det har hänt endel på två veckor...

v.42 bestod av många möten. Det var intressant, men samtidigt lite jobbigt!
På måndagen startade jag upp med att köra en körlektion. Gick bra, men hade lite saker att träna på. Usch! Inte långt kvar nu till uppkörning...
På kvällen var det DS-möte med Junis-styrelse. Jätteskoj! Pratade endel pepp och endel som inte var såm peppande... Men det löser sig nog! ;)
På tisdagen var det opponering och grejer på skolan, av sista kursuppgiften. Var skoj att få veta vad de andra hade skrivit och hur det hade gått. På kvällen hade vi ridlektion. Jätteskoj, men svårt och kallt!
Onsdagen var jag hemma och grejade.
Torsdagen hade jag seminarie 13-17. Pratade mycket om examination. Sedan var det fika, för det var ju sista seminariet med klassen, för den här gången.
Sedan var det DS-möte med UNF. Hann tyvärr inte vara med så länge. Men men...
Fredag var jag hemma med... Och på helgen var Johannes hemma. Jag jobbade en sväng på lördagen och på söndagen var sista mötet, ett styrelsemöte med föreningsstyrelsen i UNF Motala.

v.43
Hela veckan hade jag hemtenta. Det var en ny upplevelse. Det var intressant, spännande, otäckt, skrämmade, ångestframkallande... Jag hade behövt lite mer struktur och inte varit en sådan tidsoptimist i början...
Det gick och det var inte jättestressigt. Men hade jag fixat det fortare hade jag kunnat finjustera mer än jag gjorde... Men men... Man lär sig av sina misstag!
Hade lite för mycket Björn-tänk i början av veckan... Men efter träffen med min tutor på tisdagen fick mig ner på jorden och tillbaka i universitets-tänket.... ;)

På tisdagen hade vi sista ridlektionen för terminen. Jätteskoj! Gick kanonbra! Så blir nästa termin med. Men med våra hästar då. =)
Den 24:e, på onsdagen fyllde min kära moster Marie år. Så var hemma hos dem och firade lite. Det var så trevligt så.
Och på fredagen fyllde jag år. Så nu är man inte tonåring längre! ;)

Annars har veckorna varit fyllda med timmar i stallet. Beris och Nökkvi rids så ofta jag hinner med!

Men i torsdags var min mor med Glotti hos veterinären. Han har ju varit lite halt från och till och har stått i ett par månader nu. Sist equiterapeiten var här så sa hon att vi skulle åka til mantorp och röntga honom för spatt....
Och tyvärr visade det sig att det var spatt, den värsta formen.
Kanske så kan han bli sällskapshäst sa veterinären, men då får han inte leka. Och vad är då det för liv för vår lilla häst.
Han älskar att vara med och han leker jämt! Han skulle bara må sämre och sämre av det.
Det känns jättetrist och jobbigt, men vi måste tänka på hans bästa. Vi vill inte att han ska gå runt och ha ont något mer.

Nu är det dags och sova. Blir mer en annan dag! Puss o kram!

Tjo!

Nu är man hemma på torpet igen. ;)
Det är härligt att komma hem. Men saknar min älskade redan! På vägen hem såg jag massor par som gick hand i hand.. Många av dem med barnvagnar... ;)
Men de var ett par år äldre än en själv också, vilket är skönt. Den tiden kommer senare. Nu pluggar vi...

I helgen har jag läst om en av de böcker i kurslitteraturen som jag gillar skarpt. Genuspedagogik av Kajsa Svaleryd.
Den tar upp så mycket och hon ger en väldigt många och bra tankeställare.

cit. På en förskola jag arbetat på skulle vi observera interaktionen med barnen vid skötbordet. Det var slående hur vi i ordvalet betonade relationen och gemenskapen med flickorna, men betonade det individuella med pojkarna. När en pojke låg vid skötbordet sa vi: "Här kommer din blöja, och nu ska du få dina byxor." När sedan en flicka låg där sa vi: "Nu ska vi sätta på blöjan och så ska vi sätta på byxorna. (s.19)

cit. Den första frågan som ställs till nyblivna föräldrar är: Blev det en pojke eller flicka? Att frågan ställs är ingen slump, eftersom svaret är avgörande för hur den nya människan kommer att behandlas. Vårt kön spelar en stor roll för hur vi kommer leva våra liv. (s.23)


cit. Ordet pojkar får många att tänka på brottning, fäktningslekar, blåmärken, bilar, klätterträd och hög ljudnivå.
Ordet flickor associeras till målarböcker, rosa rosetter, pyssel, förtroliga samtal, dockor och bästisar...
(s.14)

cit. Det är viktigt att komma ihåg att variationerna i egenskaper, förmågor och kompetenser ibland är större inom gruppen pojkar respektive flickor, än mellan dessa båda grupper. (s.63)

Annars har vi mest haft det lugnt och skönt pojken och jag.
Nu ska jag ut och hälsa på mina kära hästar, ta in Primula och sådär.
Ta hand om er! Kramar!

