Ytterligare en vecka...

Veckorna går sjukt fort.... Detta har jag gjort sen förra inlägget:

Lördagen. Jonna kom och red. Vi red en sväng barbacka. För Jonna gick det så bra så. Beris skötte sig så bra, lyssnade och tog det lugnt. Min skithäst däremot var inte riktigt på humör... Jag trillade av två ggr!!! Det var många år sedan jag trillade av flera gånger på samma ridtur... Trillar ju typ aldrig av nuförtiden, så blev lite förvånad när jag låg där på backen... Det var ju dock inte så konstigt att jag inte kunde sitta kvar.
Min kära häst och jag skulle galoppera, han tog några steg galopp, men sedan saktade han ner till trav. Förstod nog inte riktigt vad jag menade, jag försökte då fatta ny galopp. Men istället för galopp så tog han ökad trav... När jag bromsade för att fatta ny galopp igen så hoppade han ner i diket och svängde runt 180 grader samtidigt... Jag gled ner på backen. Fick inte ont någonstans, var mest förvånad.
Men sedan gjorde jag ett nytt försök till galopp, gick så bra så. Till jag skulle sakta ner... Då gör han samma sak igen, fast samtidigt glor han på den hemska bommen (som bara stått där i säkert hundra år...).
Resten av ridturen blev det inga fler galopper... Blev bara tölt och trav. Hade inte lust att trilla av tre gånger... =)

Sedan hann jag med att rida Freyja och Tindra varsin tur. De var så duktiga så!
Pappa och jag red en sväng på Beris och Kátur med. Tyckte att Beris kunde gå en sväng till eftersom förmiddagsturen blev rätt lugn. Pappa och jag red mest trav och galopp. Kátur var pigg! Härliga gamla hästen!

Söndag. Vilma och jag var med på mammas agilitykurs. Det var skoj!
Sedan blev det två kvällsridturer, på Nökkvi och Beris. De var så duktiga små pojkar så! Red bara en halvtimme var på dem ungefär. =)

Måndag. Jobbade... Sedan blev det hem till mor och far och rida. =)

Tisdag. Jobbade... På eftermiddagen och kvällen tog pappa och jag in höet. Vi höll på från halv fem till halv tio... Då var vi helt slut båda två... Självklart var självlastarvagnen tvungen att gå sönder sista lasset med... Fick trixa lite för att få in det sista höet... Men det gick. Orkade dock inte köra in sista lasset i torken utan vi ställde den i vindskyddet under natten...

Onsdag. Jobbade... Sanna kom ut till stallet och vi red en sväng. Hon red Nökkvi denna gång och jag Beris. Båda skötte sig så bra så. En härlig tur med härligt sällskap. Alltid kul att rida med Sanna!
Sedan slängde pappa och jag in sista lasset hö i torken. Är så trött på höet nu... Vill bara att det ska vara inne och klart... Men nu ska det torkas, sedan buntas och in på logen... Snart färdigt för vintern. Detta år har vi allafall fått in tillräckligt med hö. Det är skönt!

Torsdag. Jobbade... Virrade omkring lite i Norrköping och försökte hitta lite skolor... Gick sådär. Jag och Norrköping går inte riktigt ihop... Gillar inte deras spårvagnar... *suck*
Red en tur med mamma på eftermiddagen. Pojkarna skötte sig så bra så. =) Hundarna följde med och sprang.
Mamma hade hundkurs. Så jag red en sväng på Freyja. Hon var lite stressad och blev väldigt svettig. Men skötte sig bra! Sedan cyklade Tindra och jag en sväng. Fina flickan var så duktig så! Hon hittade sin trav till sist och travade riktigt fint.

