Jag och Primula sommaren -04

Jag och Primula sommaren -04


Primula

Det har alltid funnits hästar med i mitt liv. När jag var liten hade mina kusiner (på pappas sida) en häst. Han hette Fákur och var en islandshäst.

När jag var 3-4 år fick jag följa med ut och jag "åkte omkring" i skogen på den snälla gamla hästen.

Vid 5-6 års ålder började jag på ridskola. Jag red på MORK (Motala Ryttarklubb) eller Sättran som det kallades.

Som de flesta små hästtjejer tjatade jag på mina arma föräldrar om att få en egen häst.

Året då jag skulle fylla 8 år hade mina föräldrar gett sig, jag skulle få en egen häst.

En vän till familjen skulle sälja sin ponny och vi åkte och kollade på den.

Som de flesta små hästtjejer så har även jag läst många böcker om tjejer som letat häst, om hur tjejen har hälsat på hästen och direkt känt god kontakt, om hur tjejen direkt känt att det är rätt häst när hon ridit några varv.

Jag hade stora förväntningar den dagen då vi skulle åka och kolla på hästen.


Hästen var ett svart B-ponny sto, hon var 18 år gammal och hade tävlat i hela sitt liv. Hon var tävlad i både hoppning och dressyr, båda rätt höga klasser. Hon var även inkörd.

De skulle ha 4000 kr för henne, då all utrustning ingick + en vagn. De sa att pojken hade växt ur henne och skulle nu börja rida en större ponny.

Jag blev väldigt besviken, jag fick inte rida. Bara kolla på när ägaren red och mamma fick rida. Sen körde de henne en sväng. Jag var så negativ.


Men av någon anledning så bestämde ändå mina föräldrar sig för att köpa hästen.

När hon kom till oss var jag inte alls fullt så negativ längre, jag hade ju fått en egen häst, även om provridningen inte gick som jag tänkt mig.

Hon kom hem till oss hösten 1995.

De första månaderna tyckte inte jag var så särskilt roliga, denna dam var väldigt envis och bestämd. Jag skulle inte bestämma något alls. Jag var rädd för hästen, men kämpade ändå på, jag skulle bara inte ge mig. Jag minns de första ridturerna som de var igår.

Hon skulle inte gå fram, hon bara tramsade och skulle vända. Till slut fick mamma ta över och rida henne en bit.

Senare fick vi reda på att detta var anledningen till att de skulle sälja henne. Pojken hade blivit avslängd av henne varje ridtur och hade nu tröttnat.

Istället för att köpa en större ponny till honom så fick han en mindre B-ponny.

Men Primula blev aldrig sådan för mig. Hon slängde inte av mig och någon gång där så började det gå bättre och bättre. Hon började lyssna på mig.

Även om hon själv vet bäst så lyssnar hon alla fall.

Under det första året fick Primula följa med till ridskolan några gånger. Men sedan lades min ridskola ner och jag fick börja rida på NYRK (Nykyrka Ridklubb) istället.

Där rider alla på sina egna hästar, det finns inga ridskolehästar där.

Primula som har gått på ridbanan i hela sitt liv var trött på det och hade börjat vänja sig vid att springa omkring i skogen. Så när jag började rida henne på lektionerna protesterade hon.

Men snäll som hon är gjorde hon vad jag sa åt henne. Dressyrhäst som hon är hade hon lätt för skänkelvikningar och framdelsvändningar. Jag behövde knappt göra något.

Men eftersom hon bestämt sig för att ridbanan var pest var hon ju tvungen att protestera någonstans. Och det gjorde hon på slutet, när vi skulle avsluta med galopp.

Hon tvärstannade direkt och oftast kastade hon av mig efter ett par bocksprång.

Jag satte mig alltid upp igen och oftast fick jag iväg henne till slut och fick vara med på de sista minutrarna.


Efter några år blev jag van vid hennes bus och de sista åren vi red på ridskolan blev det oftast bara ett stopp, sen var protesten klar.

