Beris...

Ja det är en av mina hästar det. Han heter Berserkur och han är 13 år. Vi köpte honom när han var två år (dvs. han har bott hos oss i 11år och jag var knappt 9 år då).
För snart fyra år sedan sprang han rakt på en pinne, den kom 40 cm in i kroppen, rakt in i bröstet...
Han klarade sig efter det. Det läkte fort och han blev snabbt återställd (nästan allafall).
Han kommer aldrig bli helt återställd, det är omöjligt för han har massa ärrvävnad som är i vägen för honom.
Men vi rider och tränar honom och ibland går han riktigt bra, men den senaste tiden har tiden mellan de bra gångerna blivit längre och längre.

Så när vår equiterapeut var här igår bad vi henne kolla på honom också för att se vad som är fel.
(vi brukar ta ut henne lite då och då för att hon ska kolla igenom honom, men nu är det nästan ett år sedan sist)
Det var inte bra alls... Han har belastat sig snett (för att avlasta troligtvis) och hela höger bog och bröst är svullet.
Vi ska strecha höger ben och massera honom så ofta och mycket vi hinner och kan.

Ärrvävnaden blir större och större och det ska vi motverka med masssage.
Men det jobbiga är att det kommer bara att bli värre med tiden. Till slut kommer vi inte kunna stoppa det längre och det kändes väldigt tungt att höra det!

Att han aldrig kommer bli bra igen det vet jag om, men att det kommer bli värre och värre var något nytt och trist att höra.

Måndag kväll....

Inte blir det som jag sagt inte... Det gick ju många dagar mellan inläggen denna gång med...
Hoppas att vi kan köpa en router snart så jag kan få sitta på min dator och skriva... Allt är så mycket lättare då... ;-)

En härlig vecka har det varit allafall... Eller två veckor är det nästan...

Var inte inne i stan alls under Vätternrundan. Känns både skönt och lite trist. Dels så känns det inte riktigt som sommaren har startat eftersom man inte varit där... Men samtidigt skönt att slippa allt folk, trängseln, drickandet och alla cyklister som är överallt! 
Var hemma på gården och grejade istället. Det var skönt det! Umgås med pojken min och  familjen och så. 
Farmor var här en sväng också, så trevligt så och vi grillade och grejade. 

I midsommar hände det väldigt lite. Jobbade dag på själva midsommarafton, så blev inget lilla Lövhälla iår. Vilket känns lite skumt. Kanske inte hade varit så värst mysigt pga av vädret. Men känns ändå inte som midsommar varit utan lövhälla... 
Men på midsommaraftonskvällen satt pojken och jag och skruvade möbler, dagen innan var vi på ikea och jag handlade både databord, datastol, lådhurts och bokhylla. Bokhyllan är inte uppe än, men resten. Nu är det bara att slänga ut det gamla och fräscha till det lite i rummet. 

Framåt natten kom Lotta hit, från min ANT-klass. Det var jättehärligt att ha henne här en sväng. Även om det inte alls blev så lång stund så var det väldigt kul! 
Insåg hur mycket man saknade klassen. Och jag längtar grymt mycket till kongressen nu! Saknar massor av folk och jag hoppas att så många som möjligt av dem kommer på kongressen! 

Idag har det varit en riktigt härlig dag. Bästa starten på dagen fick jag, med en ridtur på Berserkur.
Var lite tveksam innan om jag skulle våga mig på att tvinga honom ut själv. Det är lixom inte riktigt hans favorit, men något som han verkligen behöver och jag med.
Men det kunde inte blivit bättre! Han var helt underbar! Pigg och glad, min pojke svävade fram i traven, tog galoppen så snyggt och det hela var helt underbart! Detta kommer jag kunna leva på länge!När han går sådär bra så känner man att man gör rätt när man jobbar så mycket med honom. Det känns så bra! En stor belöning för jobbet man lägger ner!

