22 mars 2010

Jag hade en helt underbar helg i Västerås/Hallstahammar med mina fina vänner Sofia, Evelina, Lotta, Ulrika och Emma (en sväng på lördagen). Den 11-14 mars. En långhelg, det var grymt skönt! Vi bara umgicks, traskade runt lite på stan, åt god mat och hade det alldeles underbart! =) Ja jag behövde det.
Synd att det var flera som inte kunde komma. Men det får bli fler helger.

Den 16 mars kastrerades Linus, det gick så bra så. Han har återhämtat sig snabbt! Det var skönt att se. Så nu ska vi bara vänta tre veckor så ska jag köpa fler marsvin sen.

I onsdags skulle hovslagaren kommit och satt på skor på hästarna, men han blev sjuk. Så han kommer på fredag istället. Jag längtar! Vill ju ut och rida nu!

I lördags hade jag mina fyra småkusiner här. Helt underbart! Två av dem är inte så små längre... 13 och 15 år... Men i mina ögon kommer de alltid vara små kusiner ändå. =) Ja det var mysigt att ha dem här, vi kollade på massa kort, såg på körslaget och pysslade lite, lekte med playmobil och spelade spel.
Timmarna gick så himla fort... De sov över här allihop och jag skjutsade hem dem på söndagen.

I söndags fyllde farmor år! Så efter jag skjutsat hem kusinerna så åkte jag till farmor och åt massa god mat. Umgicks med ytterligare en kusin och mina små kusinbarn. =) Sen var faster, Adde och Jonas där med.

Ja efter den härliga, men intensiva helgen var både Vilma och jag rätt trötta... =) Så blev rätt tidigt i säng.

Idag har jag varit hemma hos mor och far på förmiddagen. Mockat i hagen och packat hö, hann även med en förmiddagsfika med min mor. =) Sen åkte vi och jobbade Vilma och jag. Hann bara komma in på jobbet så fick jag telefonsamtal, sen var det fullt upp till kl.17. Då åkte vi hemåt, hann gå en liten sväng, byta om och stoppa i mig en banan. Sen åkte jag till MORF för att kolla på en häst åt en av mina medryttare.

Det var kul att få hjälpa till, prata lite häst och kolla på massa hästar. Passade självklart på att prata lite med Nettla innan vi åkte hem med. Ja det var en mysig häst vi kollade på. Men om den passade får hon fundera lite på. =)

Vet ni var min lilla pudel var någonstans när jag kom hem???
Jo hon satt på mitt köksbord och kikade ut. Jag såg henne genom fönstret. Smart utkiksplats...
Det var tydligen jättehemskt att vara lämnad i nästan två timmar... Stackars pudel! ;)

Nu ska vi gå och lägga oss!
Natti natti!

torsdag 11 mars 2010

Nu sitter jag på Örebro Central och väntar på att tåget ska gå till Västerås.
Ska träffa finaste vännen Ulrika och vi ska få vara fotomodeller för en eftermiddag. Ska bli grymt kul! <3
På fredag kommer Lotta, Evelina och förhoppningsvis även Ida. Och Sofia bor ju i Västerås. ;) Så blir en hel helg med underbara tjejer! Kanske skulle även några till från ANT-klassen komma och joina oss under helgen. Det återstår att se. =)

I tisdags skulle jag åkt till Söderköping och gå på ett möte med föreningen där. Men det blev inställd, så blev ledig på kvällen istället. Lite snopet, men rätt skönt. Jag gick på stan och handlade lite nya kläder. Det var välbehövligt.
Igår skulle jag också iväg på möte på kvällen, vi skulle ha första styrelsemötet i Motala. Men juniorerna som sitter där blev sjuka båda två, så även det mötet blev inställt. Lite trist, men vad gör man. Visade allafall film där och såg på Hundpensionatet för kanske 6:e gången. Den är faktiskt grymt bra.
Det är underbart att se hur de har tränat alla hundarna till alla de olika tricksen som de gör. Sen har de lyckats få in lite kärlek, familjedrama och en tragiskt men till slut en mysig story. Så har du inte sett den redan tycker jag att du ska göra det. Den berör och gör en glad på samma gång.
Det som gör den så bra är även att den passar bra till många olika åldersgrupper. Både 7-åringar, 12-åringar och vuxna uppskattar den.