Bocksprång kunde det även bli ibland utomhus, det kunde vara när vi skulle galoppera och tävlingshäst som hon var skulle hon alltid springa om de andra, vilket jag inte uppskattade (vem vill dra om de andra hästarna på en smal stig så man får rida upp och skrapa knäna på trädstammarna?) så jag höll såklart in henne, men det får man inte, då kunde man skickas av. Det kunde även bli några bocksprång i ren glädje då man skulle tävla uppför fältet i full galopp. Vilket var Primulas favorit.

Det är en envis häst som har mycket att säga till om, hon tycker att hon kan och vet bäst i alla lägen. Men hon har också lärt mig otroligt mycket, hon är en sann läromästare, även om hon är en riktigt sträng sådan.

Så många gånger som jag kommit i obalans inför ett hinder, men hon har ändå hoppat felfritt. Så många gånger som jag varit nära på att åka av och hon har bromsat in mjukt för att man ska återfå balansen. Så många gånger som jag kört henne med vagnen, jag har klantat mig ordentligt, men hon fixar alltid upp det. Hon stressar aldrig upp sig för något, oavsett om vagnen fastnat i ett träd, om det dundrar förbi en stor lastbil eller om däcken på vagnen sprängs.

Men det är en busig häst, hon älskar att dra ner täcken, putta upp boxdörren, smita mellan trådarna på staketet, galoppera iväg när man precis kommit fram till henne, "stolla runt" vid löslongering.

Idag är min kära lilla ponny 28 år, hon fyller 29 den 4 maj.

För närvarande består vardagsmotionen mest av promenader i skogen, jag är nu för tung och stor för att rida på henne. Vagnen kommer inte fram i all denna snö så den står under vintern.

Som du kanske har räknat ut så går vi mot vårat 11:e år tillsammans. Åren har gått väldigt fort och jag förstår det knappt. Men under åren har jag lärt känna mig lilla ponny och idag ångrar jag inte en sekund att vi köpte denna lilla envisa hästen.

Hon är helt enkelt underbar och en sådan smart och stark häst kommer jag nog aldrig mer lära känna.
Onsdagen. 22 februari 2006

Tre vänner och min älskling fyller år idag. Coolt va?!
Pluttan och Nellie fick smörgåstårta. Jag har själv bakat! Jättesvårt var det, eget recept. =)

Runt polarbröd, på med smör, på med skinka, på med ost, på med bröd till, bre på leverpastej, rulla två rullar ost som dekoration, sen flagga i topp!
Mums sa vovvarna om det!

Det har snöat typ hela dagen idag. Jag vill inte ha mer snö nu, det räcker och blir över. Jag älskar snö, men det är nog nu.
Ridturen idag gick sådär. Han gick hyfsat men lite sådär. Vi såg knappt ingenting pga snön i ögonen, sen fick jag typ nackspärr av att försöka böja nacken så snön inte skulle yra i ögonen.

Har rensat ut hela garderoben nu, kastat massa gammalt skräp, det ligger på Tuddarp nu. ;-)
Det blev så fint så. Men nu är min garderob tom. =) Vad ska jag lägga där nu?
Haha jag hittar alltid något.

Filmklubb nu på kvällen också. Glad över att Patrik kom, hur skulle jag överlevt annars. =P
Skulle följt med honom hem, men blev lite sent för det, får bli en annan dag.

Blir ridlektion imorgon!!! Vad jag längtar!!! Ska bli så kul! Hoppas bara att vi kommer iväg och att det inte ska snöa imorgon.

Ska snart dra mig. =) Puss puss!

En sådan härlig dag!

Min Berserkur har förvånat mig idag! Han har gått i ökad tölt! Det kändes så otroligt härligt!
Han bara flög fram, jag kände den maffiga kroppen under mig, varje steg han tog.
Underbart!
Det är lite svårt att förklara. Men så är det allafall. Jag kommer leva på det här länge!

Yeye. Det är det stora som hänt idag. Vill du ha en längre rapport så ring eller ngt....

Puss puss!


positiv och glad

Även om dagen inte började så kul med städning och bråk med hästen så mår jag riktigt bra nu.
Kvällen med farmor och Monika gjorde susen.
Att få prata av sig och känna att någon förstår är oersättligt!
Att få komma in på rätt spår igen och se världen från den ljusa sidan.

