med en uppdatering av gårdagen... =)
Mamma jobbade till åtta, sedan handlade hon på hemvägen. Så när hon kom hem fikade vi lite. Sedan mockade vi och packade hö som vanligt... Det är många säckar varje dag och många skithögar...
Efter lunch red vi en sväng på "de svarta", Freyja och Kátur. Jag red Freyja, det gick hyfsat. I början gick hon riktigt bra, pigg men lyhörd. Sen på "Ängsnäsvägen" fick hon rycket och drog med mig... Den tjejen kan springa riktigt fort, det kan jag säga! Fick allafall stopp på henne till slut. Sedan på tillbakavägen fick jag hålla mig lite bakom Kátur... Sista biten hem gick det riktigt bra igen, då kunde jag gå om Kátur och tölta först. Men då var hon väl lite trött med kanske.
Kátur gick tyvärr lite dåligt igår, så det blir en omgång med blister och back-on-track. Sen några vilodagar för gammelgubben.

På kvällen åkte mamma och jag till Eva och gänget och kollade på hur hästarna och allt skulle skötas inför nästa vecka. Det kändes inte så svårt, Eva hade fixat lappar om allt och så. =)
När vi kom hem blev det hemgjord ostkaka (som jag hade gjort!) och kaffe.

Idag städade jag på förmiddagen. Mamma åkte till optikern. Så hann hela nedervåningen och strök lite tvätt under tiden som hon var borta. Sedan drack vi kaffe och åt macka. =)
Sedan blev det att mocka i hagen/vindskyddet och packa lite hö. Idag slängde vi ut lite fräsch halm i vindskyddet med. Vilket var uppskattat! =)
Efter lunch kom Amanda hit, var nästan en månad sen sist! Vi red en sväng på Nökkvi, Beris och Freri. De var riktigt pigga och Freri gick såå snyggt med Amanda!
Den där traven tror jag aldrig att jag har sett på honom förut, de svävade fram och i världens tempo! Vi kunde knappt rida lätt, så fort gick det. Han gick jättefint hela turen! Nökkvi gick riktigt bra på slutet och fick såå fin tölt!
Vi var ute över en timme, så de var lagom trötta när vi kom hem. Freri och Nökkvi åt upp hinkmaten, men höet var de inte intresserade av... Utan de stod brevid varandra och sov istället. Det är så skönt att kunna ha dem i samma box, eftersom vi bara har två än så länge...

Ikväll har mamma och jag varit och simmat. Det var skönt, men jobbigt. Känner mig helt slut efteråt...
Nu är det dags att gå och lägga sig... Det är en dag imorgon med!
Puss o kram!

En lugn och skön onsdagskväll.. =)

Nu sitter jag framför tv´n med en tallrik gröt, mackor och te. Snart börjar ett avsnitt av vänner. Det känns bra det här. Hundarna och jag har varit ensamma hemma hela dagen. Har haft en skön dag.

Efter frukost tog jag och städade hos marsvinen och de fick vara ute på golvet och springa lite.
Sedan städade jag mitt rum och bytte lakan, det behövdes. =)

Efter kaffe och macka gick vi ut till stallet. Jag red Beris en sväng. Nellie ville inte följa med som vanligt... Så hon fick vara inne. Vilma följde med mig ut. Beris var riktigt duktig. Pigg och glad och lyssnade jättebra. Han är riktigt rolig att rida. Red honom igår med. Han var pigg då med. Så jag passade på att galoppera mycket. Mycket galopp och trav, eftersom jag känner att jag klarar de gångarterna bäst på honom. Men idag blev det även lite tölt. Han bjöd på så bra på hemvägen, så då blev det riktigt bra tölt. =)

Efter ridturen gick vi in och åt lunch. Sedan red jag en sväng på Nökkvi också. Hade tänkt låta honom vila idag egentligen, men eftersom jag inte fick med mig Nellie ut när jag red Beris så red jag Nökkvi med. Då följer Nellie alltid med.
Nökkvi gick rätt bra. Men var lite tramsig där det blåste...

