Tredje och fjärde veckan... so far... =)

Söndag 13/1
Jag har hittat en tjej som vill pyssla om min lilla ponny, det är helt underbart och Primula är så nöjd. 
Hon heter Amanda och är jättegullig och de trivs bra ihop. Kom och red första gången denna söndag.
Vi fick hem två små shettisar till oss, världens sötaste...

Måndag 14/1
Sista dagen innan tentan, fixade massor på mitt case och var ute och red på pållarna. =)

Tisdag 15/1
15.00 lades caset ut på it´s learning... Stor del av kvällen gick till att skriva och klura... Usch tentaångest...
Red och grejade i stallet på förmiddan...

Onsdag 16/1
Mycket tenta-plugg blev det på förmiddan. Var sedan ute och red på Nökkvi. Amanda kom och vi red en sväng på Beris och Primula. Sen pratade vi med shettisarna, Putte och Klasse, gav dem morötter och klappade dem lite. =)
Tenta-plugg resten av kvällen...

Torsdag 17/1
Ridning och tenta-plugg... =) Tur att man kan göra lite avbrott ibland och träffa de små underbara liven där ute i hagen... Inte många av mina kursare som har de paus-möjligheterna. Vill jag så kan jag kika ut på dem i hagen
från min dator. (dock inte så här dags då det är kolsvart ute)

Fredag 18/1
13.00 skulle tentan vara klar... Så blev det sista pillandet på förmiddagen, sen runt tolv skickades den iväg... Huh... Det var såå skönt! En stor klump i magen försvann...  ;-)
Jobbigaste är bara att man inte har någon som helst aning om det har gått bra eller dåligt... Det är bara att vänta och se.
Älsklingen kom hem och jag åkte till honom på kvällen. Innan jag åkte förberedde vi oss inför stormen som skulle komma. Shettisarna och Primula fick komma in i stallet. Vindskyddet var halmat och klart och hästarna stängdes av från skogen.

Lördag 19/1:
 
Stormen var här... Som tur var drabbades vi knappt alls av den. Visst det blåste och saker och ting flög runt. Hästarna var jättesugna på att gå till skogen. Men annars var det lugnt. Inga träd blåste ner! Jätteskönt!
Vi hade förberett oss på en ny Pär, stormen som fällde mängder av träd för oss och hela grannens skog...

Söndag 20/1:
Det blåste fortfarande ute, men ingen storm inte. Pappa och johannes fortsatte röjarbetet efter stormen Pär och mamma och jag pysslade i stallet och red hästarna. =)
My och jag red en sväng på Primula och Beris.

Måndag 21/1:
Vaknade med ont i magen och mådde illa... Hade hört att mina kusiner hade fått maginfluensa på söndag-kvällen så befarade att jag också skulle drabbas... Så var hemma från skolan.
Men blev inte så mycket mer än så. Jag mådde illa, hade ont i magen, feber, ont i huvudet och var allmänt slö.
Blev inget kursintro, föreläsning eller DS-möte för mig den dagen...
Var hemma, såg på film och slöade i soffan... Var ute några gånger med hundarna och fodrade hästarna...

Tisdag 22/1:
Vaknade igen med illamående och magont... Gick upp och tänkte att det skulle bli bättre, men det blev det inte... Så stannade hemma idag med. Har mått bättre framåt dagen... Har t.om. varit ute och ridit. Det var skönt! Mina små pojkar behövde det och jag med. Men nu är jag jättetrött! Ska lägga mig skapligt ikväll.
Imorn fyller morfar år, så måste må bra då! Hem till mormor och morfar och fika. Man vill ju inte missa att  träffa världens bästa momo och mofa!

Dags att dra vidare nu. =) Ta hand om er! Puss o kram!

Andra veckan på 2008

Ja, nu har det gått ytterligare en vecka på det nya året. Det har varit en vecka med en hel del plugg...

Måndag:
Litteratur seminare 8-10... As segt att gå upp så tidigt första dagen i skolan. Sen när jag kommer dit inser jag att vi skulle gjort en uppgift också. Självklart frågar läraren mig först om vad jag har skrivit och så. Jag såg ut som ett frågetecken... Usch! Men det gick hyfsat sen ändå. Jag hade ju läst texterna nogrannt, hade till och med strukit under och skrivit ut allt.
När jag kom hem red jag pållarna. Tog med mig Primula som handhäst när jag red Beris. Hon är inte klok någonstans den hästen. Hon blev jätteglad över att få komma ut och hade jag tillåtit det så hade hon galopperat konstant... Men vi tog det lugnt, mest skritt och endel trav. Försökte med en galopp men det kunde gått fort där så fick sakta ner igen.

På kvällen får jag reda på en väldigt tråkig sak, en vän till familjen hade gått bort. Natten söndag-måndag troligtvis. Det kom som en chock och jag kan fortfarande inte fatta att det har hänt. Vi ska tillfälligt ta hand om de små shettisarna som hon ägde (de kommer hit imorn=söndag)

Tisdag:
Grupparbete... 8-14.40... Gick hyfsat bra och hann som tur var med bussen hem 15.15... Vi satt hemma hos Johan hela dagen. Det var schysst, drack kaffe och åt hembakt bröd. Han är duktig han!