Jag har så mycket kvar! Så mycket att glädjas över!

Finner inga ord nu.... Så slutar här. Ska skriva dagbok nu. =)

Puss puss!

min vrå...

Jag har en liten vrå.
En vrå som är bara min.
Där jag vill vara i fred.

Ibland inkräktar det folk i min vrå.
Då blir jag sur.
Oftast är det folk som inte vet att jag sitter där.
De menar inget illa.
Men ibland kommer folk och trampar en på tårna fast man vill vara i fred.
Då blir man riktigt sur och ledsen.En jobbig dag....

Den jobbiga dagen började redan 02.00 i natt. Jag vaknade av att Vilma spydde. Två gånger hade hon spytt i min säng, en gång på mattan och sedan blev det två gånger på golvet också.
Vi gick ner och jag släppte ut henne en stund. Hon andades frisk luft och kissade lite. Troligtvis kände hon sig piggare och gick och drack lite vatten. Vilket hon inte skulle gjort, eftersom allt kom upp lika snabbt igen.
Men till slut gick hon och lade sig igen. Å hon sov hela resten av natten. På morgonen mådde hon bra igen. Hon var lite seg när hon skulle kliva upp, men sen var det fart och fläkt.

Men ingen sovmorgon denna morgon inte. Jag hade lovat att jag skulle släppa ut hästarna (där Primula står). Så 08.00 står far och jag i stallet. När hästarna var utsläppta och de fått sin mat tog jag med mig hundarna och promenerade hem.
När jag kom hem hade pappa gjort gröt! Så gott! Vilma fick fil för magen. Nellie blev lite avundsjuk så även hon fick lite fil.

Efter frukost var det dags att ta itu med all tvätt som hade blivit till. Mina lakan, överkast, täcke och matta var spyiga. Dessutom var hela tvättkorgen full. Kul syssla. 

Vid tio packar vi ihop och åker sedan till stallet. 
Sanna och jag red en sväng. Beris gick hyfsat, men jag krävde inte heller så mycket av honom idag. Jag orkade inte. 
Pappa red på Kátur en sväng, han var så glad över det så.

Jag skulle träffat Mattias idag också. Men tyvärr blev det inte så. Tiderna gick inte riktigt ihop. Hoppas vi kan ta det en annan dag snart! 

Emma ringde mig när jag var i stallet, de skulle ha filmkväll i lokalen ikväll och undrade om jag ville vara med. Det lät ju kul, men ändå förstår jag inte varför jag svarade ja för. Jag visste ju vad som väntade, jag kunde undvikit detta, vilket hade varit bäst för alla. Men inte gjorde jag det.... 
Det fanns en förhoppning, en väldigt liten förhoppning... Men jag trodde på den... Vilket jag inte skulle gjort. 
Gör mig allafall iordning för kvällen, blir sen som vanligt och missar bussen. Emma ringer igen och då får jag det klart för mig att det kommer bli som jag trodde. Jag kunde vänt hem, men det gjorde jag inte.

Jag bara ljuger för mig själv och för min omvärld. Jag är dålig på att ljuga, ändå gör jag det. 
Jag mår inte alls bra, jag mår pissdåligt! 
Nejdå inte hela tiden, men det kommer och går. Det går ut över dem jag älskar. 
Jag sårar mig själv och jag sårar mina älskade. 
Sen sårar jag andra också.

Jag vill inte må såhär, jag vill inte ha den här känslan. Jag vill må bra. Jag vill skratta och le och vara mig själv igen! 

Nej! Jag saknar inte, jag gör inte det. Jag vill inte tillbaka. Det är inte det. Jag vet inte vad det är, men jobbigt är det och sårar gör jag. 


sur mandarin...

