En härlig helg i UNF-anda... =)

Ja helgen har spenderats med ett glatt gäng UNF:are på en kursgård utanför Stockholm.
Vi har haft förfest hela helgen lång... =)
Förfest inför vår stora kongress i sommar.
Under helgen har vi fått se och diskutera några av FS förslag, vi har fått en liten inblick av hur kongressen kommer att bli.
Man börjar längta dit och hjärnan börjar få jobba och fundera över vad vi vill och vart vi vill komma med vår organisation. Det har blivit mycket funderingar under helgen. Det är dags att prioritera och nu ska vi komma överrens om vad som ska prioriteras. Detta kommer blir en väldigt spännande kongress!

Det har varit väldigt kul under helgen! Vi har även ätit, partat och några har bastat.. =)
Och lite annat skoj!

Här hemma på gården har det också hänt endel, även om jag inte varit hemma. =)
En ny liten häst har kommit hit, mina kusiner My och Moa ska få en liten ponny. Så i lördags åkte de och hämtade henne. Nu ska de ha henne på prov en vecka.
Hon är otroligt söt! Får stå i en egen lite hage än så länge, så får vi släppa in henne succesivt i flocken... Men hon är såå sugen på att få gå med de andra... Står och kollar in i hagen på dem hela tiden.
Pappa och Fredrik har börjat riva lite i stallet med... Vi har en hel del projekt igång där ute. =) Så nu har dörren till logen slagits igen och en ny dörr har kommit upp lite längre bort. Kul att det händer grejer!

Snart har vi en trapp till logen, en större sadelkammare och fyra boxar!!! =)
Eller det kommer ta ett bra tag, men nu är vi på väg! Weii!

Nu ska jag fixa lite kaffe, sen ska jag ut och rida på min lilla häst!! Inte ridit honom sen i onsdags, han fick långhelg! =)

Ta hand om er där ute! Puss o kram!

Torsdag... =)

Blev ingen ridtur på Nökkvi på förmiddagen igår. Var smart och kollade Káturs hovar innan jag gav mig iväg och självklart hade han tapat ytterligare en söm.. Jag längtar efter hovslagaren nu så han kan få på sig "riktiga skor".

Jag tog tag och mockade en av boxarna istället, det var rätt dant... Sen fick Tindra och Freyja komma in och få lite mat. Sedan gick Vilma och jag en promenad. Hon var såå duktig, lyssnade jättebra på mig.
När vi kom tillbaka hade stona ätit klart och det var dags för lunch.

Vilma och jag gick in och åt lunch med. =) Vid tre kom Amanda, så vi red en sväng på Beris och Nökkvi. Det gick bra för oss båda, men Nökkvi höll på och skakade på huvudet hela tiden, vet inte vad det var som var konstigt...
Vilma var mindre duktig denna tur, hon sprang och letade saker hela tiden.

Pappa och jag hämtade hem hö på senare på eftermiddagen, var beredd att hämta flera lass med kärran. Men han kunde bara lova oss ett lass denna gång. Vilket var rätt skönt, för det är tungt. Men samtidigt skulle det varit skönt att få hem tillräckligt mycket.

Marie och My kom och pysslade om Freri en stund.
Vilma var jättetrött och ville gå in, vi var ute hela tiden från kl 14 till 19 ungefär... =)

Det blev varma mackor till kvällsmat. Sen satt jag och borstade Vilma och halvsov i fotöljen till RoomSevice och Greys Anatomy.

Nu ska det städas i marsvinsburen, sen ska jag ta kaffe och macka.
Vid elva kommer Annette, så vi ska rida en sväng. =)

Puss o kram!

Onsdag förmiddag...

Oj vad dagarna går fort... Redan onsdag!
I måndags hade hästarna lite ledigt... Jag grejade med mammas kursfilmer hela förmiddagen.
Har filmat kursdeltagarna när de visar upp hur långt de har kommit. Mamma ska redovisa det i Stockholm, ons-tors.
Så jag fixade till filmerna och lade dem på en dvd. Hoppas att det fungerar nu...

Vi gick en timmes promenad, med hundarna efter kaffet. När vi kom tillbaka fixade vi lite i stallet, packade hö, mockade och fodrade.
Sedan åt vi lite lunch, matlådor från i helgen, smidigt! Vid två kom Marie och My och hämtade mig.
Vi åkte till Finspång och kollade på en ponny.
Det var en jättemysig ponny, My blev förtjust direkt och glömde rätt snart bort att hon hade velat att jag skulle rida först. När hon väl hade hoppat upp kom hon på det. Men då fick hon rida istället. Det gick jättebra!
Vi gick en promenad, My och en av systrarna som hade ponnyerna red. My red helt själv hela vägen, travade och till och med galopperade en bit. Hon sken som en sol hela vägen. =)
Jag behövde inte rida henne alls, såg ju hur mysig hon var ändå.
Allt verkar helt perfekt med henne, Nettla heter ponnyn, som är 8 år, mkt riden och även inkörd. Otroligt mysig att hålla på med. Så på lördag kommer hon hit. De fick låna henne i en vecka på prov. Det ska bli jättekul! Nu hoppas vi på att hon passar in här. Men det tror jag verkligen att hon kommer göra.

Eftersom det var måndag hade vi tänkt åka och träna på kvällen. Men Eva ville inte gå och mamma kände sig heller inte så peppad. Jag var också rätt trött. Så blev te och macka framför Mannen som talar med hundar istället. =)
Jag hade ju ändå gått två promenader på en timme var idag, så kändes rätt okej ändå.

