Veckorna går fort...

Den här veckan rullade iväg otroligt fort... Skönt på sätt och vis, det är redan fredag igen. Men samtidigt lite skrämmande... Känns som man inte riktigt hänger med..

I måndags kände jag mig lite hängig på dagen, så var hemma och försökte jobba med hemsidan. Det gick sådär, men fick lite inspiration allafall. Blev ingen ridning eftersom jag inte kände mig helt okej.. Gick en promenad med hundarna och passade på att sitta ute och läsa lite istället.
Sedan var Vilma och jag med på mammas spårkurs. Det var skoj! Vilma är ju så otroligt duktig! Hon tar allt man lägger ut. 

I tisdags jobbade jag lite längre, för sedan på kvällen var det styrelsemöte med Blå Stjärnan. Tyvärr var vi bara fyra som kunde komma på mötet. Hade vi vetat det kunde vi ju flyttat det och jag kunde åkt hem skapligt istället.
Men men... =) Det var trevligt allafall.

I onsdags jobbade jag. När jag kom hem på eftermiddagen tog mamma och jag en ridtur i blåsvädret på Beris och Nökkvi. Det gick sådär... Det är så jobbigt att vara ute när det blåser så mycket... Man blir helt slut...
På kvällen var det agility, trodde att blåsten skulle lugna sig lite, men det gjorde den inte. Som tur var gick det riktigt bra ändå. Vi var tre i fortsättningsgruppen, riktigt kul! Hundarna låg på ganska lika nivå, vi hann köra en hel del och vi kunde tipsa varandra lite om hur vi skulle göra.

I torsdags hade vi bokat in tid för ridlektion för Malin (kullersbro.se). Jag hade sett fram emot att få lite tips för hur jag ska jobba med min stora häst... Men just när jag skulle öppna dörren och gå ut öppnar sig himlen och det ösregnar. Tyvärr såg det inte ut att bli någon liten skur heller, vi som bara har en gräspaddock kan ju inte rida när det regnar. Så det var bara att ringa och avboka tiden. Hon kommer på måndag nästa vecka istället.
Jag fick åka och jobba lite tidigare istället...
Red en sväng på Nökkvi på kvällen... Men vädret var sådär kul då med. Men blev en liten tur i paddocken och sedan ut. Men Nökkvi var så spänd... Gick bättre och bättre, men tråkigt när han känns sådär...

Idag har jag jobbat. Kollat på filmer inför hösten. =) Om 1½ timme kommer Victor. Skoj att träffa honom! Det var längesen nu!
Men nu ska jag fortsätta jobba lite till innan vi tar helg! =)
Puss o kram!

Härlig långhelg! =)

4½ dagars ledigt har jag haft. Det har varit riktigt skönt! Inte för jag har ett jobbigt och besvärligt jobb, tvärtom. =) Jag trivs otroligt bra! Men det har varit skönt att kunna ta det lite lugnt och hinna med sådant som man annars inte hinner.

I torsdags var Amanda här, så vi red en sväng på Beris och Nökkvi. Det blev en tur med mycket trav och galopp! Både Amanda och jag var trötta i benen efteråt. =) Men pojkarna var riktigt duktiga, jobbade på så fint. Nökkvi var lite tramsig bara, spänd...

Pappa och jag tog ut fölen en stund för lite ompyssling. De blev borstade, kollade hovarna och blev avmaskade. =)
De skötte sig riktigt bra. Men de blir otåliga snabbt... ;-)

Mamma och jag red Tindra och Freyja på ridbanan med. Freyja var så duktig, lugn och fin. Men ville gärna gå bakom Tindra och efter henne...
Även Freyja och Tindra blev avmaskade. =)

I fredags var SBS ungdomsgrupp här på studiebesök. De var här för att lära sig mer om agility, så de fick bygga en bana och prova på med Nellie och Vilma. Båda hundarna skötte sig så himla bra! Är riktigt stolt över dem.
De var här några timmar och efter det var hundarna helt slut av träning och alla barn.

Sedan löshoppade jag Nökkvi och Beris. De var såå duktiga båda två och hoppade riktigt fint! =) Men oj vad de blir trötta fort. Nästa gång ska jag försöka höja lite till, till både Nökkvi och Beris.