Ja. Nu sitter jag här, äter en sur mandarin. Det är så sur så det nästan gör ont i tänderna. Men god är den. =P

Dagen igår försvann fort iväg. Jobbade 9-15. Skulle egentligen jobbat till 17. Men fick gå hem lite tidigare och ta igen det under lovet. Blev en promenad med hundarna. Sen tog vi lite mat. Vid halv sex kom pappa hem och vi åkte till stallet. Vi red en sväng i padocken, jag på Beris och pappa på Kátur.
Blev bara skritt, var halt och det blåste förskräckligt mycket... Huh.
Med tanke på förutsättningarna så gick Beris riktigt bra!

Imorse gick jag upp 05.30. =P Tog mig en dusch, sen åt jag frukost. Sen åkte jag till förskolan. Började 06.45.
Men barnen droppade inte in förns vid halv åtta... Så vi höll på att somna ett tag. =)
När barnen droppat in var det frukost. Sen är det full rulle ett tag. Birgitta (en lärare) hälsade på mig vid nio.
Å vad hon pratade... Shit! Prata det kan hon allafall. Men hade helst haft ut Uffe. Känns så fel med en lärare som man inte har i något ämne. 

Efter lunch var vi ute, vi har byggt en robot-mask idag. Riktigt duktigt när det inte ens var kramsnö! 
Det blåste hemskt idag med... 

När jag slutade vid ett rullade jag hemåt. Hundarna fick mat och vi tog det lugnt i någon timme. Sen gick vi till Primula och tillbaka. 

Nu på kvällen var far och jag i stallet. Blev uteritt idag. Jag på Kátur och pappa på Beris. 
Jag krävde lite av Kátur och han tyckte jag var lite jobbig. Men han gick riktigt bra. Han är lite lat bara. =P

Nu är det dags för en promenad med vovvarna. Sen dags att sova!

Puss o kram!
 

Tvärtom det är hundra som finns!

Ett barn är gjort av hundra.
Barnet har hundra språk
hundra händer
hundra tankar
hundra sätt att tänka
att leka och att tala på
hundra alltid hundra
sätt att lyssna
att förundras att tycka om
hundra lustar
att sjunga och förstå
hundra världar att uppfinna
hundra världar att drömma fram.

Ett barn har hundra språk
(och därtill hundra, hundra, hundra)
men berövas nittionio
Skolan och kulturen
skiljer huvudet ifrån kroppen

Man ber barn:
att tänka utan händer
att handla utan huvud
att lyssna men inte tala
att begripa glädjen i att
hänföras och överraskas
annat än till påsk och jul

Man ber dem:
att bara upptäcka den värld
som redan finns och av alla hundra
berövar man dem nittionio 

Man säger dem:
att leken och arbetet
det verkliga
och det inbillade
vetenskapen och fantasin
himlen och jorden
förnuftet och drömmarna
är företeelser som inte hänger ihop.

Man säger dem att det inte finns hundra.
Men barnet säger:
Tvärtom, det är hundra som finns!

Skrivet av Loris Malaguzzi


tre dagar... =)

Söndagen spenderades till stor del i stallet. =) Det var riktigt härligt eftersom det var så otroligt fint väder.
Först åkte pappa och jag förbi stallet och gav hästarna lunch, sedan bar det av till Sharpman (ett stort varuhus med grejer till häst, hund och katt.)
En halsförlängare (gummisnodd) och en gödselgrep köptes. =) Gummisnodden används till Kátur för att få honom att jobba i lite form.

När vi kom tillbaka till stallet gick jag iväg och lade spår till hundarna. Personspår lägger jag.
När vi borstat hästarna en stund fick hundarna gå spåren. De var jätteduktiga båda två! Så stolt över dem!!!
Även om jag hade lagt ut lite störmoment så klarade de av det galant!

En ridtur på Beris blev det sen, pappa red Glotti med Kátur som handhäst. Beris gick hyfsat bra. Han stökade lite och var fånig, han får så dåligt självförtroende när Kátur är med.
Men annars gick det bra!