Onsdag:
Plugga hemma... Skönt! Han rida pållarna mina och pluggade sen hela kvällen. Fixade större delen av mitt case. Det kändes väldigt skönt!
Mamma och jag var ute och gick en sväng med Primula och Tindra också. Primula var rätt slö, tyckte att det var tråkigt och Tindra var jättenyfiken på allt hela tiden.

Torsdag:
Grupparbete igen... 10-14... Hemma hos Johan igen.

Fredag:
Presentation av grupparbetet i tvärgrupper. Gick bra för oss tycker vi och det var rätt lärorikt att få se vad de andra spåren har jobbat med. En liten utvärdering av kursen gjorde vi sen. Jag smet tidigare, ca 20-30 min för att hinna med min buss 13.00. Hade ingen lust att åka hem kl. 15 en dag till.
Red en sväng med Tove och hennes kompis Emma. Det gick jättebra för allihop. Det är skoj att rida med andra istället för att rida själv eller med mamma. Kul att få handleda lite också, tror att det är riktigt nyttigt. Man får sig en tankeställare på hur man egentligen gör.

Longerade min gammel-ponny Primula, hon tyckte att det var jätteskoj. Och hon är inte klok någonstans, har jag sagt det innan kanske? Men man skulle filma henne egentligen.
Tanken jag hade med longeringen var att hon skulle skritta i rask takt, för det är lagom takt för henne och ger bra med muskler. Men efter en stund tyckte väl hon att hon var färdig-skrittat, hon fick tok-fnatt och galopperade runt runt i longervolten, bocksprångade och körde galoppökningar...
Numera känner jag henne rätt väl och att försöka stoppa henne i det läget är lönlöst, hon tar det som en lek och gör tvära vändningar och springer ännu fortare. Så jag ställde mig i mitten och kollade på henne, pratade lugnt och försökte få henne att sakta ner. Efter en stund får hon trav och sen börjar hon lugna ner sig... =)
Efter det kunde jag fortsätta med min rask skritt och kort trav träning en stund... Det gick jättebra, man vad jag fick bromsa henne...

Lördag:
Hämtat en traktor i Vetlanda... Eller rättare sagt åkte med pappa till Vetlanda, där han köpte en traktor och körde den hem. Johannes och jag tog bilen. Åkte till Jönköping, gick en sväng med hundarna. Sen lagade Johannes mat och jag satte upp hans nya gardiner. =)
Det tog i princip hela dagen, tyvärr. Men jag fick umgås en stund med min underbara älskling allafall. Nästa helg kommer han hem, så får träffa honom mer då. *längtar*

Nu luktar det mat och det låter nere i köket. Så jag ska traska ner.
Ta hand om er! Puss o kram!

Den första veckan på år 2008

Nyårsafton:
Innan nyår hade vi inte planerat så mycket älsklingen och jag. Men vi tänkte nog ta en sväng till UNF Östergötlands firande. Träffa lite folk i lagom mängd och sedan åka hem.
Nu blev inte firandet av, tyvärr för få anmälda.
Så vi fick hitta på något eget. Vi var hemma hos Johannes föräldrar, hade huset för oss själva i några timmar. Åt god mat, som min älskade hade lagat, såg på Grease (filmen som alla sett förutom jag) och myste i soffan till tolvslaget. Såg på lite raketer och fortsatte sedan se klart på filmen.
Sedan gick vi och la oss vid typ ett.

Nyårsdagen:
Åkte hem till mig runt lunch. Jag red en sväng på mina små pållar, Beris och Nökkvi. Beris gick bra, Nökkvi gick mindre bra. Tre dagar i rad hade han varit stel och spänd, så han får vila i några dagar.
Bakade fina hästtårtor till hästarna i stallet. Hästarna fyller ju år vid nyår, så klart de ska firas med tårta. Alltid förr i stallet har vi hjälpts åt att baka, alla bakar åt sin häst. Men Marie och My kom inte ut den dagen och mor och far var inte så intresserade. Så jag fixade sju tårtor själv! Blev inga dubbel-tårtor som det vanligtvis brukar bli, men jag kan lova att hästarna var glada ändå. 
Gloi och Tindra som aldrig fått mina tårtor förut blev lite förvånade och fundersamma på hur man skulle äta denna sak som låg framför dem. 
De andra små hästarna var så nöjda så. Primula var nog mest nöjd! Min lilla gottegris. Hon gnäggade hela vägen när jag kom med tårtorna, blev inte tyst förns hon hade huggit in i sin. 

den 2:e januari
Mamma och jag åkte till Skänninge med Kátur och Beris och red lektion för Åsa. Beris gick jättebra och Åsa tyckte än en gång att jag skulle tävla på honom. Så det är väl konditionsträning som gäller nu. Lite mer kondis och lite mer energi så kan jag hålla med om att några hyfsade poäng kan han säkert få. Kátur gick också rätt bra, han är ju ändå 25 år... Dessutom fick de stora klampar under hovarna. Så våra små pojkar kämpade på jättebra.