När jag var i Finspång och kollade på Nettla så ringde Kerstin, undrade om jag ville ha jobbet som konsulent. =)
hehe. KLART JAG VILL!!!
Så nu har jag jobb!!!! Såå skönt!

Tisdag, det är snö ute igen.... Usch! Jag som trodde att våren hade kommit! Nu är det vinter igen, snö och minusgrader...
Efter kaffet gick mamma och jag ut och red en sväng. Det blev en barbackatur på Beris och Nökkvi. En härlig tur! Båda gick riktigt bra! Beris töltade helt rent med mamma, en riktigt lång sträcka! Det är kul att se!
Sen ramlade mamma av en gång, från stillastående. =) De tränade halt och då blev Beris rädd för Vilma som kom springandes i skogen, Vilma hade vintertäcket på sig... Så han studsade runt ett halft varv, mamma trillade ner i diket. Tur att det var snö och att han ändå stod still. =)

När vi nästan var hemma igen och hade hoppat av för att koppla upp hundarna, så upptäcker vi att Vilma inte följt med oss hela vägen, vi hade sett henne tidigare, men så töltade vi och koncentrerade oss, så märkte inte att Vilma sprang åt ett annat håll. Så mamma kastade upp mig igen, så fick Nökkvi och jag leta.
Jag hittar Vilma vid en hög mögligt slaktavfall, antar jag att det var. Grönt och slemmigt och stank fruktansvärt äckligt... Där stod hon och tuggade i sig.
Jaa, hon är vidrig jag vet!
När vi kom hem tog jag en tvättlapp och tvättade av henne i ansiktet, hon var ju grön runt munnen...
Efter de fått sin mat passade vi på att avmaska dem, det kan nog behövas, med tanke på vad Vilma pillar i sig...

Efter lite lunch gick vi ut igen. Jag red Freyja en stund i paddocken, red barbacka. Hon gick såå fint. Hon har ju helt underbara gångarter! Hon har helt underbart steg och det är så mycket power i den lilla kroppen. =)
Marie och barnen var här en sväng och pysslade om Freri med.

På kvällen åkte mamma och jag till Linköping, Blå Stjärnan i Östergötland hade förbundsstämma. Vi var tyvärr inte så många som vi brukar, 9 stycken var vi där. Men det var trevligt ändå. Åt god smörgåstårta och så. =)

Mamma och Nellie åkte till Stockholm i morse, så Vilma och jag är ensamma hemma.
Vilma tycker att det är lite konstigt, så hon kunde inte riktigt finna någon ro förut, gick och mufflade på allt hon hörde.
Men nu har hon insett att det inte är så konstigt... Så nu sover hon som en gris i fotöljen...

Så nu ska jag gå ner och dricka lite kaffe. Sen ska jag ut och rida en sväng på Nökkvi tror jag. Kátur och Beris får gå i eftermiddag då Amanda kommer hit. =)
Pappa och jag ska hämta hem hö ikväll med. Så det blir en lång dag idag tror jag.

Ta hand om er där ute! 
Puss o kram!

Söndag kväll...

En liten uppdatering om helgen:

Igår (lördag) var det helt underbart väder, solen var framme hela dagen! Mamma hade jobbat natt så hon kom hem lagom till förmiddagskaffet.
Efter kaffe gick jag ut till stallet för Jonna kom hit. Jonna och jag red en underbar ridtur bort till banvallen.
Nökkvi var lite tramsig, men skötte sig sedan exemplariskt när vi gick hemåt. Han trodde nog att vi skulle rida runt P:et, vilket är en tur på drygt 1½ timme, om man har bra fart. Det får bli en annan gång och det var hästarna rätt glada för.
Det var varmt för dem i sin tjocka vinterpäls. =)
Men de var så duktiga så, speciellt på hemvägen då vi töltade en hel del. Nökkvi töltade på som han aldrig gjort annat!!

Marie, Fredrik, My & Moa hade kommit hit när vi kom tillbaka. My red Freri i paddocken, han gick såå fint och Mysan var så duktig. Moa skrittade av honom efteråt. =)

Vi gick in och åt, sedan gick vi ut och borstade fölen och grejade med dem lite.
Helén och Tilde kom hit en sväng, så Tilde red en liten promenad på Beris.
Sedan åkte vi hem till farmor på kvällen, hon fyllde ju år, så firade henne och träffade släkten. Alltid kul!
Vi åt god mat och kollade på Robinson. =)
När vi kom hem fodrades hästar och hundarna fick en promenad, sen stupade jag i säng... Det blev en lång dag.

Idag har det inte varit fullt så trevligt väder... Det har snöat, hela dagen. Stundtals kommer stora flingor och stundtals tror man att det har slutat...
Men det har hänt en del här idag ändå.
Amanda kom vid elva. Hon fick rida på Nökkvi idag, så jag höll lite lektion för henne i paddocken. Det gick jättebra!
Hon jobbade honom på volterna, gick serpentiner, travade över bommar och hoppade med honom. Han tyckte att det var jätteskoj, men oj så trött han blev! Det blev nog Amanda med. =) Men de var jätteduktiga båda två!
Annette kom hit en sväng med. Så mamma och hon red också först en stund i paddocken. Sedan red de ut en sväng.
Jag mockade lite och grejade i stallet, sen gick jag en promenad med hundarna.

