En härlig helg!!

I fredags jobbade jag sista dagen innan semestern. Blev en hel del att göra, mycket som skulle fixas. =) Det var kul! Men blev lite senare hem än vad jag hade tänkt.
Familjen Sundqvist kom hit på kvällen. Vi grillade och hade det trevligt!

I lördags gick jag upp skapligt, för vid nio kom Jonna hit. Vi red en långtur på Beris och Nökkvi och tog med oss lite fika. Det var kul, men varmt! Nökkvi tramsade lite på vägen dit... Men sedan skötte han sig riktigt bra!
Vi var rätt trötta alla fyra när vi kom hem. =) Mest för det var så varmt tror jag...

Efter lite lunch så gick pappa och jag ut och satte upp lite staket. Fixade en gång till grannens hagar (våra hästar har bete där) så det skulle vara smidigare att ta dem fram och tillbaka. När man är själv är det inte lätt att flytta på sju hästar över en väg... Så nu har vi en gång. =)

På kvällen träffades vi ett gäng från gamla motala-gruppen på lärarprogrammet. Det var jätteskoj att träffa några av dem igen, även om vi inte var så många så hade vi väldigt trevligt! Vi beställde pizza och satt ute vid kanalen och njöt av en underbar sommarkväll.

Imorse cyklade jag en tur med Beris, Nellie och Vilma. Beris var inte jättepeppad utan hade hellre stått och ätit någonstans. Men det gick hyfsat bra ändå. Stundtals springer han så fint vid sidan, utan att jag behöver smacka eller dra med honom!
Pappa och jag tog förmiddagsfika ute i hammocken. Sedan kom mamma hem och då blev det dags att laga mat. Det blev sill och potatis idag. Såå gott!

Mormor, morfar, morbror  Fredrik, Marie, My, Moa och Mys kompis kom hit på eftermiddagen.
Fredrik och pappa satte upp nya skåpsluckor och garderobsdörr i sadelkammaren. Sedan kom Marie och jag igång och började riva.. =) Vi skruvade ner tränshängare, gipsskivor och grejer... Sen försvann det bara mer och mer... Nu är halva väggen borta och vi har ingen dörr längre... =)

Morfar byggde en rastbur åt kaninen. =)
Vi fikade och senare grillade vi korv och lammspett. Alltid kul när släkten kommer hem! Händer mycket gör det också!
Nu ser vi fram emot att resten av väggen försvinner och nya väggen och taket byggs! Har vi tur så blir det klart i sommar!!!

Lite bilder från dagen:
             

Amanda var här och red Nökkvi. Som vanligt gick det jättebra. Hon är såå duktig!

Ikväll har jag flyttpackat lite... Det är mer rörigt än vanligt i mitt rum. ;P
På onsdag flyttar jag!! Såå gött ska det bli!

Nu är det dags att sova! Puss o kram!
Ta hand om er kära vänner!

Torsdagen den 25 juni

Det blev en ridtur i morse. Vid sju var vi redan ute i stallet och hämtade hästarna. Det blev en tur på stona, mamma på Tindra och jag på Freyja. Freyja skötte sig riktigt skapligt. Lite tittig som vanligt, men lugn och kontrollerbar. =)
En bild från lägret.

                                                      

Efter ridturen bev det en snabb dusch. Sedan släppte vi över hästarna på bete. Sedan åkte jag till Norrköping på möte med mina arbetsgivare.
Jag snurrade några varv i Norrköping innan jag äntligen kom fram... Jag hittar ju dit när man åker buss/tåg och går... Men med bilen var det inte så lätt...
Efter jobbet har jag ätit lite mat. Sen red jag en sväng på Nökkvi. Gick riktigt bra stundtals. Men kändes lite ojämn... Mötte ett par storhästar med.. Nökkvi tyckte att vi skulle följa med dem. Det gick sådär... De travade på lite fortare än vad vi kunde tölta, så han fick ge upp. =)

Nu är det dags att sova! Imorn jobbar jag sista dagen, sedan är det semester en vecka. Då jag ska flytta!!!
Ska bli såå skönt! Ska bli så kul att inreda lägenheten och pyssla och greja! =)
Efter kongressen blir det tre veckors semester till! =)

Nu ska jag sova! Natti natti! Puss o kram!

