dagarna fyra... ;)

Ja i lördags var det en härlig vinterdag! Solen sken jättefint och det var snö på backen. Det var perfekt för att ta vinterkort, frost på träden.... Ja sådär fint som det kan vara ibland.
Så min kära moster skulle passa på att ta några fina julkort på barnen, hon brukar göra det.
Jag skulle assistera lite. Så först började vi med att välja ut vilken häst vi skulle ta, Primula har redan fått vara med några år innan så hon fick stå över och Gloi ser inte så kul ut på kort... Så vi valde att ta Beris, för My gillar att rida honom och han är snäll och så.

Så vi klädde på Beris med träns och fårskinn och traskade bort till skogsgläntan...
Det var perfekt för att ta kort, Beris var såå snäll och såå duktig. Han gjorde i princip allt vi bad honom om, några gånger blev han hungrig och tog en tugga gräs... Men det är ändå matvraket Beris. ;-)
Jag tror att det blev många fina kort tagna den dagen... Många blev inte bra, men det är det som är det sköna med digitalkamera.
My och Moa tycker som de flesta barn att första kortet var kul... Men efter tio minuter är allt väldigt trist! Så vi fick muta lite och peppa mycket. =)

Sedan tog jag mig en ridtur på Nökkvi! Han var jätteduktig och det gick kanonbra.

På kvällen jobbade jag. =)

Söndag:
Var på ridkurs med Nökkvi, i Skänninge. Red för Åsa Eriksson, vilket var väldigt kul och lärorikt. Tyvärr hade vi inte de bästa förutsättningarna, för Nökkvi var både trött och spänd... Innan vi kom dit hade vi lastat honom i nästan en timme. Även om vi tog det lugnt så var både han och vi trötta efter det...
Men vi har fått mycket tips som vi ska tänka på. Och till nästa gång ska vi a tränat lastning betydligt mer. Han ska inte känna obehag inför det mer. Ska köra klickerträning i transporten är tanken. Vi får se hur det går.
Fortsättning följer.... ;-)

I måndags hade vi litteraturseminarie och denna vecka är det grupparbete som gäller. På torsdag är det presentation av fältstudien som gäller. Faktiskt riktigt kul! Jag är i en fantastiskt bra grupp. Även om vi ofta gör mycket annat än bara jobbar så har vi otroligt kul!

Nu ska jag nog ut till hästarna... Primula vill in... Och de andra vill ha kvällsmat... Och jag vill sova!

Så ta hand om er där ute! Puss o kram!

ibland har man kul på kongress...

Men ibland är det folk som bråkar med en... Håller fast en i ett grepp så man inte kommer loss...
Vilka vänner man har... ;-)
Jag satt verkligen fast kan jag säga. Även om det inte syns på den här bilden så höll Ida och Jesper fast mig hårt... Jag kom ingenstans... ;-P Hade inget att sätta emot.

image14

vad har hänt på drygt en vecka...

Ja som ni kanske redan har läst så har jag kört upp och klarade det så nu har jag ett körkort... Eller snarare jag ska få ett körkort, just nu håller jag på och åker omkring med en liten lapp i plånboken...

Jag missade tyvärr en föreläsning, ett litteraturseminarie och tid för gruppsamtal under den dagen, men känner att det var det värt!

På torsdagen hade vi seminarie och muntlig redovisning, typ. Jag låtsades hålla i ett kort klassmöte med en 6:a som snart skulle ut på kanothajk med klassen.

Fredagen var ledig från skolan. Mamma och jag red och var på Sharpman och köpte skor. Sen åkte jag och hämtade Johannes och spenderade kvällen med världens underbaraste. Det var en härlig kväll... Det var skönt att få ligga i hans famn och mysa.

Helgen försvann fort... Blev mycket ridning och tid i stallet. =)

I måndags var det två föreläsningar. Den första var en kanonbra föreläsning med Anders Sjöholm, han pratade om kroppsspråk. Väldigt intressant, om hur mycket kroppsspråket spelar roll i kommunikationen. Sen hade vi en föreläsning om kläder och ting.

I tisdags hade vi en kanonbra dag! Vi hade ett Workshop om rörelsekommunikation i praktiken. Vi skulle vara i en gympahall hela ABC-gruppen... Vilket är 60-70 studenter... Det kändes lite läskigt till en början, men Gunilla Söderberg var en kanonbra föreläsare/workshopsledare. Många spärrar släppte i gruppen och vi har börjat lära känna varandra lite bättre nu.

Onsdag och torsdag har vi pratat om kropp och röst. Vi har fått spela upp små korta scener i olika sinnesstämningar och testat på att prata på olika sätt. Riktigt kul!

