Folknykterhetens vecka...

Ja det är det nu.. Och jag är i Stockholm.

I helgen var jag hemma... Det var skönt att komma hem. Var hemma och pysslade både fredag och lördag. Satte staket, red och sådant kul. På söndagen var jag på första DS-mötet, var rätt kul, men tog lång tid... Sen åke jag hem en kort sväng för att duscha och byta om... Sen åkte jag med Johannes till hans mormor och morfar, hans morfar fyllde år. 
På söndags kvällen blev det en underbar tur på hästarna med mor och far. 

Måndag morgon åkte jag till Stockholm.... Vi skulle ha haft torgmöte hela dagen. Men förmiddagen regnade bort... Eftermiddagen blev lyckad allafall, med ljusmaninfestation och torgmöte i samarbete med MADD och MHF. 

Tisdag hade vi topplunch här, massa politiker kom och lyssnade och åt. 
På kvällen for jag hem till brorsorna, umgicks med dem, Mi och Martin+ Mis hund. Det var trevligt! Men blev lite sent bara... Sov där...

Onsdagen var flygbladsdagen... Vi delade ut massor flygblad hela dagen... ;)

Idag har vi varit på skansen, i ordenshuset, hållit appelltal, bjudit på godtemplardricka och pratat med folk. 

Nu är jag jättetrött och hungrig. Längtar hem och räknar dagarna till avslutningen! 
15 dagar kvar idag... ;-)

Ta hand om er! Puss o kram!   

helgen...

...har spenderats med den underbaraste pojken på denna jord...

Ja Johannes har varit här... Sen i fredags kväll. Vi har mest tagit det lugnt hela helgen... Legat ute på gräset och myst... Grillat med vännerna på skolan och haft det bra.
Var och fikade på kyrkogården förut idag...

Men nu har han åkt hem igen... Saknar honom massor redan...

Far och jag har beställt biljetter hem... Känns så skönt! Ska hem i helgen. Hem hem hem... Älskar mitt hem och längtar dit!

Men nu är det inte långt kvar i skolan... v.19 kommer gå fort... Imorgon ska klassen ut och paddla och grilla.
På tisdag är det bara DPA i 1½ timme, sen är det cricket och bal. På onsdag har vi skola 8.30-16... (tror vi slutar tidigare) På torsdag kommer folk från kansliet och pratar jobb, sen är det policyarbete. På fredag har vi redovisning om våra folkrörelseprojekt. Och kl 12 åker jag hem!!!

v.20 är det FNV(Folknykterhetens vecka) och jag ska till Sthlm.

v.21 har vi forumteater, middag hemma hos Björn och Prime for Life. Och på helgen åker nog jag hem... Både pojken och pappa fyller ju år. (har bokat biljetter allafall)

v.22 är sista veckan. Vi ska till Sillvik, utvärdera året, hitta på skojjiga saker, ha Bullfest och avslutning!

Nu ska jag ta och fixa något att äta. En promenad ska det bli också. Skriva rent skolarbete och sådant med...

Ta hand om er! Puss o kram!

en härlig vecka....

Ja förra veckan präglades väldigt mycket av hemlängtan... Den kommer ofta, men förra veckan var den extrem.

Det var en rätt lugn vecka... En hel del grejer som skulle bli klara till denna vecka... Men vi tog det rätt lugnt.

På fredagen for jag till Halmstad, på utbildning i Blå Stjärnan. Risk- och säkerhetsutbildning.
Det blev en grymt kul och intressant helg! Vi fick släcka bränder, lära oss HLR och L-ABC och annat nyttigt. Tanken var att vi ska känna oss lite säkrare om man kommer fram till en trafikolycka, brand i hemmet eller ladugården.
För att det skulle vara så verklighetstroget så fick vi lära oss allt i praktiken. Men vi hade även teoripass, vilket var otroligt spännande eftersom vår lärare var så otroligt bra. Han är brandman och brinner verkligen för sitt jobb och för att prata om det.
Som vanligt med helgkurser så tar de slut alltför tidigt och det är precis i slutet man har börjat lära känna de flesta...

Men jag var rätt glad ändå... För jag åkte ju hem efter det. Tog tåget hem till motala. Där åkte jag direkt till Johannes och spenderade natten där. På förmiddan åker vi hem med mamma. Sen hjälpte vi pappa med att sätta upp staket och grejade i skogen. Det var kul! På kvällen var vi på Rocka Fett, högstadiearr. som kommunen anordnar.

På tisdagen var vi ensamma hemma, johannes och jag. Vi pysslade med hästarna. Först gick vi bort till betet med Tindra och Primula. Vi satte upp lite isolatorer på stolpen vi satte upp dagen innan. Sen fikade vi i hagen. Var riktigt gött! Solen sken, det var lugnt och stilla. Bara Tindra som traskade runt lite. ;)

Sen gav vi hästarna lunch. Jag mockade och Johannes högg ved. Sen tog vi med oss pojkarna (Berserkur, Kátur och Glotti) till betet, under tiden som de betade (30min) så låg vi bara i gräset och njöt.
 
Runt tre kom mina föräldrar hem... Med en häst till... Nôkkvi... Vi ska ha honom på foder ett tag, får se hur det blir sen, om han ska säljas vidare eller om vi köper honom. Det märks. Men ska bli kul. Han är 10 år.
Så nu har vi 6 hästar i hagen. ;)

Skolan har bestått av väldigt många redovisningar denna vecka, projektredovisning och annan redovisning och ett seminarie idag....
Igår hade vi klassfest hemma hos Stefan! Det var otroligt roligt! Tycker så himla mycket om den här klassen, det är så underbara människor och vi har väldigt kul ihop!
Även om jag längtar hem så kommer jag ju självklart sakna dem alla så himla mycket!

Nu ska vi ut och spela kubb och Bockia... ;) Puss o kram skumbanan!