Fredag. Jobb... Snurrade runt i Norrköping ytterligare en dag. Men nu hittade jag alla skolorna! *glad*
På eftermiddagen kom Amanda ut till stallet. Vi red en stund i paddocken först. Beris gick så himla fint med Amanda! Hon fick världens fart på honom i traven, gick på volter och allt. Han reste upp sig och såg så snygg ut!  Kom helt av mig i min egna ridning... ;) Hon är duktig hon!
Jag fixade iordning hästarna och Amanda red en stund på Kátur med.

Lördag. Vi tvättar massa tvätt... Tredje maskinen är snart klar nu... Ska äta lite. Sen ska jag åka till mamma och pappa. =) Ut och rida som vanligt! Underbart!

Ta hand om er! Puss o kram!


En lördagsförmiddag... =)

Ja nu har vi precis tagit kaffe och macka Vilma och jag. Hunnit gå en liten morgonpromenad med.. =)
Har även uppdaterat Freyja och Nökkvis träningsdagböcker... Var några veckor sedan... Så hade endel att skriva.
Blev en liten sovmorgon idag, då vi kom hem sent igår kväll... Så har inte hunnit med så mycket mer än...

Igår jobbade jag... Sedan på eftermiddagen åkte jag och lånade två sadlar av en kompis, de ska sälja dem. Så ska testa om någon av våra hästar kan ha dem.
Jag hann testa den ena på Nökkvi, men den var på tok för smal... Och den andre är i nästan samma bomvidd... Så ska testa dem på Freyja istället.

På kvällen åkte vi till fam. Sundqvists stuga i Boxholm. En underbar liten timrad stuga precis brevid en liten sjö. Tyvärr var det lite tråkigt väder, med regn... Men vi satt ute på altan och pratade och åt god mat!
En härlig kväll.
Kom väl hem strax efter ett. Men var faktiskt inte så trött... Fick pyssla lite hemma först, sedan kunde vi somna. =)

Nu ska jag diska. Sen ska vi packa ihop oss och åka hem till mor och far. Vid elva kommer Jonna och ska rida.

Puss o kram!

Veckan som gått... =)

Ja veckorna går fortare än vad man hänger med tycker jag... Skönt på ett sätt, men samtidigt lite jobbigt...

Jaja... En snabb liten uppdatering av veckan:

Tors 13/8
Jobbade nästan hela dagen. Var hemma en snabbis och bytte om och hämtade några grejer på eftermiddagen.
Lämnade Vilma hemma hos mor och far, sedan åkte jag till Vadstena. Var med på junis-styrelsens möte. Det var skoj att träffa dem. Vadstena-folket är så härliga. Jag gillar den staden med. Alla små mysiga gator och de små husen.
När mötet var slut åkte jag hem till mor och far en stund. Mamma hade kantarellkurs i ösregnet... =)

Fred 14/8
Kompade ut en dags ledig... Det var riktigt skönt! Åkte hem till mamma på förmiddagen. Vi åkte in till stan och handlade lite och grejade... Jag köpte gummistövlar, så skönt! Har verkligen saknat att ha ett par, kastade mina för flera månader sedan.
Efter lite mat fixade jag till hagarna lite, sen fick Nettla komma in till de andra hästarna. Plockade ut Beris och Nökkvi, eftersom de kan vara lite elaka.
Vi red Beris och Nökkvi en sväng. Underbart ridväder! Det blåste en hel del. Så skönt! Nökkvi var väl lite tramsig som vanligt... Men gick riktigt bra! =)
Beris var riktigt pigg med, det är så härligt att se!
Efter lite massage och insmörjning av hästar så bytte vi till Kátur och Freyja. Freyja var lite tramsig. Men annars gick det bra. Hon var lugn och fin allafall! =) Hon tramsar mest i början, sedan går hon bra...