Sedan gick vi in och lagade mat, blev typ Jansson, fast med älgfärs i. Sedan skulle vi göra jordgubbstiramisu till efterrätt.. Det var jättegott men blev inte riktigt som vi hade tänkt... Den blev inte som mousse, utan lite blaskigare.
Men vi ställde in den i frysen en stund, då blev det bättre. =)
Jag åt såklart min utan likör, men min blev nog betydligt godare! Jag hade apelsin i min istället, egenpressad apelsinjuice.

Efter lite mat gick jag ut en sväng till stallet, packade lite hö och tog in Tindra och Freyja. Men vet inte vad de var på för humör idag, de skulle bara gå ut igen. Brukar släppa in dem själva och de brukar gå in i boxarna. Men idag vände de och gick runt gödselstacken och grejade, vet inte vad de höll på med... Knasigt!
Gick en promenad med hundarna med.

Nu ska jag fixa mammas filmer från hennes hundkurs, sen blir det nog te och macka. =)
Ta hand om er därute! Puss o kram!

God kväll.

Dagen försvann fort... Men lite har jag hunnit med allafall.
Började med att städa hos marsvinen, det var ganska blött, så blev att byta hela buren.
Linus och Lukas roade sig med att springa fram och tillbaka mellan skåpet och kaminen. =) De har fått röra på sig idag allafall.

Sedan blev det te och macka, hade ingen mjölk hemma, så kunde ju inte dricka kaffe... =(

Vovvarna och jag gick sedan ut i stallet en sväng. Jag packade hö och mockade i hagen och vindskyddet. Sen gick vi en liten promenad.
Vi åt lite lunch. Sen fick hundarna vara inne några timmar.
Amanda kom hit, så vi red en barbackatur på Beris och Freri. Det gick bra det. Freri var pigg och Beris var lite slö, som de brukar med andra ord... =)
Red sedan en sväng på Freyja i paddocken. Hon var så duktig, men det var lite halkigt där inne. Så red inte så länge, men det var bra för då hann hon inte bli svettig heller.

Tindra och Freyja fick sedan stå inne och äta lite mat, medans jag gick en promenad med hundarna.

Nu ikväll har jag roat mig med att reda ut Vilmas päls, inte klart. Men nästan allafall...
Ska ringa imorn och kolla om vi kan få någon klipptid... Det behövs! =)

Blev hemlagad pizza till let´s dance också. Mums!

Men nu ska vi sova! Puss o kram!

God förmiddag! =)

Skulle uppdaterat igår kväll, men min dator var inte på något bra humör... Som vanligt. Så han stängde ner internet, som vanligt. Någon som vill ha en icke-fungerande dator? Den ska lämnas in så småningom... Innan den kraschar hade jag tänkt...

Men allafall. Igår var det en härligt underbart solig dag. Det var inte jättevarmt i luften. Men ändå skönt!
Började dagen med att rida Beris en sväng. Han fick jobba på rätt bra. Red mycket i trav och galopp. Var lite seg i början, men gick bättre och bättre. Efter halva vägen blev han dock lite trött på mig. Jag tyckte att han skulle galoppera igen, det tyckte inte Beris. Först rusade han fram, sedan tvärnitade han och svängde runt. Tur att man har några års balansträning bakom sig... Jag höll mig kvar! Lite förvånad dock över att Beris gjorde så... Vi skrittade en stund så han fick pusta ut. Sedan var allt bra igen och han galopperade på jättefint.
Han var nog lite trött... Och tyckte att det var lite för långt hem... =)

Hästarna fick lite lunch och mamma lagade lax i ugn och potatis. Det var jättegott! Vi pressade potatisen till.
Åt apelsin med keso och kaffe till efterrätt.

Sedan gick vi ut en sväng till. Mamma mockade och packade lite mer hö. Jag red en sväng på Freri, så hundarna fick följa med ut.
Vi tog en lugn tur, med mest skritt. Han hade fått några vilodagar, så var lite stel. Men galoppen gick bra. Han töltade på fint på hemvägen med, han var dock inte så glad över att han fick gå i kort tempo. Han hade gärna dragit iväg i full fart. =)
Sedan fick han stå inne med lite hö och så masserade jag in liniment och lindade benen.

Hundarna fick gå in och duschas... Jag red en till sväng. Denna gång på min lilla häst. Vi värmde upp i paddocken, som äntligen har tinat upp! Skrittade på volter och gjorde massa halter. Travade i båda varven med.
Det var behövligt och gjorde ett bra resultat! Han gick såå fint. Sökte sig ner i form i alla gångarter!
Fick en underbart fin samlad galopp! Travade på fint med sänkt huvud. Töltade underbart taktfast och vi började få till en bra form. Vi är på rätt väg!

Pappa kom hem, så då fixade vi till hästarnas hovar. Kátur hade ju tappat tfyra sömmar, igen. Jag hade tänkt rida honom under dagen med, men blev inte så. Så pappa fick slå på nya sömmar, gick som tur var rätt fort. Hoven hade inte gått sönder, så var bara att slå i nya söm i samma hål.
Tindras hovar kollades över, pappa pillade bort lite sten och tvättade med väteperoxid. Sedan fixades Disas hovar med. Lilla gumman börjar bli så trött på att behöva stå med lyfta hovar så länge varje gång nu.... Hon fick lite havre efteråt igår. Det uppskattade hon. =)

Hästarna fick lite sen middag, och pappa och jag gick in och åt kvällsmat. Svampsoppa med varma mackor och sedan semla efteråt. Det var inte dumt det. =)

När jag sedan skulle kvällsfodra hade alla hästar tagit kväll, utan hungriga Beris som stod och väntade på mig.
Alla de andra (tror jag) låg inne i vindskyddet... Det var nyvakna små hästar som staplade ut därifrån... =) De blinkade och kollade förvånat på mig... De trodde antagligen att den sena middagen var kvällsfodringen... =)

Nähe. Nu ska jag städa hos marsvinen. Sedan är det dags för kaffe och macka. =)
Puss o kram!