  

I lördags hade mamma valpkurs.. =) Kunde inte låta bli att vara med och se på alla söta valpar... Fick hjälpa till lite med.
Jonna kom hit och pysslade några timmar. =)
Sedan kom Amanda hit, så vi red en sväng på Beris och Nökkvi. Red bort mot banvallen. Det var två väldigt motvilliga och tramsiga hästar... Att det är så jobbigt att gå den vägen?! Fick lite fart på dem allafall... Och när vi vände blev de så medgörliga och pigga så... Bytte vi hästar??? ;-) Vi töltade en hel del, både Beris och Nökkvi gick riktigt bra! 
När vi sedan travade fick vi travhästar, de travade så himla fort så vi hann knappt med att rida lätt.
Då ville de hem... =)

Mamma hade spårkurs under tiden som Amanda och jag red. Vilma hade tur, det var bara två hundar som kom. Så hon fick vara med. =)

På eftermiddagen/kvällen löshoppade jag med Freyja, Tindra och Kátur. Kátur fick mest trava över bommar och trava över små skutt, han var nöjd med det. =) Freyja och Tindra hoppade lite högre. De var så duktiga så! Tyvärr tog vi inga bilder... Nästa gång får vi göra det. =)

Idag har vi firat pappa som fyller år imorn. =)
I förmiddags åkte han iväg och hämtade sina grisar...

       

Då passade mamma och jag på att inhandla presenten, ett äppleträd! Passade även på att hämta ut mitt paket från ellos. Är såå nöjd, allt passade, förutom en sak. En BH som kostade 40 kr. Bryr mig inte om att skicka tillbaka den ens... Finns kanske någon som vill ha. =)

På eftermiddagen har vi firat pappa. =) Fredrik och Moa kom först. My red lektion 15-17. Vi fikade och grejade lite. Pappa och Fredrik släppte ut grisarna.
Sedan kom mormor, morfar och farmor. Jag åkte och hämtade My och Marie, ridskolan ligger ju inte så långt bort. Någon kilometer kanske.
Vi har grillat och ätit... =)
Pappa fick massa växter, sedan fick han en hängmatta. Frågan är när han ska ha tid att ligga i den... ;-)



Mysan råkade tappa sitt örhänge i gräset med... Lyckades få alla att krypa runt och leta. =)


Några fina bilder på när vi äter:
    

Nu är det verkligen dags att sova! =)
Gonatt kära vänner! Ta hand om er!
Puss o kram!

Onsdagen den 20 maj

Idag fyller Berserkur 15 år. Grattis! Helt otroligt vad tiden går fort, att han redan är så gammal. Känns inte som det var så längesen han var en liten bebis-beris...

Har jobbat halv-dag idag. =) Så efter lunch gick mamma och jag ut och red en sväng. Mamma red fetbollen Beris (han är verkligen fet just nu... vi jobbar på det). Jag red Nökkvi. =)
Det gick rätt bra. Men de hade gått på bete hela förmiddagen, tills vi tog in dem och red... Så de var något mätta och hade nog lite ont i magen... Så nästa gång blir det någon timmes vila innan ridturen.

Efter ridturen gick vi in, tog en kopp kaffe och resten av rabarberpajen som fanns kvar från helgen. Mums!
Sedan gick vi ut och red en sväng till.
Mamma red då på Kátur och jag red Freyja. Kátur var ovanligt pigg idag, på hela ridturen! Det var härligt att se!
Freyja var pigg, men lugn och fin! Det var riktigt skönt! Vi kunde trava på bra, lite tittig var hon. Men man kan inte få allt. =)
Blev även lite tölt på hemvägen. Första tölten gick riktigt bra, då var hon riktigt lugn och fin. Nästa var mer taktrent, men då spände hon sig lite tyvärr..

Efter det tog Tindra och jag en sväng, jag cyklade med henne. Hon blev överlycklig och ville gärna studsa lite istället för att springa rakt fram. Men snart kom hon på vad det var jag ville, då skötte hon sig perfekt. Det är lätt att belöna henne, bara klia henne lite på halsen så är hon såå nöjd. =) 

På kvällen har mamma haft spårkurs. Jag var med och hjälpte till lite. Vilma fick också vara med, en tjejs hund var sjuk och kunde inte vara med. Så hon fick låna Vilma av mig. Vilma blev överlycklig över att få vara med ut och spåra. Det gick riktigt bra, fast det var längesen hon spårade nu.