Sedan när de hade fått sin massage och allt så tog jag en liten sväng på Tindra med. Hon är helt undebar den lilla tjejen. Red själv, barbacka. Hon tvekade inte en sekund utan klev på som om hon aldrig gjort annat.
Hon är alltså fem år och bara riden sedan maj... Varav en dryg månad har hon vilat...
Hon vill så gärna göra rätt hela tiden! Så positiv och glad. Man bara ler när man sitter på hennes rygg. =)

Lör 15/8
Var hemma och städade lite på förmiddagen... Hade mkt att fixa, så blev knappast färdig...
Vid lunch kom Jonna ut till stallet, så hon och jag red en sväng på Beris och Nökkvi. Det gick riktigt bra! Var lagom ridväder, lite varmt, men det fläktade på bra! =)
Vi bytte kräftor mot ridning, så på eftermiddagen när regnet började ösa ner så kokade jag och min far dem.
Mamma var inte så sugen på att vara med, så hon gick ut och plockade kantareller istället.

Kátur plockades in för att blistras och fick samtidigt lite havre... Då såg mamma att han hade ont i magen.
Han hade typiska koliktecken... Så det blev att börja promenera... Jag började... Sedan tog pappa över... När han började höra att magen började komma igång igen så lämnade vi Kátur i boxen med en liten tuss hö...
Vi var ju tvungna att hålla koll på att allt fungerade som det skulle med honom. Så han fick stå inne under natten.
Kátur var lagom glad i det... Om någon häst kan se sur ut så är det verkligen han.
Pappa var ute några gånger under natten och kollade till honom.
Som tur är blev det inte värre än så med honom. Men man blir ju lite orolig, han är ju ändå en gammal häst.
Så man får vara extra vaksam på honom. Vid dessa tillfällen är man glad över att mamma och pappa numera har hästarna hemma. Så man kan hålla koll på dem så mycket man vill.
Kátur våren -08

Sön 16/8
Jag var hemma hos mig och tvättade mängder med tvätt... Städade undan en hel del med... Sedan åkte jag och köpte en marsvinsbur.
På eftermiddagen kom Amanda ut till stallet. Vi red en sväng på Beris och Nökkvi. Det gick så bra så. Beris var riktigt pigg och glad. Blev nästan bara trav och galopp. =)
Sedan hann vi med en liten sväng på Kátur, Freyja och Tindra. Mamma följde med då. =) Gick så bra så. De var också pigga. Men skötte sig riktigt bra! =)

Månd 17/8
Min kära mor fyller år! =)
Jag jobbade... Sedan skyndade jag mig hem för att ta en snabb dusch och bytte om... Hade köpt bästa presenten till mamma, en t-shirt med gårdsnamn, bilder och grejer på. =) Den var riktigt snygg! Impad av mig själv nästan. Blev även ett halsband (att göra själv) och lite choklad. =)

Här är mamma med sin t-shirt



Linus (ett av våra marsvin) fick följa med mig hem på kvällen. Linus är så jobbig mot Lukas, så vi tar varsin. Dessutom äter Linus mer än han ska , Lukas är nästan för smal. Så det blir nog bra det här.


Tis 18/8
Jobbade... Sedan åkte jag hem till mor och far. Red på Nökkvi en sväng. Var ute en timme och travade, töltade och galopperade näst intill hela vägen. Han var helt underbar! Jobbade på så fint , lyssnade perfekt, sökte sig ner i form och var sådär stadig och skön i sina gångarter. Man blir så undebart glad! =)
Sedan blev det en ridtur på Freyja. Hon var inte lika stabil... Men hon har sina ljusglimtar. Hon vill gärna göra rätt, testar och så. Men sedan stressar hon och spänner sig... Då får man se till att behålla sitt lugn. =) Tölten gick riktigt bra på hemvägen.

Sedan åkte Vilma och jag hem till Linus. =) Han börjar finna sig till rätta, verkar riktigt nöjd över sin egna bur och sin nya hylla att ligga på.