Sen blev det en ridtur på Nökkvi, gick hyfsat bra. Red med Carolin och Betty (en unghäst på 3 år). Blev väldigt mycket snabb skritt bara. Vilket visserligen är bra träning, men blinningarna var ju på oss hela tiden och Nökkvi blev galen på dem. Vilket är lite synd. Men han skötte sig bra och var stabil när hon behövde det! 
Men jag känner att jag valt rätt ras av häst allafall, hon är en sådan där storhäst, varmblod tror jag... Stressad, rädd för allt och stor och klumpig... Shit skulle aldrig våga sitta på en sådan häst. Jag är glad över mina små sötnosar!    

                                    

Ikväll har det varit agility också... Vilma är jätteduktig. Men jag har mycket att träna på... Känner mig helt slut i både kropp och knopp just nu... Det har varit en dag med mycket fart och fläkt. 
Dags att sova nu... 
Gonatt! Ta hand om er!
Kramar! 

nu äre sommarlov!!!

Japp sommarlov har man... Typ... Ett tag till allafall!
Har inte skrivit här på väldigt länge... Illa av mig... Ska bli ändring på det!

Mycket har hänt sen folknykterhetens vecka... ;-)

De två sista veckorna i skolan var helt underbara! Man insåg hur mycket underbara människor som cirklade runt en hela dagarna... Vi var hemma hos Björn, åt god mat och såg hur han bodde och så, en riktigt trevlig kväll!
Vi var i Utby och klättrade i berg! Eller rättare sagt, vi promenerade upp och firade oss ner... ;-)

Sen helgen emellan, dvs 25-27:e maj var jag hemma en sväng... Blev en riktig firarhelg... Först fyllde pappa år... Sen Johannes och sen var det mors dag! En skön helg med grilla och umgänge med släkten... ;-)

My och jag     SötnosarnaMoa

På måndagen (Idas födelsedag) firade vi henne och så var vi på en kanonners musikal (eller operett eller vad det nu var), den var allafall jättebra! Och vi fick autografer efteråt. ;-P
Sen var vi i Sillvik, vi hade utvärdering om hela året och umgicks och hade det bra.
På torsdagen sista veckan var det bullfest! Det var trevligt! Teater, god mat, massa musik och underbara människor... Kan det bli bättre?

Sen var det dagen D eller A... Avslutningsdagen...
Det var en härlig dag! Många tårar rullade nerför kinderna... Sorgligt kändes det att inte längre få umgås med alla...
Men samtidigt skönt att äntligen få åka hem... Vemodigt!

Bilen packades full... Men ändå tog vi en sväng till Ullared... Inhandlade lite bra att ha grejer! Och allt fick plats! ;-)

Sen har jag typ haft sommarlov...
På tisdagen (5:e) var jag i Linköping och körde pass om UNF på en högstadieskola. Jobbigt men lärorikt och kul!
Nu har jag bestämt mig... Högstadiet blir det inte...

Torsdag (7:e) till måndag (11:e) var vi hundvakt åt farmors hund... En lite jobbigt helg med mycket passande... Tre hundar att hålla reda på är lite jobbigt. Glad över att det inte är så jämt... ;-)
Men kul ändå. Farmors hund går vanligtvis alltid i flexikoppel (bor i stan), men här gick hon lös hela dagarna och hon fick lite aktivitetsträning och passiv träning. Jag var med på mammas valpkurs med henne en stund.
Hon sov som en gris på nätterna... ;-)

Sen har Vilma och jag börjat på agility! Vi går en sommarkurs! Den började i onsdags. Så kul! Vilma är så duktig och jag känner mig lite ringrostig. Men man kommer tillbaka i tänket snabbt!
Vi behöver bara träna lite självsäkerhet på Vilma och snabbhet på mig så kommer allt gå såå bra!

I onsdags fick vårt kära sto kliva in i transporten och åka milen till Norsholm... Där släppte vi av henne i en jättestor hage med tre andra ston.... På måndag kommer hingsten dit.... ;-)
Förhoppningsvis har min sötnos ett föl vid sin sida nästa sommar...

Tindraalla sex hästarna

Annars så har jag det rätt gött här hemma på min gård... Försöker rida nästan varje dag och fixa och dona lite...
Senare i sommar blir det jobb och målning av huset... ;-)
Men i helgen är brorsan här (Robert) och så är det Vätternrundan...

Ta hand om er där ute!
Puss o kram!