Nu är det dags att gå ut och fodra hästar. =)
Ta hand om er! Puss o kram!

My 7 år

Idag fyller lillkusinen 7 år! Grattis gumman! Hoppas att du får en underbar dag!
 


Denna veckan...

Ja nu har hela veckan gått... Äntligen helg igen! =)
I måndags jobbade jag. =) På eftermiddagen red jag Freyja i paddocken, gick sådär bra... Hon hade gått så himla bra i lördags, så skulle visa mamma hur fint hon travade för mig. Men det gick inte alls... Vi förstod inte varandra och det mesta blev bara fel... Stundtals gick det väl hyfsat, så slutade när hon hade gått bra...
Red Beris i paddocken med. Gick rätt bra. Vi fick jobba på rätt bra båda två, mamma stod i mitten och tjatade... ;-P
Till slut gick han riktigt fint med mig. Vi var helt slut båda två efteråt... =) Marie, My, Moa och Fredrik kom ut till stallet. Så My och jag red samtidigt på banan. Hon är såå duktig!
Nökkvi fick en välförtjänt vila. =) Pappa byggde på trappen till logen, den blev nästintill klar. Fredrik hjälpte tll och banka lite.
My, Marie och jag hade tråkigt, så hoppade lite hopprep med grimmskaft. Det var en sådär bra lösning med tre ihopbundna grimmskaft, vi ska ta och köpa en riktigt långhopprep istället. Det är ju riktigt skoj att hoppa, och jobbigt med! =)

I tisdags var det jobb igen. =) På eftermiddagen kom Amanda hit. Vi red en sväng på Nökkvi och Nettla. Gick riktigt bra för oss båda, vi hade tur med vädret! Det regnade nästan hela dagen, men när vi red var det uppehåll. =)
Pappa satte fast trappen ordentligt. =) Så nu har vi en helt fungerande trapp till logen. Nellie och Vilma blev såå glada, nu kan de följa med upp när vi packar hö!

I onsdags var jag hemma från jobbet, ska på konsulentsamling i nästa vecka, så tog ledigt denna dag istället. =) Var en sådär rolig dag att vara ledig på. Det ösregnade i princip hela dagen... Blev ingen ridning alls, hästarna var jätteblöta och skitiga. Men satte upp lite mer staket på gräsmattan och lät alla hästarna beta... Det är ett pyssel att låta sju hästar beta, att leda dem fram och tillbaka till hagen... Snart dags för riktiga sommarhagar! =)
Pysslade lite med mitt fotoalbum på kvällen... =) Skrev vid korten och sådär. Har ett helt album med bilder utan text till...

I torsdags var det jobb igen. Städade lite på mitt kontor med, det var rätt dant igen... =) Bäst att hålla efter lite.
Red Nökkvi och Beris på kvällen. Båda skötte sig riktigt bra!
Var helt slut på kvällen... Var tvungen att lägga mig en stund på kvällen efter maten... Blev bättre efter det så städade av mitt rum lite.

Idag har jag jobbat. =) Sen har mamma och jag ridit en stund i paddocken, jag på gammelmannen Kátur. Gick riktigt bra, tills det började regna. Ösregn! Det var in med hästar... Sen springa och ta in tvätten som blev dyngsur... Usch! Efter det har det regnat hela kvällen...
Mamma och jag har varit i Mjölby en sväng. Vi sade upp våra träningskort. Är inte där nu när det är så ljust ute. Har dessutom två månaders uppsägningstid... Så har två månader kvar nu. =) Ska försöka åka dit och simma och träna lite nu. Handlade på vägen hem sen.
Sedan bakade vi pizza, mums! =)

Nu ska det fodras hästar och hundarna ska få gå en sväng. Sen är det dags att sova!
Puss o kram!

En skön helg...

Ja jag har haft en skön helg.
I fredags var det 1 maj, så vi var såklart på Gerstorp/Stenholmen och kollade på salushowen, lite tradition att åka dit.
Det var skoj att träffa lite folk och så, hingstarna var roliga att se med. De var såå fina. Mökkur var med bland annat, en av Sveriges finaste hingstar. Han var min idol när jag var mindre. Hade en tröja med honom på, som jag hade kvar jättelänge!
Saluhästarna var inte mycket att se, våra hästar är betydligt finare än dem. Och ändå skulle de ha 60-75 000 för dem ungefär... Men det är ju kul att inse att sina egna hästar är otroligt fina, vilket jag iof redan visste. =)

På eftermiddagen kom Amanda hit, så vi red ut en sväng. Nökkvi var lite tramsig... Men skötte sig rätt skapligt ändå. Vägen var jätteknölig, vilket Nökkvi inte gillar. Men han gick riktigt fint ändå.