Ikväll har jag bakat en kaka. Sedan fixade jag med bokföringen i föreningen, nu är det bara kontantkassan kvar.
Sedan har jag pluggat lite. =) Har en omtenta nästa vecka... Usch.

Igår var bara Vilma och jag hemma. Mamma och Nellie var i Stockholm på kurs.
Vi började dagen med en ridtur på Beris. Det gick ju som sagt riktigt bra. I början tramsade han lite och testade om han inte kunde få gå hem istället... Men när han insåg att vi inte skulle vända så gick han kanonbra. Han försöker verkligen alltid göra rätt och sitt bästa. Blev mycket galopp och han har helt underbar galopp, mjuk och skön. Kunde samla honom bra i galoppen med. =) Vilma fick pulsa på bra i galoppen...
Sedan blev det en ridtur på Kátur med. Han var lite seg, men gick hyfsat bra. =) Han är alltid härlig att rida.
Men efter det var Vilma riktigt trött... Så hon fick gå in och sova direkt.

Jag red en sväng på Nökkvi med. En lugn och skön ridtur. Han gick avslappnat och fint hela vägen. Det var riktigt skönt. Kunde koncentrera mig fullt ut på honom.

På kvällen sen var det SBS-möte. Vilma fick följa med dit. =) Hon var så snäll... Låg och sov i mitt knä hela tiden. =)
Vid tio i nio skulle mamma komma till linköping. Vårt möte tog slut vid åtta, så Vilma och jag passade på att gå en stadspromenad.
Sedan hämtade vi mamma och Nellie.

Nu ska jag se på tv. =)
Puss o kram!

Måndag 9/2 -09

Gick upp vid halv sju i morse... Var lite lagom seg, men orkade allafall ta mig upp. Åt lite frukost, sedan gick jag ut och fodrade hästarna och gick en liten runda med vovvarna.
Sedan åkte vi till Linköping, skjutsade ju mamma och Nellie till tåget som skulle åka kl.8.00.
När Vilma och jag kom hem blev det kaffe och macka, läste tidningen i lugn och ro. Sedan kollade jag lite mail och pratade med brorsan på msn en stund. =) Det var trevligt, ett tag sen man hörde något från honom. De skulle komma hem näst nästa vecka. Ska bli kul att ses igen!

Vid elva kom Sandra, så vi red en sväng på Freri och Freyja. Freyja var riktigt lugn! Inget stressad alls.
Klart att hon var pigg, det får hon ju gärna vara. Men hon lyssnade jättebra och var riktigt härlig att rida. Kunde till och med ta några galoppsprång utan att hon rusade iväg med mig. Får ta och rida med någon numera, hon håller sig lugnare då.
Freri var nog lite trött efter gårdagen så han tog det lugnt idag. Var en lagom tur för båda två. Gick lugnt och fint.
Vilma var såklart med och sprang. I början tramsade hon lite och skulle skälla på allt... Men sedan lugnade hon sig och skötte sig riktigt bra!

Efter lite lunch gick Vilma och jag ut igen. Då red jag Nökkvi en sväng. Han var lugn och fin idag! Såå skönt! Vi travade på långa tyglar och han joggade fram... Fick hyfsat bra tölt på hemvägen med, även om jag inte hade mjukat och samlat honom. Vilma fick jobba på bra och pulsa i snön... =) Hon var faktiskt lite trött när vi kom hem. Så hon fick gå in direkt.

Jag mockade lite i vindskyddet och sedan fick Tindra komma in en stund. Borstade och pysslade med henne en bra stund. Hon är så duktig och står som ett tänt ljus i gången, njuter av att bli borstad.
Sedan longerade jag henne en stund, hon fick ha tränset på sig för att vänja sig lite vid bettet. Gick riktigt bra. Hon var lite okoncentrerad, men det var ju lite konstigt med bett i munnen... Hon funderade en del. Men när hon fick in traven gick hon jättefint, med sväv!
Efteråt fick hon lite mat och slabbade ner halva golvet... =)

Ikväll ha jag varit på Bodybalance, övningarna börjar sitta lite bättre nu, man börjar få lite kläm på dem. Det är skönt!
Nu är det dags att sova! Det har varit en lång dag!