Ons 19/8
Jobbade på dagen... Sedan åkte jag hem till mor och far. Longerade Nökkvi och red honom på en barbackatur. Vilma fick följa med och springa brevid. =) Freyja fick sin massage, men fick vila...
Kände att Beris behövde gå istället, men när jag borstar honom och tänkte rida en sväng kommer pappa ut. Han var också sugen på att rida... Så jag funderar en stund på vem jag ska ta istället... Jobbigt att ha tre hästar att välja på... ;P
Men bestämde mig till slut för att ta Tindra. Hon är underbar! =) Såå härlig och fin. Viljan att springa och göra rätt finns där. Men orken och kondisen får vi jobba lite på. =) Sötnosen var helt slut efter en ganska lugn halvtimmes tur...

  Sötnosarna Freyja och Tindra 

På kvällen åkte jag hem och lagade mat... När jag lagar mat pratar jag med Sanna på msn... Jag bjöd hem henne på banankaka. =) Det var kul att ses en stund, prata lite och så. Får bli en längre stund nästa gång! =)
Nu har hon sett hur vi har det här och var jag bor.

Tors 20/8
Har jobbat... Sedan var vi på styrelsemöte för SBS... Kom hem vid nio-tiden... Så har inte hunnite så mycket...
Har ätit lite... Diskat... Gått en promenad och uppdaterat här...
Men Vilma och jag har gått två å-rundor idag allafall. Det är skönt! Gått ca 7 km.

Nu ska jag borsta tänderna... Sedan ska vi krypa ner i sängen... Sista arbetsdagen imorn. Sen tar vi helg! =)
Ta hand om er där ute! Natti natti! Puss o kram!

En lång uppdatering... ;-)

Jaa.. Så var det ju längesen jag skrev något igen.. Jag kommer aldrig börja blogga på riktigt, det är nog så... =) Men ni får stå ut med lite uppdateringar då och då...

Torsdag 30/7
Amanda kom och red. Så vi red först på Nökkvi och Beris. Sedan kom hovslagaren och satte på Nökkvi nya skor. Under tiden som jag höll koll på Nökkvi hade jag lite koll på Amanda som red Kátur en stund i paddocken.
Sedan plockade jag in Nettla som också fick nya skor.
Marie, Fredrik, My och Moa kom ut till stallet. Vi åt lunch. Sedan skulle My och jag ut och rida. Jag skulle rida Freyja. Men jag ångrade mig snart att jag lovat att vi skulle rida ut, så blev en tur i paddocken istället. Gick bra, men hon är spänd...
Pappa och jag åkte och köpte en soffa till mig. Så nu har jag en bäddsoffa!!
På kvällen red jag Tindra en sväng i paddocken, kände på henne lite. Blev bara skritt för det hade regnat under dagen, så banan var blöt...
Åt kvällsmat hos mor och far. Sedan åkte jag hemåt. Senare på kvällen kom min vän Lotta hem till mig. Såå härligt! Det blev en kopp te och massa prat om allt möjligt...

Fredag 31/7
Lotta åkte iväg efter frukost, hon har lite fler kompisar i Östergötland som hon passade på att träffa när hon ändå var här.
När jag packat ihop alla mina grejer åkte jag hem till min mor och far, de skulle på lite mini-semester fre-lör.
Jag passade på att bjuda hem lite kompisar. Så vid lunch åkte jag in till stan för att hämta upp Ulrika och Sofia. Efter lite krångel med resan var de äntligen på plats.
Efter lunch och mycket prat kom Lotta tillbaka. Vi gick en promenad med hundarna... Sedan flöt dagen på...
Tiden går fort när man har roligt och det finns alltid mycket att prata om... =)

Jag hade en underbar helg med tre underbara vänner! Behöver inte säga mer än så...
Längtar efter vår nästa helg tillsammans! <3

Söndag 2/8
På kvällen när min vänner hade åkt hemåt åkte jag hem till mor och far. Vi tog en ridtur alla tre. Det var riktigt härligt, längesen vi gjorde det!