En bild från förmiddagsturen med Beris:

En underbart solig dag!

Ja det har det verkligen varit idag! En riktigt skön solig dag.
Sov lite extra länge i morse, det behövdes. Hade säkert kunnat sova en timme till, men jag känner att halv nio är rätt sent ändå, så vill inte sova längre. Blir en tidigare kväll ikväll istället.
Mamma och jag åkte till borensberg efter frukost. Handlade lucern till Freyja, gick en promenad med hundarna och handlade några grejer på ica.
Sedan åkte vi hem och drack förmidddagskaffe, något sent (halv tolv)...
Gick allafall ut en sväng och mockade i hagen och vindskyddet. Det har torkat upp rejält! Vattenpölarna börjar försvinna och den stora lervällingen som var i hagen i måndags hade torkat bort. Underbart! Dísa försökte hjälpa mig som vanligt, vilket går sådär, hon vill gärna slänga upp hovarna i skottkärran, vilket inte är så uppskattat från min sida...
Hon gav sig till slut idag och lade sig brevid mig istället... =)
Mamma packade lite hö, sedan fick hästarna lunch och vi gick in och lagade mackaronipudding. =)

På eftermiddagen tog vi oss en barbackatur på Nökkvi och Beris. Nökkvi var jättehärlig idag! Han fick helt underbar tölt! Jag bara satt och njöt av den taktrena tölten! Nu ska vi bara jobba lite mer på formen...
Sedan red jag även en sväng på Freyja. Det gick riktigt bra, hon fick springa på lite idag. Jag både töltade, travade och galopperade. Hon var lugn och fin, eller det gick fort, men kontrollerat. Blev dock rätt svett efteråt. Så fick stå inne med mat och täcke... Hon uppskattade inte riktigt det, hon hade redan stått inne några timmar med Tindra. Men hon åt upp lite mat allafall...

Igår red mamma och jag barbacka på Beris och Nökkvi med. Men då trodde Nökkvi att han var en travare tror jag... Oj vilket trav! Världens fart och sväv... =) Men han gick bra i tölten med sen.
På eftermiddagen åkte jag till Linköping på anställningsintervju. Har ju sökt tjänsten som juniorkonsulent i Östergötland. Det kändes bra på intervjun, så nu får jag vänta på besked... =) Jag hoppas!!

I måndags var jag ensam hemma hela dagen. Det blev en ridtur på Kátur med hundarna, de blev extremt skitiga vill ag lova... Usch! Det blev duschen för båda två. Sedan fick de vara inne några timmar.
Jag gick ut och red Freyja en sväng. Gick riktigt bra, men fick mest skritta för det var lite halt för henne på vissa ställen.
Sedan mockade jag ut 4 skottkärror blöt skit ur hagen... Sedan var jag rätt slut...
Gick en promenad med hundarna. När hästarna fått mat och hundarna var duschade, så slängde även jag mig in i duschen. Sedan gjorde jag scones och satte mig framför tv´n med hundarna. Vilma och jag halvsov i soffan och Nellie sov i fotöljen. En skön kväll hade vi.
Jag hade träningsvärk efter mockningen dagen efter...

Nu ska jag ta och fodra hästar... Sedan är det dags att sova. Det är en dag imorn med. =) Hoppas att den blir lika fin som idag. =)

Puss o kram!

En intensiv helg... =)

Ja som sagt vi var i Ullared i fredags... Det blev en lång dag... Men jag är nöjd! Hittade det jag skulle titta efter. Skulle gärna köpt lite till, men just nu finns inte pengarna till det.
Vi hann hem lagom till let´s dance. Som tur var åkte Elisabeth ut denna gång. Skönt! =)

I lördags gick vi upp skapligt. På förmiddagen blev det lite städning, jag städade hos marsvinen... =)
Sedan gick jag ut och red Freyja en sväng. Det gick jättebra! Hon var inte alls lika envis denna gång. Utan gick på bra. Var lite pigg en gång, men inget okontrollerat. Fick jättefin tölt en liten sträcka med!!! =)
Efter lunch red mamma och jag en barbackatur på Beris och Nökkvi. Gick jättebra!
Sedan kom familjen Damberg hit, dvs  My, Moa,Marie och Fredrik. =)
Kátur hade tappat en sko, jäkla skit med hans skor! Men pappa hittade den och slog på den.
Moa och jag red en sväng på Freri, barbacka. Blev dock inte så långt... Hann inte rida så långt innan Moa säger att hon fick ont i rumpan... Så red en extra sväng efteråt på Freri. Han gick jättebra! =)

På kvällen lagade vi mat.
Tomatsoppa med tunnbrödssnittar och brieost till förrätt.
Lammfärsbiffar med pasta tomatssås och tsatsiki till varmrätt.
Fruktsallad till efterrätt, tillagad av mig, My och Moa(!) 

Vi såg på melodiefestivalen, My sjöng med till alla låtar (hon kunde nästan hela texterna utantill) och vi chansade på vem som skulle vinna... Ingen av oss gissade på rätt... Men pappa kom närmast med Caroline af Ugglas, hon kom ju tvåa.
Moa slocknade rätt snart efter Melodiefestivalen börjat, hon hann aldrig se Freri som hon hade tippat på skulle vinna... =)
Men eftersom de skulle sova över kunde vi lugnt bära upp henne i min säng (där hon skulle sova), så hon kunde sova vidare i lugn och ro.