Puss o kram!

Söndag... =)

Imorse när jag vaknade hade det kommit massor med snö!!! Det har snöat några dagar... Men inatt hade det kommit minst en decimeter till. Vovvarna blev överlyckliga när vi gick ut på morgonpromenaden! De är ju såå söta! De hoppar och studsar.
Hästarna var hungriga som vanligt när jag kom ut, med den där blicken: -Kommer du äntligen. =)

Efter lite frukost gick jag ut i stallet igen. Tog tag och mockade ut en box... Eftersom alla våra hästar både kissar och bajsar så fort de kommer in så blir boxarna lagom fräscha... Mockar ut skiten gör man ju varje gång, men inte mer... Så det var mycket att slänga ut. Det var dyngsurt och tungt som *pip* men till slut fick jag ut allt och kunde lägga på nu torv och ny fräsch halm.

Sedan mockade jag vindskyddet och slängde ut två halmbalar där med. Beris den klumpen var tvungen att stå mitt under där vi kastar ut balarna... Så han lyckades få båda två i huvudet... Att jag försökte, med rösten, flytta på honom brydde han sig inte om och inte heller lärde han sig att flytta på sig efter att ha fått en bal i huvudet...
Alla våra andra hästar flyttar på sig när man ropar på dem... Men inte Beris. ;-P

När allt i boxarna var fräscht så tog jag in våra små pojkar, så de skulle torka till lite innan ridningen.
Stona och fölen fick lite extra mat i hagen också. Då var klockan halv elva och det var dags för kaffe.

Mamma kom hem från jobbet och vid elva kom Annette och Sandra hit. Så vi red ut en sväng. Blev en sväng mot Rocklunda. Nökkvi var lite tramsig idag... Ibland kan man tro att han aldrig sett snö förut... Men stundtals skötte han sig bra. Kátur var jättepigg, mamma orkade knappt hålla honom. Beris töltade som, ja jag vet inte vad.
Taktrent, i form och riktigt snabbt tempo, jag fick trava brevid för att hänga med. Han var såå snygg! Tänk om man själv skulle kunna få honom att gå så fint...
Freri skötte sig som vanligt, men även han var pigg! =)

När vi kom tillbaka fick de varsitt täcke och sedan fick de stå inne och äta sin lunch. Förutom Beris, som inte alls var svett. Han fick gå ut och äta lunchen. Beris och Kátur tramsade så dant på förmiddagen när det skulle stå ihop.. Så Kátur var nog glad över att stå själv. Nökkvi och Freri trivs bra ihop och är aldrig några problem att ha ihop.

Efter lite lunch och kaffe blev jag hämtad av Marie och barnen för att åka och kolla på ponnyn.

Det var en riktigt trevlig liten ponny. Otroligt söt, charmig och cool. Vi får väl se vad som händer. Marie skulle hem och fundera lite. =)

När jag kom hem gick vi ut och packade lite hö. Sen ville hästarna ha lite middag... =)
Och nu vill de nog snart ha kvällsmat...
Imorn blir det att gå upp tidigt... Ska skjutsa mamma till Linköping på morgonen, för hon och Nellie ska åka till Stockholm. =)

Puss o kram!

En vecka sedan...

Jaa... Veckorna de flyger iväg... =)
Måndag: Jag var jag barnvakt åt grannbarnet på förmiddagen... Efter lite lunch gick vovvarna och jag en ordentlig promenad.
På kvällen var det DS-möte med UNF. Därifrån åkte jag direkt till Mjölby och vårt Bodybalance pass. =) Mamma och jag köpte kort, så nu har vi varsitt autogirokort. Känns skönt! Nu ska vi träna ordentligt!