På söndagskvällen kom Emma och Monika hem till mig. Vi spelade alfapet, fikade och pratade. Trevligt! =)

I måndags jobbade jag 9-15. Barnen var jättesnälla som vanligt och dagen flöt på. När jag kom hem åkte mor och jag till Primula. Vid fem åkte jag till stan. Jag kopierade upp årsmöteshandlingarna och sen förberedde vi för mötet.
18.10 öppnade jag 2006 års årsmöte. Det var lite nervöst, men gick hyfsat bra. Mötet flöt på förhållandevis bra och det gick riktigt snabbt!
Jag är riktigt stolt över att vi klarade ut alla förtroendeval utan en valberedning. Det är tufft!
Jag sitter kvar som ordförande och styrelsen består nu av 9 ledamöter. =) En stor styrelse, men utan suppleanter.

Även om mötet var slut strax efter åtta så kom jag inte iväg från lokalen förns vid halv tio. Vi åt pizza, ställde iordning, sen satt vi och pratade i lokalen en stund.
Emma och jag promenerade hem sen.
Kom i säng vid elva. =P

Så gick man upp halv sju imorse. Det var riktigt segt! Duschade av mig, klädde mig och åt frukost.
Halv åtta började jag. Dagen har flutit på riktigt bra, blev lite segt nu på slutet bara, alla var trötta... =P
Slutade 16.00. Så sen har jag varit hos Primula en sväng, fixade mat och vatten. Borstade henne lite och så gick vi en promenad. =)

Nu ska jag äta snart. Sen blir det tidigt i säng ikväll. Börjar inte förns nio imorn heller.... =)

Puss o kram!

lördagen

Satt vid datorn till sena natten inatt. Halv två kollade jag på klockan sista gången.... Shit, tiden gick fort på slutet. =)
Stängde ner och gick och la mig. Mor min kom hem typ samtidigt... Hon hade haft en trevligt kväll.

Vaknade redan vid åtta-halv nio i morse. Hade en tanke på att gå upp och gå ut med hundarna, kanske gå tillsammans med mamma.
Men jag var för lat. Låg kvar i sängen, mamma gick ut själv.
Efter frukost, tvättvikande och kaffe+macka var det dags för mamma att jobba. Pappa och jag åkte till Marie, Fredrik och My för att hämta frysen.

Så vi spenderade någon timme hemma hos dem. Såg hur "huset" hade blivit. My busade runt som vanligt! Tänk min stora tjej fyller 4 år om några månader... Vad tiden går fort!!! 
Det var riktigt härligt att få träffa dem. 

Sedan åt pappa och jag lunch. Sedan for vi till stallet. 
Blev en tur på Glotti med Kátur som handhäst idag. Gammel-pojkarna. =) Gick rätt bra. Kátur verkar må bättre nu. Han fick riktigt snygg trav ett tag. Han gick på löst grimmskaft, jag såg hur han slappnade av och började flyta fram! Han kom t.o.m ner lite i form. Såg så harmonisk ut! Underbart!
Sen fick han tokryck en gång och drog för mig, hade inte en chans att hålla honom så fick släppa. 
Men det var ingen fara. Han stannade en bit bort och det vara bara att hämta honom. 

Han är ju så jäkla envis bara. Har han bestämt sig för något så gör han det. Han har en så fruktansvärt  stark vilja. Det är mycket häst! 

Primula var sötare än vanligt. Mitt lurvtuss stod där med snön upp till knäna. Ögonen lyser. Jag får en blöt snö-puss. Mysigt! 
Visst som vanligt ligger hennes små öron bakåt när man kommer mot henne. Men så fort hon ser vem det är så åker de fram igen. Hon vet att jag inte bryr mig om att hon är sur. 

Snart dags att sova! =) 
Blev en godispåse ikväll allafall. Övertalade pappa att vi skulle köpa lite. *flinar* Det är bra med godissugna pappor! =) 

En semla blev det ikväll oxå. Riktigt onyttiga har vi varit. =P

Puss o kram!   

Förgyller

Saker som förgyller min vardag:

söta små ungar
Vilma
bra musik
vännerna
godis
Nellie

Primula
skratt
Berserkur
familjen
Kátur
frukt
Glotti
solen
blå himmel

osv......

Äntligen fredag.