Efter Melodiefestivalen gick Marie och jag ut och fodrade... Sedan såg vi på någon film... Sen var jag såå trött!
Så gick och lade mig. My och Moa sov i min säng och jag låg brevid dem i gästsängen.
Marie och Fredrik sov ute i gäststugan.

I morse vaknade Moa och jag vid halv sju... Låg och slumrade en liten stund... Hon kom över och låg hos mig en liten stund... Sedan kom Vilma in... Och då vaknade även My, inte lätt att sova när Moa pratar... =)
Mamma vaknade också... Så vi gick ut och fodrade hästarna.
När hästarna var fodrade kom även Marie och Fredrik ut. =)
Vi åt frukost.
Sedan gick vi ut i stallet. Mockade i vindskyddet och hagen och Marie packade hö... =)
Marie och jag red en sväng på Freri och Nökkvi. Gick riktigt bra, Freri var pigg.
Mamma och My red tillsammans på Kátur en sväng.
Sedan gick vi in och drack kaffe.

Efter det gick vi ut igen, mamma och jag red en sväng till. Mamma red på Tindra. Vilket gick riktigt bra. Hon är så söt den lilla! Totalt orädd, plaskar genom stora vattepölar. Går först hela tiden... Töltar iväg en bit... =)
Ska bli så kul att skicka iväg henne på inridningen! 
Jag red Beris. Så red en sväng till med honom efteråt. Vilket inte Beris var såå glad i, han tyckte att han hade gjort sitt.
Men när vi väl kom iväg en bit sen gick det bra. Vi galopperade hela Ängsnäsvägen. Han har så härlig galopp!
Sedan var det några ungar som körde cross vid Ängsnäs, men då är Beris såå cool!
Han brydde sig inte ett skvatt om crosscyklarna, de dundrade och lät. Men han gick bara förbi, kikade lite nyfiket.

Helt otroligt... Sen hoppar han när vi kommer hem och pappa kör med motorsågen. Det är läskigt! =P
Även stenar i skogen och pinnar som ligger på fel ställe, det är farligt.
Ibland undrar man hur hästarna tänker...
Han gick allafall jättebra! Även om han kan vara världens coolaste ibland och världens fånigaste ibland...

På eftermiddagen åkte mamma och jag iväg till Ulvåsa och gick till Birgittas udde. En ca 5 km lång promenad med hundarna tog vi. Det var rätt jobbigt, det var snö och moddigt på vägen. Men skönt att komma ut på något annat ställe.
Dit ska vi åka och rida i vår!!!
Vilma gick som vanligt dubbelt så långt, om inte mer... Hon springer fram och tillbaka, upp och ner på spår och stigar...
Vi var rätt trötta alla fyra när vi kom hem, Nellie och Vilma gick och lade sig, mamma och jag satte oss vid varsin dator...

Nu har vi ätit kvällsmat och kollat på melodiefestivalen, dagen efter. Det var ju en riktigt bra låt som vann! Om den slår, det vet man aldrig. Det märks. Jag är mest bara nöjd över att Caroline af Ugglas inte vann. Skulle hon vunnit vet jag inte vad jag skulle göra...

Nu ska jag gå ut och fodra hästar. Sedan ska jag sova. Kommer garanterat sova gott inatt!!! =)
Puss o kram!


En intensiv vecka... =)

Har inte hunnit uppdatera på hela veckan. Det är i och för sig inte så jätteovanligt, men har faktiskt knappt suttit vid datorn..
I måndags red jag Nökkvi på förmiddagen, med Nellie och Vilma. Mötte en lösspringande hund, men det gick riktigt bra! Jag hann se hunden innan mina hundar... Så lyckades stoppa dem och hästen, slänga mig av och få tag i dem.. =)
Insåg senare att det måste varit en liten hanhund som vi mötte, Vilma ska snart börja löpa... =)

På eftermiddagen kom Annette och red med mamma och mig. Mamma och jag red barbacka på Kátur och Freri. Gammelpojkarna har dock lite för dåligt med ryggmuskler märkte vi, jag fick skavsår... =P
Sedan red jag en sväng på Freyja med, hon gick riktigt bra, förutom att hon försökte bestämma väg hela tiden... =) Hon försökte, men lyckades dock inte. =P

På kvällen åkte vi på Bodybalance med Eva. Skönt var det! Men jobbigt!

I tisdags var jag ute med hundarna på förmiddagen, mockade i hagen och grejade lite i stallet. Gick en långpromenad efter lunch med hundarna. Hästarna fick vila, eftersom de fick gå dagen innan allihop.
Var på Junis DS-möte på kvällen, hann även med att vara med på SBS-mötet.