Tisdag: Mamma och  jag gick en promenad med hundarna efter frukosten. Det är riktigt skönt! Man kommer igång bra då. Sedan tog vi kaffe och macka. Sandra kom vid elva-tiden, så vi red en barbackatur. Mamma och Nellie åkte till stan och tränade lite...
Nökkvi och Freri var lite ömfotade, speciellt Nökkvi... Han stapplade fram stundtals.. Var sådär kul... Blev mest skritt.
På eftermiddagen åkte mamma och jag och simmade. Det var skönt! Men är förkyld, så tog det lite lugnt... Sedan handlade vi lite på vägen hem... =)

Onsdag:  Hovslagaren kom. Äntligen! Freri, Beris och Nökkvi fick guldskor runt om, med snösulor. Så nu ska vi rida!! =)
Kátur ska få på sig hippogrip runt om, vi hade kvar det hemma. Så nu får pappa jobba lite. Hovslagaren är inte så glad i att sätta på dem... Freyja får gå barfota än så länge, hon har så bra hovar och rids inte så hårt än, så hon klarar det bra. Hästarna fick vila. Så vi gick en promenad istället med hundarna. =)

Torsdag: Jag var jag barnvakt åt grannbarnen igen, 8-14. Sedan gick jag hem, gick en ordentlig promenad med hundarna. För sedan var det dags att åka till Rimforsa. Visade film för junis-barnen där. Bara det att jag trodde att det började sex, jag kom dit  kvart över fem och tyckte att jag hade gott om tid. Men när jag möttes av barn i dörren fick jag höra att det började fem. Jag har aldrig fått upp en filmutrustning så snabbt.. Men det gick och till slut blev det bra. Som tur var så var det snälla barn och förstående föräldrar/vuxna i Rimforsa, det är jag enormt tacksam över. Var hemma vid nio på kvällen... Var rätt slut då kan jag säga... ;-P

Igår: Mamma hade jobbat natt, så hon kom hem på morgonen. Eftersom jag behövde bilen till Rimforsa hade hon ingen bil. Men hon fick åka med Marie ut. Så vid nio kom mamma hem, med en liten Moa. Det var längesen jag träffade lilltjejen så det var jätteskoj! Hon fyller ju tre snart, så det händer ju massor med henne just nu. Marie åkte och letade mobil hos Emma, så Moa var själv hos oss i någon timme. =) Hon tränade hundarna, spelade spel, blev klippt, ritade och sedan hann vi fika med. Allt går så fort när man har en sådan liten tjej. =) Sedan kom Marie och drack kaffe med oss.

Vid elva kom Annette och Sandra så vi skulle rida en sväng. Stundtals var det riktigt halt, det hade ju kommit snö under torsdagen och ännu mer under natten.... Och när det ligger is under snön... Då klarar inte ens guldskorna av det underlaget. Men annars gick det bra. Nökkvi fick jobba endel på volt på några fält, det gick riktigt bra. Han hade lite svårt för att tölta, men jag tror att det berodde på klamparna han fick bak...

Efter lunch kom Lotta hit en sväng med sina små söta vovvar. Hon fick lite träningstips av mamma. =)
Sedan gick vi ut och packade hö och gav Freyja mat.
Vid halv sex åkte vi och simmade. Kändes som man orkade lite mer den här gången, hoppas att förkylningen är på väg ur kroppen nu... På vägen hem köpte vi pizza och handlade. Sedan kollade vi på let´s dance.