Ja. Är helt slut i huvudet efter denna vecka. Inte för barnen eller personalen varit jobbiga, inte alls. Helt underbart har det varit.
Men omställningen från skola-praktik är mycket större än många tror. Det är mycket att ta in den första veckan. Att bara komma ihåg alla namn är ett pyssel. Kan alla barnens namn nu, rätt hyfsat allafall.
Personalen är det lite värre med... Blandar ihop alla namn... Men men det löser sig det med.

Är faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara. Började ju trots allt kvart i sju imorse. Men ögonen har inte börjat falla än.
Men sen var man ju nyss ute i kylan också.

Blev en härlig ridtur idag med. Beris var så duktig. Tyvärr hade jag lite ont, blev lite stelt... Men men, det har gått över nu. =)
Beris är min solstråle just nu. Hans rufsiga man och busiga uttryck gör mig så glad.
Kátur är lika matfixerad som vanligt. Han står där i hagen med sin bestämda blick. Man bara ser hur han skriker: Jag ska ha mat!

Primula har börjat gnägga när hon ser att vi kommer, helt underbart. Även om jag vet att det oftast betyder: Åhh. Ska jag få mat nu? Så känns det härligt! Hon blir allafall glad över att se oss, orsaken till det behöver man inte tänka på. =)

Mor min är ute ikväll, hon skulle äta med jobbarkompisarna tror jag. Pappa och jag har haft en lugn "soffkväll".
Har ätit varma mackor och kollat på Let´s dance.
Inte åkte Peppe ut idag heller, det är illa.
Viktor och Karin såg underbara ut ikväll. Likaså Måns och Maria.

Puss puss!

tordag kväll 9/2

Snart har hela veckan gått. Praktiken går kanonbra! Barnen är så söta. Å personalen är jättebra! Trivs så bra!
Är så jäkla trött nu bara. Har sovit så dåligt de senaste nätterna. Har drömt drömmar som jag inte vill drömma, drömmar som aldrig kommer slå in, drömmar som jag inte ens vill ska slå in.

Saker som man kan slå bort under dagen kommer till en under natten. Det är väldigt jobbigt!

Börjar kvart i sju imorn då... Segt! Men sen går dagen rätt fort.

Hade en så dålig kväll igår. Kom iväg sent till junis, var stressad. Hann inte göra det jag skulle. Sen när jag kommer dit var det massa folk där. Hade ju inte behövts. Filmen var urkass oxå.
Var lite mer saker som "förgyllde" min kväll oxå... Till råga på allt missar jag busshållsplatsen och fick åka till nästa...

Var hungrig, irriterad, kall och trött när jag kom hem. Men det blev en trevlig kväll sen med bror, monika och far. =)

Bara några dagar kvar då... Sen är det slut! SKÖNT!!!!

Imorn blir det rida av!!!! *längtar*

Puss puss!

praktik.unf.hoppning

Hade första dagen på praktiken igår. Snacka om mjukstart. Började vid åtta. Avdelningen som jag ska vara på hade planeringsdag. Så jag fick vara med på den. Få massa information om förskolan och Montessori och så. Jag fick berätta lite om mig själv och mina uppgifter.
När de sedan skulle börja snacka jobb på riktigt så sa de att jag kunde få gå hem och läsa den bunten papper jag hade fått. Jag skulle ändå inte kunnat hänga med i snacket.
Så jag slutade 11.00. =) Slappt!

Så mor och jag åkte till stallet efter lunch. Det var riktigt kul! Vi tog en sväng i skogen. Tog stigen med massa hinder. Skitkul! Beris hoppade jättebra! =)
Det var så kul så vi tog ett varv till. Andra varvet tog vi alla hinder i galopp. Beris var kanonduktig!
Ska verkligen vara med på en av hoppträningarna i vår!
Sen åkte vi till Primula oxå. Hon var rätt blöt och kall. Tog in henne och la på henne täcket. Så fick hon sin mat oxå. Hon blev så nöjd så!
 
Vi kom hem sent från stallet. Hamnade i värsta snöovädret. Så tog bra länge att ta sig hem från Skännige. Åkte i max 50km/h. Det var riktigt jobbigt!