Måndag 3/8
Jag började jobba igen efter semestern... =) Skönt att komma igång igen!
Vilma och jag hittade en perfekt lunchpromenad. Promenad längs med ån, 3,5 km och tar ca 40 min. Så perfekt! Både Vilma och jag är såå nöjda!
På eftermiddagen åkte vi till mor och far. Blev en kvällstur som gårdagen. =)

Tisdag 4/8
Jobbade... På eftermiddagen åkte jag till mor och far. =) Red Nökkvi och Beris, longerade Freyja.

Onsdag 5/8
Jobbade... På eftermiddagen åkte jag till mor och far. Amanda kom och red på Nettla. Gick så bra så. Hon red i paddocken först, sen ut en sväng och då cyklade jag brevid. =)
Hade tänkt rida någon häst efter sen... Men det var så varmt så de fick en vilodag istället.

Torsdag 6/8
Vår equiterapeut Gerd kom ut till stallet för att kolla igenom våra hästar. Det är skönt att få veta hur det står till och se om de har ont någonstans och vad man ska göra åt det i så fall.
Nökkvi såg väldigt fin ut! Det var jätteskönt att höra. Jag har fått jobba hårt för att få honom dit, men det är verkligen värt att slit när man får se resultatet!
Freyja hade en äggstor knuta i nacken, inte konstigt att hon är spänd och stressad... Stackars gumman! Så nu blev det massage och streching och lugna ridturer.

Fredag 7/8
Jobbade halvdag. Sedan åkte jag till mor och far och åt lunch. Sedan skjutsade jag dem till Varvs kyrka. De åkte till Göteborg med Marie och Fredrik. Jag fick vara barnvakt åt min kusin My.

Helgen
Har haft en skön helg med lillkusinen. Vi har ridit, badat, solat, spelat spel, promenerat med hundarna, skött alla djuren. Sedan har hovslagaren slagit på skor på Beris, Kátur, Freyja och Tindra. Birkir och Dísa blev verkade.
Amanda och Jonna har varit och ridit.

Måndag 10/8
Jobbade... Hann med en lunchpromenad mellan regnskurarna. =)
Åkte ner till unf-lokalen och hade föreningsmöte/planeringsmöte. Sedan handlade jag lite och åkte hem till mor och far. De hade precis ätit när jag kom och det hade blivit över, så jag fick mat. Gött! =)
Vid sju kom Annette. Så mamma, jag och Annette red en sväng. Gick så bra så.
Nökkvi var så duktig!

Tisdag 11/8
Jobbade... Sedan åkte jag till mor och far. Red en sväng på Nökkvi. Han var helt underbar!
Pappa fixade min bil, styrningen hade kärvat lite. Nu hoppas jag att den fungerar, annars måste jag byta ut en grej som jag inte längre minns namnet på... Men det som gör så att man styr när man vrider på ratten... (haha diggar den beskrivningen)
Pappa och jag red sedan en barbackatur på Beris och Tindra. Tindra är helt underbar! Såå skön häst!
Sedan longerades Freyja med, hon är envis... Men jag är ännu mer envis. Till slut slutade hon att beta och började ge mig sin uppmärksamhet! Yes!

Idag
Har jobbat nästan hela dagen... Fixat med filmklubbar och filmer. Sedan styrelsemöte på kvällen. Jag har en bra styrelse! De är underbara på många sätt och vis!
Vilma har varit med hela dagen. Hon är såå duktig!
Nu på kvällen har jag fixat lite ordning i lägenheten, diskat och plockat. Tyvärr ligger det fortfarande en stor hög med tvätt som skulle behövas strykas och vikas... Men det blir en annan dag.
Nu har jag uppdaterat här istället.
Har även ätit kvällsmat, gått promenad och druckit te... Nu sover Vilma och jag känner att ögonlocken börjar att falla...
Dags att sova kanske... Blir en skapligt lång dag imorn med.. Sedan på fredag tar jag ledigt! =)

Natti natti! Puss o kram!