Johannes åkte hem till Jönköping, han börjar skolan den 3:e...   

den 3:e januari
Var barnvakt åt min lilla kusin Moa, gullungen själv. Det gick jättebra. Hon hjälpte mig att packa hö, gå ut med vovvarna, vi fikade och sen sov hon, sen hjälpte hon mig med att laga mat.
Visst blir man rätt slut efter en dag med en snart två-årig tjej. Men det är kul! Ska bli spännande att följa henne och snart så kommer hon börja prata mer... Än så länge är det små korta ord och mycket kroppsspråk.

den 4:e januari
Red Beris en sväng på fältet, han fick pulsa i snö och högt gräs... Jobbigt tyckte han... Nökkvi blev av med sina skor, pappa skodde av och filade lite på hovarna, jag oljade in dem med linfröolja. Håller tummarna för att hovarna ska hålla med att gå barfota i några dagar. Han slipper halka omkring så mycket då och bli ännu mer spänd och stel. Den 10:e kommer hovslagaren, hoppas att han har lust att slå på ett par hippogrip på Nökkvi då. Kan vara bra för både hovar och träning tror jag.

den 5:e januari
Red en sväng på Nökkvi med mamma och Kátur. Gick på vårt fält och en sväng i andra beteshagen. Nökkvi gick jättebra, han var lugn och stabil. Så skönt! Jag är lättad, trodde att det var något med honom när han var så spänd, men förhoppningsvis var det skorna, att han halkade runt...
Red en sväng på Beris med, han halkade en hel del, men gick bra ändå. Blev mycket tölt, han går så bra nu och det är så kul. Han blev också av med skorna nu, så slipper halka runt mer.
Mamma och jag var ute och gick en sväng med Primula och Tindra också. Primula hade hellre blivit tömkörd tror jag... Kanske ska göra det imorn. =) Hon gillar ju det. Ut och jobba lite med gammeltanten.

På måndag är det skola igen... Usch! Skulle gärna ha lov längre... Orkar inte plugga, vill inte ta tag i det där caset... Vill inte ha tenta v.3.... Längtar till helgen v.3... Slut på kursen... Inget plugg... Ny kurs! Annan kurs!
Jaja... Bara bita ihop och kommer ihåg det dåliga till utvärderingen sen.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova... Är så tung i skallen... Får inte bli sjuk nu. Det är dumt...
Puss o kram!


Gott nytt 2008 kära vänner!

Ja nu är det nytt år igen... Tänk vad tiden går fort... Känns som det inte var längesen som det blev 2007 ju...
Men visst har man hunnit med en hel del under året som har gått...

Vintern och våren 2007 var det sista terminen på Wendelsberg. Jag gick ANT-projektledarutbildningen, en ett-årig utbildning, med en underbar klass på 16 personer som gett mig så himla många nya insikter. Det var inte något helt lätt år. Jag mötte många motgångar under året och det fanns många tillfällen då jag helst skulle vilja sätta mig på tåget och åka hem.
Men jag är så glad över att jag inte gjorde det, jag bet ihop, försökte möta motgångarna och fortsätta. Det är något av det bästa jag gjort! I ANT-klassen har jag mött vänner för livet. Aldrig förr har jag kännt mig så delaktig i en klass och aldrig förr har jag haft så bra kontakt med klassen efteråt som jag har med den här.
Vi är som en egen liten familj. =) Och det känns otroligt bra!

I april/maj fick vi tillökning i hästflocken, Tindra (ett tre-årigt sto) och Nökkvi (hästen jag numera äger) kom till oss.

Den 4:e maj fyllde Primula (min ponny) 30 år och den 26:e fyllde Johannes 20 år!!

Den 1 juni slutade jag på Wendelsbergs folkhögsskola. En dag jag aldrig kommer att glömma. Veckan innan avslutningen var tusen gånger bättre än student-veckan på gymnasiet. 

Under sommaren jobbade jag som personlig assistent, ett jobb som jag verkligen älskar och som jag hoppas att jag kommer kunna fortsätta med. 

Jag och Vilma gick en agilitykurs.

Jag var i Uppsala på kongress för IOGT-NTO-rörelsen. En helt underbar vecka, som gick alldeles för fort. Förhandlingar är otroligt kul och att få vara delaktig i demokratiprocessen är så himla häftigt. 

Den 20:e augusti började jag på universitetet. Läser Lärarprogrammet på Linköpings universitet.

Den 26:e oktober fyllde jag 20 år... 

I slutet av oktober köpte jag Nökkvi, min alldeles egna lilla islänning.

Den 14:e november tog jag mitt körkort.

Sen har en hel del annat också hänt.... Men skulle jag skriva det så skulle ni väl vilja spy på mig sen efter att få läsa igenom allt det... ;-P

Mitt nyårslöfte:
Jag ska ta tag i saker och ting direkt och inte skjuta upp allt till sista dagen och jag ska inte ta på mig för mycket saker.  

Ta hand om dig! Puss o kram!