Åkte till lokalen. Det var trevligt på ett sätt. Men samtidigt kunde jag lika gärna stannat hemma. Något gör mig så jävla arg! Jag är så trött! Yuck!
Om en vecka är det årsmöte! Gud vad kul det kommer bli! *ser verkligen fram emot det* INTE!!!

Sov jäkligt dåligt inatt. Dels så var det så kallt i mitt rum, förstår inte varför. Sen fick jag trängas med min hund.
Hon är lite lustig.... Men sen ca en månad tillbaka så har hon sovit i min säng nästan varje natt. Hon är rätt smart den hunden. Känner så jäkla mycket!

Sen är det aldrig bra att lägga sig och vara arg. Jag vet ju det. Å ändå utsatte jag mig för det. Det var lite dåligt av mig. Men men.

Nu kommer snart mor hem. Ska snart till stallet. Sen ikväll ska jag hem till Monika! Saknar henne enormt! Har inte träffats på flera veckor känns det som.

Puss puss!

Ps. Det finns söta flickor och pojkar i min värld också! =)

att skriva S eller M eller O...

Jag tänkte på en sak förut. Det är så många på bloggen som istället för att skriva ut namnen skriver första bokstaven i det.

Som t.ex. Igår var jag och S och fikade.

Det är kanske för att inte lämna ut sig alldeles för mycket med namn och så. Men skulle jag göra så skulle det se lite konstigt ut tror jag. Jag har nämligen rätt många vänner som börjar på M.

Tänk om jag skulle skriva om en helg. Ex. I fredags kväll hade vi tjejkväll hemma hos M. Det var M, M, M, E och jag. Vi hade så trevligt. På lördagen var jag i stallet M, M, S, mor och jag red ut, det gick kanon! På kvällen var jag och M på bio, den var efterlängtad. osv.
Har ännu fler kompisar på M, men får inte ihop det bättre. Men jag skulle kunna ha en kväll då jag träffar en 10 M på en och samma gång... Vad jobbigt det skulle bli att skriva om det då...

jaja. Jag fortsätter nog att skriva ut namnen. =)

Puss!

Tjo...

Har haft en kall dag i stallet. Mor och far pulsade omkring i sina overaller. De såg ut som två förvuxna bebisar... haha. Men säg inte det till dem. Jag lovar, de är jättesöta. Inget illa ment.

Själv tog jag på mig ridbyxor, lite kallt kanske när det är -10 ute. Men termosarna blir så klumpiga. Sen tog jag långa jackan idag också. Så det blev faktiskt inte farligt kallt om benen, men så red jag ju barbacka också.

Blev en diskussion innan vi skulle rida om vilka som skulle ha sadlar och inte.
Jag kom fram till att jag lika gärna kunde rida barbacka. Mamma trotsade och tyckte att jag kunde ta gjorden ändå. Jag förklarade att jag inte tycker att gjorden gör någon skillnad utan det ger mer frihet utan. Efter lite dividerande säger mamma: Jaja du gör som du vill. Det har du ju alltid gjort.
Jag: Ja det gör jag. Å se vad bra det har gått.
mamma ironiskt: Jo visst har det.
Jag undrade vad hon menade med det, men fick inget svar.
Föräldrar kan vara konstiga ibland. Å de påverkar oss mer än man tror. Å mer än de själva tror också.

Nu har visst mina kära föräldrar fått nys om att jag har en blogg. Får nog tänka sig lite för vad man skriver här... =P

Annars blev det en rätt bra ridtur. Visst helst hade jag ridit Beris, men Kátur gick riktigt bra idag. Å han var mycket positivare än igår. Hör och häpna: jag fick ner honom lite i form i traven.  =)

Mina kära, gamla, tunga, fula kängor har sagt sitt nu. Frös som en gris om tårna hela dagen. Kängorna blev blöta. Illa!
Har egentligen aldrig tyckt om de där kängorna. De har varit för stora och klumpiga. Har haft dem i fyra år nu.... Men de har fått hänga med ändå.
Men nu är det slut. Ikväll åker de ner i sopen. Får använda mammas gamla kängor tills vidare.