Idag: Mamma åkte och jobbade vid tio... Då drack pappa och jag kaffe. Sedan gick vi ut. Pappa tog in Kátur och slog på bakskorna, så nu har han skor runt om! =) Jag red en barbackatur på Nökkvi. Han var lite spänd och tramsig så fick samla honom en hel del. Trasslade i skogen och grejade... På hemvägen kände jag att han var riktigt laddad... Nästan överladdad. Men jag lyckades lägga hans energi rätt! Lirkade in honom i tölt. Åhhh vilken tölt sen. Har aldrig varit med om det på honom innan. Det var taktrent! Han gick i form! Och framdelen "lyfte"! Vilken känsla!
Kan du tänka dig att jag var stolt och glad efteråt. Vågade inte rida mer utan hoppade av direkt. Man ska ju sluta när man är på topp. Promenerade hem med en väldig glad och positiv häst. =)
Red sedan en sväng på Freyja. Stundtals gick det riktigt bra, sen stressar hon. Ska försöka ha med mig någon mer ut nästa gång. Hon går bättre då.
Longerade Tindra en stund med. Hon är ju bara såå duktig. Fick lite mat efteråt så passade på att lägga lite vojlockar på ryggen och greja med henne. Hon bryr sig inte ett dugg... Stod i gången som ett tänt ljus hela tiden.

Sedan åkte jag och kollade på My som red privatlektion. Hon var ju såå duktig!
Imorn ska vi åka och kolla på en ponny, ska bli spännande. Så nu är det dags att sova!

Puss o kram!  

Helgen...

I fredags var Annette här och red. Tyvärr var det så tråkigt väglag, så vi kunde i princip bara skritta... Blev lite tölt stundtals allafall. För Annette gick det riktigt bra! Nökkvi gick hyfsat stundtals och stundtals gick han sådär... Vi längtar efter skorna nu.

På kvällen åkte mamma och jag iväg till Mjölby och simmade. Det var riktigt skönt. Men det kändes att man inte hade simmat  på jättelänge... Simmade ca 20 längder och var helt slut efteråt... Vi ska dit fler gånger!!! =) 
Innan vi åkte hem handlade vi på ica... Sen blev det grillad kyckling och pommes till kvällsmat. Mums!
Såg självklart på Let´s dance också. =)

I lördags kom Anneli hit en sväng, en tjej från Blå stjärnan. Så vi åt lunch och fikade lite. =)
Sedan kom Jonna hit så vi red en sväng på Beris och Kátur. Jag red Beris, gick faktiskt riktigt bra. Även om jag mestadels gick först så var han rätt pigg. Det var skoj. För Jonna gick det också riktigt bra. Alltid kul att se när hon gör framsteg! Kátur gick riktigt snyggt i tölten.

Idag blev det en ridtur på Freyja, eftersom paddocken är full av isfläckar så blev det en uteritt. Mamma följde med på Beris. Det gick riktigt bra. Hon var faktiskt riktigt lugn och fin, stressade i princip ingenting. Sen går det lite fort stundtals.. Men det är mest kul! =) Kunde tölta henne på fältet på vägen hem... Det är jag riktigt nöjd med. Nästa gång ska vi rida i lite snyggare form också. Nu var det rätt hög form. Men man kan inte få allt, hon var ju lugn allafall. Inget skrik efter Birkir, hon svarade honom inte ens när han gnäggade då vi kom tillbaka. Skönt!

Vi åt fisk till lumch idag. Helstekt röding, med potatismos till. Det är underbart gott!
Efter lunch kom Sandra hit, så vi red en sväng. Beris fick gå en sväng till med mamma, blev ju mest skritt på förmiddagen... Och jag red Nökkvi såklart. Det var hårt i backen... Så det var lite ömfotat...
Men annars gick det riktigt bra. Nökkvi hade rätt fin tölt stundtals.

Sen har jag en konstig häst. På en ridtur som tog ca 40 min hann han bajsa 5 ggr... Normalt?! Och det var inget stressbajs... Han var lugn som en filbunke och högarna var fullt normala... Det är lite konstigt...

Jaja... Freri och Nökkvi fick stå inne en stund och torka efter ridturen. Freri fick stå med sina lindor också...
Men tog precis ut dem nu... De stod och sov... Verkade ha det rätt skönt där inne... Men det var dags för middag... Så de fick gå ut. =)

Nu ska jag fixa med bilderna som togs under dagen.. =)
Här är en av dem, på mamma, mig, Beris och Freyja.                                                                                           


 På väg ut och rida... =)