I onsdags gick jag ut i stallet på förmiddagen, tänkte rida Kátur. Så borstade och gjorde iordning honom. Hann sadla innan jag kom på att jag inte kollat hovarna. När jag lyfte en bakohov insåg jag att han hade tappat två sömmar på skon...
Så det blev ingen ridning. Han fick äta lite mat, sedan gå ut igen. Kátur var såå nöjd. Jag var mindre nöjd...
Blev en ridtur på Nökkvi istället. Det gick jättebra! Han var helt underbar att rida!! Såå skönt! Blev rätt långt, med bra tempo. Var ute drygt en timme... Så jag hade två rejält trötta hundar efteråt. =)
Hästarna fick lunch och hundarna och jag gick in och åt lunch.
Jag gick ut själv efteråt. Hundarna fick vara inne och vila. Red ut en sväng på Beris. Han gick också kanonbra! Han var pigg och glad, travade på jättebra och fick galoppera en hel del. Så det var en rejält trött Beris efteråt... =)
Men det märktes att han tyckte att det var kul! Han tog i och kämpade på bra i galoppen!
Hade tänkt rida Freri med, men insåg att tiden inte fanns för det. Packade hö, mockade och gick en promenad med hundarna istället. Sedan var det dusch och lite mat.
På kvällen var det styrelsemöte i föreningen. Det var skoj! Det känns bra det här året. Vi har fått till en riktigt bra styrelse, det är verkligen folk som vill göra ngt! Skoj!! Blev kvar till halv tio på kvällen!
Pappa fixade Káturs skor på kvällen igen! Bra!

I torsdags mockade jag och grejade i stallet på förmiddagen. Vid lunch kom mamma hem. Vi åt lunch, sen åkte vi till Skänninge för att lämna in SBS ekonomipapper till revisorn. Vi tog en stadspromenad med hundarna inne i Skänninge med. De tyckte att det var skoj att gå på ett nytt ställe. =)
Åkte runt lite för att köpa lucern till Freyja med, med fanns ingenstans... Blir en sväng till Borensberg i veckan istället.

På kvällen fixades det med Disas hov. Tindra och Freyja fick komma in några timmar och äta och vara barnlediga. Det var uppskattat! Dock inte från Birkirs sida.... Han stod och var förtvivlad när jag kom ut... Disa hon brydde sig knappt. Blev lite glad när hon såg sin mamma igen, sen var det bra. =)

I fredags var vi i Ullared! Pappa skulle neråt och hämta en harv och föreslog att vi kunde åka till Ullared samtidigt. Det tackar man inte nej till... =) Så mamma och jag handlade medans pappa hämtade harven. Sedan kom även pappa in en sväng. Hundarna fick också följa med i bilen. Vi hitttade en hel del alla tre. Så de var skoj! Men det blev en lång dag... Åkte 06.00 och kom hem kvart i åtta... Blev ju några stopp på vägen för hundarnas skull, sedan hade vi ju släpa med harv... Så tar sin lilla tid...

Nähe... nu är det dags för mat här.... Kommer en uppdatering av helgen senare... =)
Puss o kram! 

Helgen... =)

Jaa... I torsdags kväll kom brorsorna, Mi och Dielsal hit. =)
Alltid trevligt att träffa dem. De kom hit sent på kvällen, så blev lite kaffe... Sedan var det dags att sova!

På fredagen var jag hundvakt åt Diesal. Mamma jobbade natt och kom hem på förmiddagen, lagom till förmiddagskaffet.
Efter fikat gick mor och jag en promenad med hundarna. Victor stannade hemma och pluggade japanska. =)
Hundarna blev lagom skitiga, så blev duschen för alla tre när vi kom hem...

Efter lunchen gick mamma och jag ut i stallet. Vi mockade och grejade lite. Marie kom ut en sväng med My och Moa.
Moa red en sväng på Freri och sedan pysslade de i stallet en stund.
Mamma och jag tog en barbackatur på Beris och Nökkvi. Sedan tog vi in Freyja, Birkir, Tindra och Disa.
Disas hov skulle fixas iordning med tjära och grejer och var därför tvungen att vara lite torr... Så de fick komma in och äta lite mat i ett par timmar. Det var ingen som klagade på det... =)

På kvällen blev det thaigryta med kyckling och ris, till Let´s dance. Jag som hoppades och trodde att Elisabet skulle åka ut... Så åkte Niclas Wahlgren istället!!!
Senare på kvällen kom Robert och Mi hem igen.

I lördags åkte mamma och jobbade igen.. Robert, Mi och jag tog en förmiddagspromenad med hundarna.
Efter promenad var det lagom med förmiddagskaffe.
Sedan gick jag ut till stallet och Jonna kom hit. Jonna och jag red en sväng på Kátur och Beris. Kátur skötte sig exemplariskt som vanligt. Det är så kul att se hur lugn och snäll han är när Jonna rider. Det är skillnad mot när mamma rider honom och han springer som en tok...
Kátur gick riktigt fint med Jonna, som vanligt. Beris skötte sig också riktigt bra. Red barbacka igen... =) Beris var lite lat... Men annars gick han rätt bra.

Efter en sopplunch red jag en sväng på Nökkvi med. Han var såå duktig! Helt underbar att rida. Lugn, lyhörd och töltade fint med mig. Joggade i traven och rullade fint över i galopp när jag bad honom. Precis så som han ska vara! =) Såå skönt!

Jag klantade mig lite på sista biten hem... Vi var avslappnade båda två... Nökkvi gick och halvsov, jag satt på hans rygg och halvsov. Såg någon komma ridandes på vägen en bit bort... Tänkte inte mer på det.... 3 sekunder senare blir Nökkvi rädd för hästen och hoppar två meter åt sidan... Jag sitter kvar i luften... Dock inte så länge... Så jag hamnar i leran.... Mysigt värre! Så går det när man sitter och sover... Både Nökkvi och jag blev lika förvånade över att jag låg på backen...
Typiskt med att det var på stallplanen... Skulle hoppat av tre meter bort...

Nökkvi fick stå inne med täcke och hö... Då var han såå nöjd så.