En snabb, men lång uppdatring... =)

Blev ingen mer uppdatering av lägret. Får blir en lite förkortad sådan nu... =)

På söndagen hade vi galoppträning. Det var riktigt kul! Jag som knappt kunnat styra henne och absolut inte kunnat bestämma takten fick nu rida i galopp på stora mittvolten och hoppa över bommar/skutt. Freyja var hur duktig som helst! Det var något vi behövde träna mer på. Men jag lärde mig en hel del om den lilla hästen. =)

På kvällen körde vi en lekbana, jag var lite lat och orkade inte hålla på att byta sadel med mamma  (vi hade bara med oss en eftersom vi inte red i samma grupp och det är en sadel som passar bäst till båda tjejerna), så jag red barbacka.
Man skulle stapla klossar som låg på ett bord, gå serpentiner, hoppa ett skutt, skritta mellan stolpar, rida runt en volt med en kon i handen, rida i en korridor av bommar. Självklart gick det på tid. =) Freyja skötte sig helt utmärkt! Det var jätteskoj!
Senare på kvällen hade vi lekar själva, stafett och musiktävling bland annat. =) En härlig kväll med härliga människor!  Men var helt galet trött på kvällen... Somnade direkt...

Måndagen var ridlägrets sista dag. På förmiddagen hade vi en blandnings lektion, allt vi tränat på under lördag och söndag jobbade vi med. Både tölten och traven gick ännu bättre än tidigare pass, jag lärde mig mer och mer hur jag skulle jobba med henne. Sedan fick vi testa på dressyrbanan, som vi skulle rida på tävlingen på eftermiddagen. Hon började kännas lite trött. Men skötte sig bra.
På själva tävlingen kändes hon trött, så ställde inga större krav på henne. För att få bättre poäng borde jag samlat henne bättre... Men men... Det vet jag till nästa gång. Då ska vi vara mer förberedda och tränade på det. =)
Hon gjorde allafall som jag bad henne om. =)
På kvällen var jag på styrelsemöte.

På tisdagen var det jobb... Sedan kom Jonna hit på kvällen. Vi red Beris och Nökkvi först, gick riktigt bra! =) Sedan blev det en liten sväng på Kátur och Freyja. Fredrik kom hit med barnen en sväng och fixade vårat balanshinder! Vi har tjatat länge om att vi borde fixa det, men kommer aldrig till skott...
Det är så skönt att ha en morbror som fixar! Han är en ängel! Fort går det ju också!

På onsdagen var det jobb igen. =) När jag kom hem var det hö som gällde... Hela kvällen... Vi tog alltså in hö.
Det var mängder med hö!!! Det blev nästan fullt i hötorken. Ändå så fick vi inte in allt. När klockan var elva så gav vi upp, det var ingen av oss som orkade mer... Så tre vagnar hö blev kvar på fältet... Självklart kom regnet dagen efter... Så allt blev förstört!
Självklart är det jätteskönt att vi ändå fick in så himla mycket! För det var massor, mycket mer än vi någonsin har haft. Men ändå så tråkigt att så mycket blev förstört!

På torsdagen regnade det som sagt... Man blir något deppig av att se allt hö förstöras... Amanda kom på eftermidagen och red en sväng på Beris. Jag red Nökkvi. =)
På kvällen kom Robert, Mi och Diesal hem!

Helgen blev full av ridning, en tur till Lilla Lövhälla. En grillkväll hemma hos Lilleman och Korp och deras barn. Grillkväll med Mis syskon. Grillkväll hemma. Lite promenad. Spårkurs. osv. 
En härlig helg med en hel del farande... Men en hel del tid med härliga människor! =)
Så som man ska spendera en ledig helg!

Idag har jag lunchat med Mattias! Härligt att träffa honom. Vi var på Waynes och åt mat och pratade om allt mellan himmel och jord... Men mycket gamla minnen blev det idag.  Både härliga och mindre härliga minnen. ;-)
Mycket saker har vi gjort tillsammans... =)

Nu ska hundarna ut och kissa, sen ska jag sova! Skulle ju lägga mig tidigt ikväll... Tänkte upp och rida i ottan imorn... Får se hur det blir med det nu... =)

Puss o kram!