Idag har vi haft fältstudiedag och har observerat kommunikation mellan ungdomar på en skola. Denna kommunikation ska vi iscensätta på torsdag nästa vecka. Så idag observerade vi, sen satte vi oss på ett fik och skrev manus. Oj oj vad kul vi hade.
Jag är i en jättebra grupp på sju pers, sex tjejer och en kille. Vi jobbar bra ihop, även om vi har varit en grundantagande grupp lite för mycket idag. Men ibland behövs det, man måste lära känna varandra lite ibland också. Vi har fått en hel del gjort och kul har vi haft!

Annars är allt bra just nu. På söndag ska jag på kurs med min lilla häst Nökkvi, vi ska till Skänninge, där vi hade hästarna förut, så lite lagom långt bort.
Nästa vecka kommer Johannes hem och jag får träffa honom.

Och om två veckor ska jag ner till Göteborg och träffa några av mina underbara vänner från ANT-klassen! Det ska bli så kul att träffa dem och jag saknar dem så himla mycket. Och Ullis, jag hoppas att jag får träffa dig med!

Ta hand om er alla där ute! Puss o kram!


Jag klarade det!!!

Körde upp i morse....

Nu har jag körkort!!!!
Känns väldigt overkligt och läskigt. Och det kändes riktigt konstigt att sätta sig i bilen själv och köra iväg... Men samtidigt väldigt skönt!

Äntligen!!!!
Det är efterlängtat!


Han har lämnat oss...

Ja nu finns inte vår älskade Glotti mer... Han galopperar på de gröna ängarna nu... Där gräset alltid är grönt och ingen häst har ont mer.
Jag saknar honom och det känns tomt i hagen. Men jag vet att det här är det bästa för honom.
Men vi fick fina år med honom och vi kommer aldrig glömma honom.
Han var världens snällaste och man kunde alltid lita på honom.

image13

en vecka har gått...

Ja veckan som har gått har varit en lovvecka för många av mina små vänner runt om i landet.
Men själv har jag inte haft lov inte.

Vi startar nya kursen direkt och därför läser jag just nu vår första TVÄS-kurs, Läraren och kommunikationen. Som jag tidigare skrivit så har min PA-kurs splittrats och vi är två och två i nya grupper...
På sätt och vis kanske det är bra, men vad skönt det skulle vara att slippa gå igenom ännu mer grupprocesser nu.

Det verkar allafall vara en spännande kurs, kommunikation är stort och väldigt intressant. Temat kroppens och rummets kommunikation är den jag ser mest fram emot, det känns mest intressant. Hur man kan kommunisera med kroppen har jag väl lite koll på, men alltid kul att lära sig mer. Men just hur man kan använda rummet ska bli väldigt intressant.

Nu är jag äntligen Nökkvis ägare, efter många veckor i ovisshet är allt klart! Alla papper är skrivna, pengarna är inbetalade och försäkringen är överskriven på mig.
Det känns väldigt skönt nu, att slippa fundera mer och vara orolig för att han ska flytta härifrån.

Det känns kul att vara ägare, första hästen eller djuret som jag verkligen står som ägare på. Även om jag har ytterligare en häst och en liten vovve så står mamma som ägare på dem.

I helgen har vi haft Halloween-läger i UNF. Motala-föreningen var ansvariga som vanligt. Vi var bara runt 15 pers, men det var kul och skönt! Som kökspersonal var det väldigt lugnt och skönt. För första året har vi kunnat ta det lugnt under hela lördagen. Vi kunde åka bort till innebandyn, äta i lugn och ro. Jag duschade till och med.
Vi hade tid till att flumma runt och snacka skit....

På lördagskvällen var vi på kyrkogården. Först gick jag och Johannes, det var skönt att bara vara han och jag. Bara traska runt där i lugn och ro. Tända våra ljus och se på alla ljus.
När vi kom tillbaka var det några till som ville gå dit och de hittade inte till minneslunden och jag gick gärna tillbaka igen. Så var en gång till hos farfar och uppe vid minneslunden.
Det kändes bra att vara där uppe, det var för längesen jag var hos farfar nu. Det var fint där och kändes bra att få sitta där en stund och tänka lite. Jag saknar farfar och tänker ofta på honom. 
Jag är ledsen över att jag inte fick lära känna honom mer än jag gjorde. Finns så mycket som man undrar över och funderar på, saker man borde sagt och gjort.  

Nu ska jag ut till mina hästar. Ge dem kvällsmat och säga gonatt.

Ta hand om dig! Puss o kram!