Fredagen den 12 oktober

Hej hopp!

Igår förmiddag hann jag med rätt mycket. Jag red Beris (tog med hundarna på en promenad) masserade & strechade efteråt, han fick även lite havre (han blir så glad då). Sen longrerade jag Nökkvi, han fick också lite havre och insmörjning av hovarna. Sen flyttades hela flocken bort till betet. Mockade Primulas box och fixade mat och grejer. Under tiden höll jag kaminen varm och stoppade in nya pinnar mellan varven, lyckades hålla den brinnande hela tiden! -stolt-
Allt det var klart 10.10. =) Effektivt kändes det!
Sen packade jag klart väskan, duschade av mig, fixade matsäck och gick en kisserunda med hundarna. Åkte till bussen 11.15. Men det var svårare att cykla med två väskor än jag trodde, så tog lite längre tid än det brukar. Kom till vägen 11.34. Hann bara sätta fast cykeln i stolpen så kom bussen... Sprang över vägen och hann!

Seminariet igår var intressant. Vi kollade på en kanonbra film, eller vi hoppade mellan några kapitel, en film jag verkligen måste se, Freedom Writers. Handlade om en nybliven lärare som jobbade i en skola med de elever ingen annan ville veta av.
Elever som aldrig fick något förtroende, de fick gamla slitna böcker och alla lärare på skolan hade helst sett dem fara därifrån.
Den gav en väldigt mycket inspiration, men även insåg man än en gång hur stort och svårt läraryrket kan vara. Mycket ska man kunna och det är hela tiden föränderligt. Men ett spännande jobb, helt klart!

Tre seminarier kvar med PA1 nu... Hoppas att vi hamnar många i samma TVÄS-grupp sen.

Nu är man hemma hos älsklingen! Jätteskönt! Vi tar det lugnt och skönt!

Nästa vecka är det många möten som väntar och ska läsa igenom kurslitteraturen igen. ;-)

Ska umgås med pojken nu.
Ta hand om er! Puss o kram!


Onsdagen den 10 oktober

Hej hopp...
Borde gått och lagt mig vid det här laget egentligen. Men fastnade vid datorn och kände för att skriva några rader här.
Min första kurs på universitetet börjar gå mot sitt slut... Bara två veckor kvar och sedan ska min kära PA1 klass splittras. Känns lite konstigt. Nu när vi börjar kunna varandras namn och har lite koll på varandra. Vi ska vandra vidare till nästa fas osv så ska vi splittras.
I TVÄS-kursen blir det en ny tutor och en ny grupp att vara i.

Idag satt min kursare och jag och skrev den sista kursuppgiften. Det var jobbigt och jättesvårt. Men man får väl se det som det är, en träning på det som komma skall.

Imorn efter seminariet drar jag iväg till Jönköping direkt. Det ska bli så härligt att åka hem till min älskling och spendera hela helgen tillsammans med honom!

Men nu är det dags att sova. Hade tänkt orka med att rida två hästar imorn förmmiddag... ;)
Och hinna mocka Primulas box.

Ta hand om er! Puss o kram!

Tisdagen den 2 oktober...

Ja... Nu är det oktober och man kan säga äntligen är hösten här! En underbart skön höstdag har det varit idag, även om jag inte kunnat ta del av den så mycket utomhus... Men men... Man får njuta av det lilla man hinner med.

VFU´n är slut för denna gång och idag hade vi första seminariet efter VFU´n. Det var väldigt intressant, mycket tid gick åt till att snacka VFU, vad har hänt, vilka erfarenheter har vi fått med oss, vad har gjort oss upprörda, eller vad har varit bra... osv. Det var väldigt intressant och kul! Tiden flög iväg och hux flux var klockan redan fem...

Det var skönt att komma tillbaka till skolan, få vara lite ung igen, prata tankar och idéer med klasskompisarna...
Ja det kan vara rätt skönt!

Föreläsningen imorn blev iställd, det är både skönt och väldigt tråkigt. Tror att det skulle varit en väldigt intressant och lärorik föreläsning. Även om jag inte läst allt i boken än så fastnade jag verkligen för den, den var lättförståelig och tog upp väldigt spännande ämnen. Det sociala livet i skolan: Socialpsykologi för lärare.

Men samtidigt känns det skönt. För då hinner jag med allt jag vill imorn (förhoppningsvis). Vill hinna att både läsa böckerna, rida, mocka, fixa kursuppgift och åka till junis.

Allt går bara man vill, eller vad är det man brukar säga...

Men nu ser den där sängen väldigt lockande ut... Börjar bli väldigt trött i ryggen också... (suttit för mycket idag)
Ta hand om er! Puss o kram!