Ridläger!

Idag har vi haft första dagen på ridlägret. Jag har Freyja med mig. Det har varit en jätterolig och givande dag! Freyja har skött sig riktigt bra och vi har verkligen lärt oss många nya saker om varandra idag. =)

På första passet var det töltträning som gällde. Vi kunde inte jobba så mycket med övningen denna gång, men jag kommer träna på det hemma senare. Fick jobba med att få henne att gå i lugnt tempo i båda varven, göra lite volter då och då. Välplanerade och fina såklart! Det gick riktigt bra till slut! Vi lyckades få till bra tölt i båda varven. När Malin säger att hon ser trevlig ut, då blir man nöjd! =)

På andra passet hade vi travträning. I början av passet tramsade hon en hel del, hoppade för samma plankor varje varv... Men jag andades och tänkte, tålamod, tålamod... Efter en stund gick det bättre och bättre. Till slut släppte de flesta spänningarna och hon gick riktigt fint i form!!! Jag kunde rida i kort, kort tempo. Och då menar jag riktigt kort tempo! I form, lugnt och avslappnat! På mina villkor! Det var helt underbart!

Lite bilder:

       


Fler bilder kommer komma upp på bdb.

När vi kom hem red vi en sväng på Nökkvi och Beris. Nökkvi var helt underbar idag! Han gick såå bra!

Nu ska jag sova! Upp tidigt imorn!
Puss o kram!

Lägenhet. Student. Ridläger.

Har haft en ledig dag idag. =)
Ringde på en lägenhet i förmiddags, skulle kolla om det fanns tid för visning i nästa vecka. Han kunde direkt idag. Så vid tio åkte jag dit och kollade.
Lägenheten var jättefin! Kände verkligen att jag skulle kunna tänka mig att bo där. En etta, på 42,5 kvm, med uteplats och grejer. När jag kom hem ringde jag direkt till bobutiken. Jag stod först i kön! Så nästa vecka ska jag in och skriva kontrakt! Den 1 juli flyttar jag in!!! Weii!!!


Mamma och jag tog en blöt promenad i regnet med hundarna. De behöver u gå ut även om det regnar. Även om Vilma inte var så jätteglad över att behöva vara ute... ;)

Sanna har tagit studenten! Vi var och grattade henne. Var jättekul att ses igen! Det går ofta långt mellan gångerna... Men nu ska vi försöka få till en ridtur igen! Det är så kul! Grattis Sanna!



Efter studentfirande var mamma och jag en sväng i stan. Vi har handlat lite grejer till hundarna, marsvinen och kaninen! =)
Lukas och Linus (marsvinen) har fått en hängmatta. ;) Ska bli spännande och se om de använder den.
Gustav, kaninen städade vi hos idag, sedan fick han en vattenflaska och en glasstrut. ;) Vilma fick en ny påse med hundmat, var erbjudade igen. Det är bra grejer. Kan köpa hundmaten för 79 kr istället för ca 300. Sedan köpte vi lite ben och burgare till dem.

Imorn ska vi på ridläger mamma och jag. Vi har funderat lite fram och tillbaka om hur vi ska göra med hästarna... Vilka vi ska ha med oss och så... Vi kom till slut fram till att Freyja och Tindra ska med. Jag ska rida Freyja! Det ska bli himla kul, gillar verkligen att rida henne. Men tjejerna är ju inte så vältränade än, så två pass vet vi inte om de orkar.

Så jag hade tänkt ta med mig Nökkvi. Nu är han rätt svårlastad och jag har inte lagt ner tillräckligt med tid innan det här till att träna honom. Men ikväll när jag skulle träna inser jag att han inte är förberedd på att åka... Jag kommer inte kunna vara säker på att få med honom hem igen då. Och jag vet att jag inte kommer ha det tålamodet på måndag kväll när vi ska hem...

Så nu får jag tänka om. Nökkvi får vara hemma i helgen. Freyja och Tindra ska med och kanske kommer Beris och Kátur få följa med också. Så har vi två hästar var med oss. Vi får se imorn hur det känns. Men Nökkvi kommer i vilket fall vara hemma i helgen.