Har städat lite snabbt nu på kvällen. Ingen grovstädning precis, men det blev rent allafall. Får städa mer grundligt nästa vecka.

Ska hoppa in i duschen nu. Sen är det dags att äta. Bakpotatis blir det. Mums!
Puss!


kallt. sent. bus. söt.

Blev lite sent igår. Inte farligt, men lite lagom. Satt på nätet till ett... Å jag som var trött redan vid nio... Haha.
Jag satt och pratade med Maria, min tokiga bror och kompisen Martin. Sen pratade jag med en söt pojke från Norrköping. =) Det blev en riktigt tervlig kväll, även om jag gärna tillbringat den irl med dem. 

 Tagit det rätt lungt idag. Gick på maxi med mamma förut, var inte alls beredd på att åka dit. Mitt hår var ju så skitigt, kändes som alla kollade på mitt hår... Usch! Inte för folk gjorde det, men det känns så.
Men jag var tvungen att hjälpa mamma.

Å eftersom det är så förbaskat kallt ute nu... -14. Å vi skulle till stallet efter maxi så kunde jag ju inte tvätta håret innan.

Blev en underbar promenad med gullungen (vilma) min idag oxå.

Sen en ridtur på Glotti och en på Kátur. Hoppas få rida min älskling imorn.
Imorn ska vi fira Sanna i stallet oxå. Härligt att träffa stallfolket igen, var längesen nu.

Puss o kram!ikea. skola. praktik. Beris. Let´s dance.

Tjolahopp!
Igår var vi på ikea. Hade många förväntningar, tankar, ångest osv. inför detta besök. På ett sätt blev det som jag hade tänkt mig. Vi hade beslutsångest. Jag hade kunnat göra något åt det, vi hade kunnat satt oss ner innan och bestämt till viss del vad vi skulle köpa.
Men hade jag den motivationen? Nej!
Har inte haft någon motivation att tala om på många månader nu... Det beros på många saker, saker jag inte tänker skriva om här.
Men omgivningen har betydelse, och det har även den egna uppfattningen och tanken.

På ett sätt blev inte ikea som jag hade tänkt mig, att vi skulle köpa så flummiga och oseriösa och odiskreta saker var ju inte riktigt vad jag hade tänkt. Däremot säger jag inte att jag var emot det. De var riktigt coola. Men vill hemskt gärna måla om där nere nu... ;-)

Sedan hälsade vi på lite hos linköpings föreningen. Vi var inte där så länge, men det var trevligt så länge det varade!

Idag vaknade jag av att det andra ögat var igengeggat och mitt ena ben var bortdomnat. Weii! Vilken bra start på dagen. ;-)
Jag linkade till duschen... Sedan blev allt mycket bättre. Pratade med min praktikplats idag också.
Känns otroligt bra och jag ser verkligen fram emot denna praktik! Så skönt ska det bli!

Lite jobbigt har det varit att vara i skolan idag, man var tvungen att tänka, planera och skriva en massa. Var rejält slut vid slutet av dagen där. Å då får man ett Naturkunskaps-prov. Nejdå, det ska inte vara så svårt.
Nej visst! Det gick galant... Eller ngt. Hoppas på ett G allafall.
Borde inte få bättre med tanke på hur mycket jag tränade..

Mor o jag åkte till stallet. Det var så härligt att komma dit, både Beris och Kátur blev så glada att se oss. Kändes så härligt! Å Beris var så positiv hela tiden idag, han skötte sig exemplariskt i boxen (för att vara Beris som inte får mat)
Han var så positiv hela ridturen, det var så härligt att rida. Det kändes så harmoniskt och perfekt att jag nästan var tvungen att nypa mig i armen.

Har sett på Let´s dance ikväll. Att Tone och Peter åkte ut, det är så fel. Tycker att Peppe skulle åkt ut idag. Det var inte ens kul att se honom idag, han stod ju bara still och såg fånig ut.

Nu är det dags att dra vidare....
Ta hand om dig. Puss o kram!
/lillan