Tänkte jag skulle lägga upp ett kort på mig när jag var liten och ett kort på Moa. Så får ni se hur lika vi är. Hittade inte de bästa jämförelsebilderna tyvärr. Men man ser ändå likheten här.
Ibland när Moa kollar på bilder på mig så frågar hon om det är hon. =)
Moa är då 4 år och min kusin. =)

 MOA

 JAG


9 mars 2010

Idag ska jag börja jobba efter lunch. Så sitter hemma hos mor och far just nu.
Har varit ute i stallet. Mockat, myst med hästarna och fyllt på lite vatten.
Nökkvi var så rastlös, gick och puttade på mig när jag mockade. Jag ignorerade honom så han slutade direkt, men det syns på honom att han vill ha något att göra. Men han får hålla ut en vecka till.
Han är en sådan häst som behöver komma ut nästan varje dag för att fortsätta vara så trevlig som han an vara.

Men samtidigt tror jag att en vila är bra för honom, även om jag inte ställt av honom helt frivilligt.
Han var lite tråkig sista gångerna jag red, ville inte gå från stallplanen och tramsade första 500 meterna. På något vis fick han för sig att han inte förstod skänklarna eller några hjälper alls... Men när vi kommit förbi de 500 meterna gick det bra. Ja han är bra konstig ibland och det var väldigt jobbigt när inget hjälpte. Klart jag kan gå de första 500 meterna, men man vill ju kunna rida var som helst. 

Så jag hoppas att han har vilat upp sig lite och kommer tillbaka med sitt nyfikna och härliga sätt igen. 
Han brukar ju vara lättare att rida själv på, men sista tiden ville han inte gå själv. Verkade liksom trött på det. 

Kátur står inne och äter nu med. Vår lille gammelman behöver lite extra tid på sig när han äter, så vi försöker ta in honom någon timme eller två varje dag. Han är ju ändå 27 år, så känns rätt okej att låta honom få lite extra. Än så länge äter han allt, men det går lite långsammare. 
Vi hade honom inne på nätterna en period när Birkir var skadad, det mådde båda pojkarna riktigt bra av. 

Men Nökkvi blev så elak mot Kátur när han inte var ute och höll sin plats i rangen. Så vi får låta honom gå ute hela dagarna och ta in honom någon timme mitt på dagen istället. Då fungerar det bättre.

Nu ska jag gå ut en sväng till. Ta en promenad med hundarna och fodra hästarna.
Ikväll ska jag till Söderköping på möte, ska bli spännande att se hur det går för föreningen där.

På torsdag ska jag åka till Västerås och spendera helgen med mina underbara vänner! Ska bli så himla härligt!
Jag längtar dit så mycket! Men nu är det ju bara två dagar kvar.

Ta hand om er där ute!
Kramar!

7 mars 2010

Nu har jag äntligen köpt mig en ny dator! En mindre, snabbare och snyggare!
Numera har jag en bärbar dator på riktigt. En dator som går att använda utan nätkabel och som går att bära runt på utan att få ryggskador... ;)

Så nu kanske jag kan ta och uppdatera blogg oftare eftersom det inte längre går åt en hel kväll till att öppna ett fönster. =)
Vem vet... Eller så lägger jag den tiden på annat... ;)

Just nu är jag trött på den här vintern, trött på att det är så mycket snö ute och trött på att alla vägar är bara is. Alla våra hästar går barfota, eftersom de fick stora klampar i hovarna och det ändå inte gick rida dem barfota då. 
Men nu finns det ingenstans att rida och jag är sjukt less på det. Både jag och mina hästar skulle behöva komma ut...
Jag trotsade vädret i tisdags och tänkte att någonstans måste man ju kunna rida. Red Freyja på vägarna, men det gick sådär. Var ju blankis under ett litet lager snö. Så gick ju bara skritta i kort tempo.
Så när jag red Nökkvi sen red jag åt andra hållet i snön. Det gick bra första 500 m då det bara var ca 30 cm snö. Men sedan hade det blåst snövallar och helt plötsligt var det 60-80 cm djupt istället. Min stackars häst fick jobba på hårt. Jag tänkte att det borde snart bli bättre och det blev det, men det tog en stund. Han fick kämmpa med snön upp till magen... Som tur var så var sista biten ca 30-40 cm snö igen så hans minne är väl förhoppningsvis från det.
Nu blir det vila tills hovslagaren kommer och slår på dem skor igen. Men är lite fundersam på hur jag ska göra, vad ska man sätta på nu som fungerar in i maj?

Nu ska jag gå och hänga upp en maskin tvätt till. Sen ska jag åka hem till mor och far. =)
Även om det inte går att rida så finns det ju annat man kan göra, som mocka och packa hö.

Puss o kram!

Sötaste 4-åringen!!!

Ja idag är det 4 år sedan min lilla kusin Moa föddes.

Grattis sötnos!

                  
2006                                              2007                            2008 

      2009


   2010