Nästan två veckor...

Ja nu är det nästan två veckor sedan jag skrev sist... Och det har gått riktigt fort... Lite skrämmande vad fort det har gått. Det är 11 dagar sedan vi tog bort Gloi.... Det är skumt. Känns som igår och samtidigt som en evighets sen..

Vår lilla flock har ändrat sig mycket under ett år...
För ett år sedan så bestod hästflocken av 4 hästar. Våra fyra hästar, Kátur, Berserkur, Glotti och Primula.
I maj kom det till två hästar, vi köpte Tindra (3-årigt sto) och tog hand om Nökkvi (som numera är min egna häst).
I mitten av sommaren flyttade Marie (min moster) hit sina två hästar... Helt plötsligt hade flocken fördubblats och det var åtta små hästar i hagen.
 Den 13:e november var vi tvungna att ta bort vår fina häst Glotti, han fick spatt.
De blev sju... Sedan fick vi ta hand om två shettisar... Och det var nio hästar att ta hand om...
Men under v.7 gick Gloi bort och shettisarna flyttade till sitt nya hem.
Nu har vi sex små hästar... 
Och i maj kommer det en till, idag har vi känt den lilla sparka där inne... Eller den rörde sig allafall... Det dunkade till massor i magen... Det ska bli så spännande och jag längtar dit. Då blir det en flock på sju hästar.

Jag tänkte idag på hur länge vi har haft våra små pållar... Kátur köpte vi året när jag fyllde sju... (-94) det är 14 år sedan... Primula köpte vi året efter... Och året efter det kom Beris... 14,13 och 12 år har vi haft dem... Det är helt underbart!
Glotti kom till oss hösten 2003... Vi fick ha honom hos oss i fyra härliga år.

Här är de underbara hästarna:

Den nuvarande flocken:

Tindra                    Nökkvi          Primula         Kátur                Berserkur      Freri 
 


Pojkarna som inte längre finns med oss:

Gloi                        Glotti

En tuff helg...

I lördags hade vi Ledarutbildning för junis-ledare i Östergötland. Det gick rätt bra, men det var lite svårt och jag var inte så förberedd som jag hade velat vara. Men men... Det är sådant som är bra att tänka på till nästa gång. Jag lärde mig en hel del på detta. 
Men jag var rätt trött när jag kom hem... Vi såg på Melodiefestivalen... Sen gick jag ut för att ta hand om hästarna. 
Jag fodrade och grejade, men när jag skulle släppa in Primula ser jag att Gloi reser sig upp (han hade legat ner), han kommer fram till mig och grinden, som om han med vill gå in. Jag säger åt honom att han inte ska gå in och jag släpper in Primula. 
När jag kommer ut igen står han vid en hög med hö... Men han tittar bara rakt ner i den, utan att äta. Då inser jag att det är något som är fel, Gloi äter alltid! 
Jag går in och hämtar pappa, han tror att det är kolik, så vi börjar att gå med honom. Mamma ringer till Marie (som äger Gloi) och hon ringer efter veterinären. 
Jag gick med Gloi fram och tillbaka, runt grannens hage... I drygt en timme, till veterinären kom. Han hade förstoppning och han var uttorkad... Så vi fick stå med dropp på honom till drygt två (på natten).  

Jag kom i säng vid halv tre... Det är nog första gången som jag somnar direkt när jag lade huvudet på kudden... 
Gick sedan upp halv åtta... Fodrade hästarna och gick en promenad med Gloi och Vilma... Senare kom Amanda och vi red en sväng. Hann rida Beris, Kátur och Nökkvi på samma dag.
Gloi såg ut att vara lite bättre, men inte bra. Så veterinären kom ut igen på kvällen. Det blev dropp igen, Marie och jag var uppe med honom till halv två....

Var hemma under måndagen, kände inte att jag orkade åka iväg någonstans just då. Hovslagaren var här och skodde hästarna och jag tog varsin tur på Nökkvi och Beris. På eftermiddagen gick jag en sväng med Gloi igen. Han kändes fortfarande inte mycket bättre, tyvärr. Och när vi kom tillbaka till stallet kom mamma och sa att veterinären skulle komma ut igen. Hon hade fått svar på alla prover hon hade tagit och trodde att han hade en tumör. Marie tog beslutet att ta bort honom, för att han ska få slippa att ha ont. 
Det kändes jobbigt och vi grät allihop, men det är ju det bästa för honom. 

Nu galopperar han med Glotti på de gröna ängarna....  

image21

Vi kommer sakna dig gubben!


Saknar Wendelsberg och ANT

Ja... Just nu saknar jag mina ANT:are jättemycket. Ni är så underbara allihop och klassen är den bästa klassen som jag varit med i. Jag längtar jättemycket till den där återträffen!

Längtar tillbaka till fina Wendelsberg...
 
    

Att bo på ett slott är inte många som får uppleva.

Saknar er jättemycket!!!

image20

Två veckor lite snabbt... =)

Ons 23/1
Bästa morfar fyllde år. Fika hos momo och mofa. My och Moa var där... Härliga kusinerna och faster Inga, det var trevligt, inte min faster utan mammas faster. =)

24/1
Skola hela dagen... Var helt slut efter, så orkade inte gå på DS-mötet. Kände att jag fortfarande inte mådde riktigt bra..

25/1-27/1
Tog helg! Umgicks med älsklingen och djuren på gården... Härligt!

28-30/1
skola hela dagarna... Helt slut efter... Gillar inte dessa TVÄS-kurser... Massa information på kort tid...

31/1
Hemma hela dagen... Bara pyssel med hästarna... Underbart!

1/2
Föreläsningar 8-12... Var och lånade hem en sadel... Till Primula.

2/2
Amanda kom och red Primula. Blev två ridturer på Nökkvi, med Amanda och Primula och sedan med mamma och Camilla på Kátur och Beris. Det var härligt ute i snöblåsten... =)

3/2
Ridning med Camilla och pappa, Nökkvi, Beris och Kátur. =) Jonna och Towe har varit här.. =) Alla hästar har varit ute ur hagen. På ett eller annat sätt. Sedan har gödselstacken blivit mindre... Pappa och jag har blivit väldigt trötta... =)

Nu ska jag sova... VFU imorn, verksamhetsförlagd utbildning. Puss o kram!