På kvällen oljade mamma och jag agilityhinder. Sedan grillade vi korv och banan. =)

I lördags gick jag en morgonpromenad med hundarna medans mamma hade hundkurs.
Sedan grejade pappa och jag med min bil. Bytte massa saker som behövde bytas, oljefilter, luftfilter, kupéfilter och olja. Skulle bytt tändstift med, men de som pappa hade köpt var fel sort. De i butiken hade klantat sig och gett fel...
Får byta det på måndag istället. Sen ska den tvättas med. Hade tänkt göra det hemma först, men ångrade mig sen. Ska åka till Bråstorp istället.

Red Beris, Nökkvi och Freyja i paddocken på kvällen. De var riktigt duktiga alla tre, jobbade på bra i värmen. Men vi var rätt trötta alla tre efteråt. 

Idag har My och Marie varit här en sväng. Mysan red en sväng och Marie cyklade. Marie och jag packade lite hö med.
Jag har oljat in agilityhindrena en gång till. Efter lunch gick jag en promenad med hundarna. Det var riktigt skönt! Har gått varje dag nu i helgen.
Sedan har mamma haft agilitykurser, jag hjälpte till på den ena och den andra är jag med i. Vilma gick rätt bra idag. Men det är snart dags för löp, det märks... Hon bet mig i benet idag med. Hon tyckte att jag gjorde fel...
Annars var hon riktigt duktig.
Annette kom hit efter kursen, så blev en kvällstur. Nökkvi gick riktigt bra idag! Töltade på lösa tyglar på hemvägen.

Nu är jag riktigt trött! Så ska ta och gå och lägga mig. =)
Ta hand om dig! Puss o kram!

Ett år utan min älskade prinsessa...

Ett år sedan min lilla Primula lämnade oss.
Det finns ingen som kan fylla hennes plats.. Men ändå går livet vidare på något vis.
Hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, det kommer alltid att kännas tomt utan henne.
Hon var en speciell häst som har lärt mig otroligt mycket.
Hon var alltid pigg och glad, nyfiken och hittade alltid på något bus. Hon blev 31 år.
   None      None     

1 maj 2009

Idag är det två år sedan Nökkvi kom till oss.
Det är två år som både har gått väldigt fort och samtidigt känns som en evighet sen...
Jag minns den dagen väldigt tydligt.
Jag följde inte med och hämtade Nökkvi. Johannes och jag var kvar hemma på gården. Hade en mysig dag tillsammans.
Vi och hundarna hade picknick i hagen, medan hästarna betade.. Jag minns att det var varmt och skönt. Beris var nyfiken som vanligt... Var framme och undrade varför vi låg i gräset och solade.

När Nökkvi kom ut ur transporten tyckte jag att han var lite läskig. Han var stor och dessutom hade han ingen respekt för människor. Han gick bara rakt på.

När man tänker tillbaka så har det hänt en hel del sen dess. Idag är han en underbar häst som fungerar i de flesta situationer. Han vet fortfarande ibland inte hur man ska bete sig, men det är bättre. Jag måste ofta peta tillbaka honom och visa var han ska vara. Det är en häst som kräver tålamod och konsekvens. Det är en stor prövning! Men han har lärt mig otroligt mycket på dessa två år. Och vi har samtidigt mycket kvar att lära!
Jag är otroligt nöjd och glad över att vi har kommit så långt som vi ändå har gjort. Det trodde jag aldrig för två år sedan.
Men när jag såg honom för första gången tänkte jag aldrig rida honom ens...
Det gjorde jag och det är jag väldigt glad över!

Även om han har varit och är en stor prövning för mig så har jag aldrig ångrat att jag köpte honom.
Han är på många sätt fel häst för mig, men det struntar jag i. Vi klarar av det och jag är nöjd med det! =)

Nökkvi första veckan hos oss.

Här är min sötnos! Första veckan hos oss.