Nu ska jag ta och lägga mig! Håller tummarna för att vädergurorna har rätt i att resten av helgen kommer bli fin!
Puss o kram!
 

Torsdag den 11 juni

Veckorna bara flyger iväg...

Sist jag skrev så skulle brorsan komma hem...  Vi hade en härlig helg! På fredagskvällen så grillade vi och spelade kort!
På lördagen for vi till Stubbegården. En gård en bit utanför Vadstena som har kakbuffé. Det var himla gott! Dit ska jag igen!
Farmor hängde med dit, sen följde hon med hem efteråt. =) Vi var vid tåkern en sväng med innan vi kom hem. Skulle åka och kolla på det nya fågeltornet.. Men när vi kom dit insåg vi att vi var vid fel fågeltorn... På fel sida om Tåkern... ;-)
Men Tåkern är fint ändå och det var skönt med en promenad efter alla kakor... =)
På söndagen var det Mors dag. Mamma hade köpt tårta... ;) Så vi grillade och åt tårta till efterrätt. En riktigt nyttig helg hade vi med andra ord. Vi skjutsade Victor till tåget på eftermiddagen, så mamma och jag passade på att gå en sväng på IKEA.

I måndags förra veckan red vi lektion för Malin. Sofie och Thokkadis kom hit med. Så Sofie och jag red ett pass. Nökkvi gick riktigt bra! Nu har vi fått lite att bita i igen! Himla skoj! Mamma red Tindra och Freyja, två kortare ridpass. Gick riktigt bra för henne med! Sedan åkte jag och jobbade...
Tisdagen och Onsdagen tog jag det lite lugnt. Jobbade lite. Men var lite sjuk... Så tog det rätt lugnt...
På torsdagen kom hovslagaren ut och hästarna fick nya skor. Mamma och Nellie åkte till Stockholm, så Vilma fick följa med mig till jobbet efter lunch.
På fredagen jobbade jag igen. På eftermiddagen kom Amanda hit och vi red ut en sväng.
I lördags var vi och hämtade en kanin, som numera är döpt till Gustav. Han är en vit lejonhuvad kanin, med lite grått i det vita. Otroligt söt! Amanda följde med, sedan red vi. Först red vi Nökkvi och Beris på banan. Vi hoppade lite. Det var riktigt skoj och gick riktigt bra. När de började bli lite trötta red vi ut en liten sväng.
Sedan red vi en sväng till, på Freyja, Tindra och Kátur. Vi red i paddocken. =) Det gick riktigt bra det med. Freyja går ju lite fort stundtals, men gick hyfsat ändå. =)
I söndags kom Amanda ut igen. Vi körde Beris en sväng. Han var lite tramsig, men skötte sig skapligt med tanke på att det var längesen han drog vagnen. Sedan red vi ut en sväng på Kátur och Freyja med. Freyja var väldigt pigg och ville bestämma takten, men det gick bra tillslut! Kátur skötte sig som vanligt!
På kvällen åkte vi och röstade. =)

I måndags jobbade jag... Sedan tog jag det mest lugnt på kvällen, skulle ridit. Men regnet öste ner... Så blev inget med det. Hann som tur var med en promenad med hundarna innan det började.
Tisdag och Onsdag har jag varit i Stockholm och hälsat på kansliet. Vi var tre nyanställda som fick komma dit på introkurs. Fick information om vad de gör på kansliet och vilka man ska höra av sig till med vilka frågor... Och lite annat med. =) Det blev två härliga dagar med mycket diskussioner, sidospår, skratt, gott fika och annat skoj.
Hann med en tur upp till Uppsala och träffa Victor, Mi och Diesal. =) Det var en snabbvisit. Sov över där typ. =)

Idag har jag jobbat. Sedan har mamma och jag ridit en sväng på Nökkvi och Beris. De var rätt sega idag...
Sedan red jag Freyja. Hon var inte seg. ;) Var lite tråkig i början och ville vända hem... Men sedan gick det kanonbra!

Nu ska jag ut med hundarna en sväng... Sen ska jag sova!
Puss o kram!