Jullov... =)

Ja nu har man jullov. Det är jätteskönt!

Jag har ridit en hel del på lovet hittills. Nästan varje dag har både Beris och Nökkvi fått vara ute och springa, det känns skönt. De behöver det båda två.

I lördags (22:a) red jag lektion i Skänninge. Tanken var att jag skulle åka med Nökkvi, hade tränat hela veckan och lastat honom. Det hade gått bra. Men det var inte tillräckligt. Så till slut bytte jag häst och tog med mig Beris istället.

Och det var kul att rida honom. Jag fick jättemycket beröm för att både jag red bra och att Beris gick bra. Åsa som jag red för undrade om jag inte hade tävlat på honom. Det har jag inte gjort, har alltid sagt att han inte är någon tävlingshäst. Han har inte viljan och utstrålningen... Men Åsa höll inte med mig. Hon tyckte att han var väldigt fin och med lite träning så skulle han kunna tävla fyrgång. Så det är väl bara att träna. =) 

I jul har vi tagit det rätt lugnt här hemma. I familjen struntade vi i julklappar, vilket bara har varit skönt! Köpte två julklappar var, för ca 100 kr och sedan spelade vi julklappsleken om dem. Det var kul för klapparna kom till rätt person. Förutom en, Victor fick en film han inte ville ha, men det fixades snabbt med ett byte mot mammas handdukar, vilket passar perfekt till Victor som nyss flyttat till eget.

Själv fick jag te, kaffe, chokladkex, noblesse och pussel. =)
Sen köpte jag julklapp till älsklingen. Han fick simpsons filmen, lite choklad och en snäll flickvän, som bjuder honom på biokväll och middag. Jag är faktiskt riktigt nöjd med det!

Av Johannes fick jag en jättefin tröja och tryffel.

Ja en härlig jul har det varit!

På julafton skulle vi varit hemma hos farmor, men hon mådde inte bra, så vi stannade hemma istället. Sen jobbade jag på kvällen.
Juldagen var vi hemma hos mormor och morfar.
Idag har vi varit på julritt i Skänninge, mamma och jag med Kátur och Beris. Sen har vi druckit glögg och grillat korv. Mysigt värre!

Imorn bär det av till Uppsala. Mor och jag ska skjutsa upp brorsorna, Roberts flickvän Mi och deras hund Diesal. Ska bli kul att se hur det ser ut hemma hos dem nu. Robert och Victor har ju separerat... ;-) 
Victor bor i ett studentrum och Robert och Mi har flyttat till en trea. 

Nu är det snart mat. Så ska ner och hjälpa till. 
Ta hand om er! 
Puss o kram!  

en underbar helg i götet

Ja i fredags åkte jag bussen till kära Göteborg. Det kändes lite konstigt att komma tillbaka till nisse... Utan att tänka var jag på väg till grön express (bussen till mölnlycke)... Det var ju inte dit jag skulle, men det kändes så rätt att gå däråt. Wendels var ju ändå mitt andra hem i ett år.
Men nu var det ju så att jag skulle gå och möta Ida vid hennes tåg. Jag köpte mig lite mat och sen satte jag mig på min väska på perrong 8...
Idas tåg var försenat, loket hade gått sönder i Stockholm. Men till slut kom hon fram.
Sedan tog vi oss hem till Jesper, där Sofia redan hade kommit fram.

Vi hade en härlig kväll i Jepers lägenhet. Vi lagade mat och pratade och pratade och skrattade...

På lördagen tog vi oss in till centrum, Ida, Jesper och jag åkte till Liseberg och mötte upp Evelina (ivelajn). Sofia åkte iväg på dop.
Vi traskade runt på Liseberg, såg på konst och traskade runt i marknadsstånden. Det var så fint och härligt att traska runt med underbara vänner!
Vi dansade på dansmattor också. Det var skoj!
Men efter några timmar kände vi oss klara, mötte älsklingen vid ingången och sedan gick vi ut. Johannes var alltså där med sin familj, så träffades bara en kort stund. Men det var härligt ändå!

Ida, Jesper, Evelina (ivelajn) och jag mötte Evelina (evve) vid korsvägen och sedan gick vi och käkade. Efter lite mat mötte vi upp Ulrika och hela gänget åkte hem till Stefan. Där hade Lotta redan kommit. Vi satt och pratade en bra stund, men sen började vi prata om vad vi skulle äta, tanken var att vi skulle laga mat. Men det blev till slut hämtpizza. Det var gott det med. När pizzorna var hämtade kom även Sofia tillbaka och Patrik kom med henne.

Det var underbart att kunna samla ihop över hälften av hela ANT-klassen, bara utan planering. Att ha varit en del i en så härlig klass är helt underbart men ännu underbarare är att på två sekunder kan vi få tillbaka den underbara stämningen och känslan.
Det kändes som om ingen tid hade gått och att vi skulle tilbaka till Wendelsberg på kvällen.

Så var ju inte fallet. Men att känna samhörigheten med så många underbara människor ger mig otroligt mycket energi och lycka.

Efter en kväll hemma hos Stefan begav åtta av hos till Gamla stan, till Underjorden där Loke spelade. Det var bra, hade varit ännu bättre om man hade hört hans låtar innan så man kunde hänga med i texterna. Och om de inte hade delat ut alkohol hade det också varit bättre. Men det var en trevlig kväll, på Loke sa vi hejdå till Evelina (ivelajn), Ulrika och Evelina (evve). Sedan tog vi oss till Mölndal, där Lottas bil stod och sedan åkte Jesper, Sofia, Lotta, Ida och jag hem till Jesper. Vi kom i säng vid halv fyra.
Då hade vi kommit hem och pillat i oss lite mat... Vi somnade gott allihop och sov ända till halv tolv!
Aldrig har jag väl sovit så länge. Men det var trevligt! Vi pysslade och grejade lite hemma hos Jesper ett tag.
Vid tre sa vi hejdå till Jesper och åkte i Lottas lilla bil til nisse.

Ida, Sofia och jag gick och åt mat. Sedan vid fyra kom Patrik dit, hann träffa honom i allafall en kvart innan min buss gick.
16.25 gick bussen hem till Mjölby...

Det har verkligen varit en helt underbar helg med helt underbara människor!

Det roliga är att allt händer så spontant, lite Lanefelt-stuk... =) Från början var det Ida och jag som skulle invadera hemma hos Jesper. Tänkte att vi skulle passa på att träffa några av de som bor i Göteborg. Aldrig trodde vi att vi skulle kunna samla ihop hela nio pers från klassen! Men vi blev fler och fler. Och underbart var det.
Nästa gång får det bli hela klassen! =)

Ta hand om er underbara vänner där ute! Puss o kram!