Robert, Mi och Victor var hos mormor och morfar och åt lunch, så jag gick en promenad med de tre hundarna.  De var så duktiga!
Men jag var lagom trött när jag kom hem...
Vid fem-tiden kom gänget hem igen, så då fixade Mi och Victor tacos. Jag gick ut och tog ut Nökkvi och tog in Freyja en stund. Hon fick lite extra mat. Sedan fodrade jag alla hästar för att sedan gå in och äta... =)

Efter mat och kaffe var det dags för Robert, Mi, Victor och Diesal att åka hem till Uppsala igen.
Pappa och jag satte oss och kollade på melodiefestivalen. En bra låt gick vidare allafall, Sarah Down Finers låt.

Idag har stona och fölen fått komma in en stund igen... De fick lite mat... Sedan kollade pappa Birkirs hovar, vilka var jättefina, så han filade lite på dem bara. Disas hovar kollades också. De var inte lika fina, så pappa grejade en hel del... Sedan tvättades det och smörjdes in tjärna... Disa var såå duktig, men vad trött hon blev.
Pappa skulle kollat Tindras hovar med, men orkade inte efter allt pyssel med Disa. Så det får bli en annan dag.
Marie och Moa kom ut i stallet, lagom till lunchen, så de följde med in och åt med oss.

Sedan kom Annette. Mamma, Annette och jag red på Kátur, Beris och Freri. Det gick jättebra i snöovädret... =)
Marie och Moa pysslade i stallet så länge. När vi kom tillbaka fick Moa rida en sväng med mig på Freri, då var hon så nöjd. Vi töltade en bit med! Nästa gång blir det nog utan sadel... Det var lite bökigt att få plats... =)

Efter lite pyssel i stallet gick vi in, Marie och Moa åkte hem. Vi drack kaffe...
Sedan har jag städat hos marsvinen... Och nu sitter jag här och grejar lite.
Nu ska vi nog käka lite. Sen ska jag ta och skicka in en officiell ansökan till juniskonsulent jobbet.
Pratade en stund med Kerstin i telefon, hon tyckte att det var jättebra att jag skulle söka!
Nu håller jag tummarna för att de vill ha mig! =) Men det tror jag...

Men som sagt... Lite mat ska jag få i mig nu...
Puss o kram!


Torsdag eftermiddag...

Sitter vid datorn en stund och segar... Är nyss hemkommen från en heldag i Linköping med Marie.
Det var skönt att göra något annat än att gå hemma... =)
Vi åkte vid sju, halv åtta i morse. Deras marsvin skulle kastreras, för de bråkar så dant... Hoppas att de slutar med det nu. Det är två hanar, som våra, men deras är mer lika i ålder. Det skiljer bara några månader på deras, våra skiljer det ju några år på...
Vi lämnade dem på valla imorse... Sedan skulle de inte hämtas förns två...
Så först tig vi en fika på stan, eller allra först gick vi en promenad på stan. Den var dock inte helt meningen... Vi skulle gå till ett fik som jag trodde att jag visste vart det låg... Men låg på ett annat ställe... Vi fick leta lite. När vi väl kom fram var det stängt... Men vi hade passerat ett öppet fik på vägen, så vi traskade tillbaka dit... Det var ett mysigt kafé, kaffe och macka var välbehövligt vid nio. =) Blev ju tidigt frukost...

När vi hade hängt på kaféet nästan en timme tig vi oss till Ikano och IKEA. Traskade runt en sväng på IKEA, Marie köpte lampa och grejer, jag hittade skålar till mina små marsvin... =)
Sedan gick vi bort till Hööks och Djurmagasinet. Jag köpte foder och ben till vovvarna, var sugen på att köpa ett täcke till Vilma, det var såå fint. Men hon behöver ju inget... Marie var sugen på att köpa en jeansväst till Nellie, men tror att den skulle blivit för stor, så blev inget.

Sedan traskade vi runt i Ikano-huset. Jag hittade ingenting... Men Marie hittade lite kläder och grejer till barnen... =)
Sedan gick vi och åt lite lunch på MAX. Timmarna rann iväg fort idag... Klockan blev två snabbt.
Men man är lite seg nu... Ska ta och traska ut till hästarna snart så jag piggnar till lite...

En liten uppdatering av resten av veckan:
Måndag: Red Nökkvi en sväng på förmiddagen, först i paddocken några varv... För att känna lite på honom... Tränade halter. Han var så duktig så. Sedan red vi ut, vovvarna var med. Det gick bra! Det är fortfarande jobbigt med all snö... Men när han väl får upp farten går det bra... =)
Hade mjuk och härlig tölt på vägen hem. Jag sken som en sol då! Oj vad nöjd jag blev! Såå skönt!

Efter lunch packade jag hö, mockade, släppte ut Nökkvi och tog in Freyja en stund.
Sedan kom mamma hem och vi packade in hundarna i bilen för att köpa present till Moa som fyllde 3 år.
Vi for runt Östergötland runt kändes det som. Mamma hade kollat ut en docka som vi skulle köpa... Den fanns inte i Motala, inte i Skänninge, inte i Mantorp, inte på leksaksaffären i Linköping. Men till slut gick vi till MAXI i Linköping, där mamma hade sett dockan i lördags, men tyckte att den fanns ju i motala med...
Vi köpte dockan allafall... Sen blev det bråttom... Vi kom hem 17.20... Det fodrades hästar, promenerades hundar, duschades i rask takt. 18.00 for vi iväg igen. =) Kom lite sent. Men Moa blev så glad så!

Tisdag: Förmiddagen ägnades åt städning. Kanske inte det roligaste som finns, men det blev rent och snyggt! =)
Sedan packade vi hö och mockade i hagen.
Efter lunch kom Amanda hit. Vi red en sväng. Amanda på Freri, mamma på Kátur och jag på Beris. Beris hade fått skav av sadelgjorden, så blev barbacka... =) Men det gick bra. Kátur och Freri var pigga, det var Beris med! Men han är alltid kontrollerbar... =)
Sedan fixade vi Dísas hovar, Amanda borstade henne lite med. Freyja fick komma in och äta. Halm fylldes på i vindskyddet. Sedan fick Birkir komma in, vi kollade hovarna och sedan borstade Amanda och jag honom.
Han blev såå söt! Sedan packades mer hö...
Amanda åkte hem och mamma och jag gick in och åt fruktsallad med keso. =)
Sedan fixade vi lite med korten på datorn...

Onsdag: Ensam hemma... Blev en ridtur på Nökkvi på förmiddagen, hundarna följde med såklart. Han var helt underbar, vädret var underbart och hundarna var så duktiga. Bättre tur kunde jag inte fått..
Nökkvi var så lugn och cool och lyhörd som han kan vara. Jättemysig i boxen var han också. Blev ordentligt ompysslad igår, borstade länge och noga.
Red en lugn och skön ridtur. Sedan masserades han och smörjdes in. Fick stå inne med fleecetäcke och äta lunchen. Då trivs han!
Efter lunch red jag en tur på Beris, hundarna fick då vara inne och vila. Red barbacka igen. Han var lite seg på bortvägen. Men sedan var han pigg minsann. Körde tölt och galoppväxlingar. Han var såå duktig! =) Myshästen!
Sedan fick hundarna komma ut igen. Jag mockade vindskyddet och packade hö. Sedan red jag en sväng på Freri. Han var lite stel och så. Men jobbade på rätt bra ändå. =)
Efter middagsfodringen gick vi in, hundarna fick duschas av.... Sedan vilade vi i fotöljer och soffan på kvällen... =)

Nu ska jag gå ut!
Puss o kram!

Helgen som gick...

I torsdags när jag duschade märkte jag att det var något fel på varmvattnet... Det var bara ljummet, även om jag vred och vred på den där saken där man ändrar värmen... Det skulle varit kokhett och jag skulle skållat mig för länge sen... Men ändå var det bara ljummet... Så jag sa till pappa om det... Då såg han att varmvattenberedaren hade gått sönder... Den stod och läckte... Det är ju inte bra... Så vi blev utan varmvatten... KUL!!! *not*

I fredags städade jag hos marsvinen på morgonen, klippte deras klor och grejade lite. Tänkte bada dem med... Men insåg att vi inte hade ngt varmvatten. Det är inte så bra att bada i kallvatten... Så de får vara lite skitiga ett tag till. =P
När mamma sedan kom hem gick vi ut och mockade och grejade lite... Sedan gick vi in och fixade lunch.
När maten precis var klar kom Mi, Robert och Diesal hit. =) Sedan kom även Marie.
Efter lunchen gick vi ut. Mamma och Marie gick en promenad med hundarna. Jag, Robert och Mi tog en ridtur.
Det gick jättebra!  

Vi åkte sedan en sväng till Sharpman, var ett tag sen man var där. Men jag hittade inget. Efter det åkte vi och fredags-simmade. Robert tränade. Mi och Diesal åkte hem till Mis föräldrar. =)
På kvällen var det let´s dance. =) Pappa grejade med nya varmvattenberedaren...

I lördags var mamma på föreläsning hela dagen.... Robert, pappa och jag roade oss med att hämta hem halm och hö. Halmen inköptes i Rocklunda, 103 balar. Skönt! Det kommer räcka ett tag nu! Det kördes hem med traktor och vagn. Vilket gick jättebra, halva vägen. Sedan small ett däck på vagnen... Upps... Men vi lyckades ändå ta oss hem...
Efter kaffe och macka slängdes balarna upp på logen... Pappa och Robert slängde och jag tog emot och staplade upp dem...
Sedan åkte vi och hämtade hö i varv... Det var bara 40 bal, så gick rätt fort att lasta in i bilen...
Det var tydligen desto jobbigare att slänga upp dem på logen... De väger ca 13 kg styck... Jag tog emot och staplade dem med... =)
Sedan lagade vi mat, stuvade mackaroner och falukorv, mums! =) Efter lite mat fixade vi iordning i vindskyddet och fyllde på ny halm. =) Om hästarna blev glada då!!
På eftermiddagen lyckades pappa få ordning på varmvattenberedaren... Sedan kunde vi duscha!! Det var behövligt!
På kvällen blev det hasselbackspotatis, fläskfile och svampsås. Till Melodiefestivalen. =)

Idag har vi sett på vasaloppet. Sedan tog Robert, Mi, jag och hundarna en promenad. Efter lite grejande i stallet blev det lunch. Mamma fick åka in och jobba, hennes arbetskamrat blev sjuk... Efter lunch åkte Mi, Robert och Diesal vidare till Mis bror och sedan hemåt.
Pappa och jag gick ut och grejade i stallet och så... Tindra och Freyja fick komma in och äta, hösäckar blev packade och så... Disas hov blev ompysslad...
Lasttränade Nökkvi lite med. Vi gick in i transporten och åt mat... =)
Annars har jag tagit det rätt lugnt... Är jätteförkyld... Igen!

Nu ska jag ut och fodra hästar... Sen ska vi sova! =)
Puss o kram!