26 november 2009

I tisdags var min mor och mormor hemma hos mig halva dagen. Vi putsade mina fönster och satte upp nya gardiner. Det blev såå fint i min lägenhet. Nu är det rödrutiga gardiner i köket. I rummet blev det röda och vita gardiner med hjärtan på. =)
Ska försöka ta kort på det.
På eftermiddagen var mor och jag ute och red en sväng.
Nökkvi har slitit ner sina framskor så dant, så det blir vila för honom tills hovslagaren kommer nästa vecka. Han går omkring och gräver i hagen, så kappan på ena skon är helt borta och på andra skon är den på väg att trilla av... *suck*

Så det blev en ridtur på Freyja istället. Mamma red på Tindra. Gick rätt bra. Men när vi skulle galoppera så ville Freyja springa fort... Tog ändå galoppen där hon brukar gå bra... Men inte då såklart, Tindra hängde på direkt... Så det gick lite för fort där en bit. Men gick rätt snabbt att få ner dem igen som tur var.
Men nästa gång rider vi inte dem tillsammans...

Igår var jag hemma på förmiddagen... Hästarna var så blöta och det regnade så mamma och jag tänkte inte att vi skulle rida. Vi tog en promenad till Varv med hundarna istället, köpte tomater.
När vi kom hem så böjade det bli fint väder igen, så då blev vi sugna på att rida ändå... Vi åt lite mat och gav hästarna lunch. Sedan red vi en sväng på Beris och Freyja. Hon gick riktigt bra tycker jag! Mamma tyckte att hon hoppade och tramsade mkt... Men tölten gick jättebra, starterna gick lugnt och fint varje gång.
På hemvägen blev hon rädd för en liten väderkvarn och hoppade rakt in i skogen med mig... Det var sådär kul... Men annars var hon duktig!

På eftermiddagen åkte jag till Norrköping på möte. På vägen hem så hämtade jag brorsan Victor på tågstationen, han kom hem på en kort visit för att åka till tandläkaren idag.
På kvällen blev det kvällsmat hos mor och far och lite plump. =)

Idag blev det jobb, sedan åkte jag hem till mor och far... Mor, Victor och jag gick ut till stallet och mockade lite i hagen och packade lite hö. Sedan hann vi dricka lite kaffe innan mor och Victor åkte. Victor åker hem igen och mamma skulle in och handla och träna.

Själv ska jag gå ut och fodra hästarna lite. Sedan ska vi åka hem Vilma och jag.

Puss o kram!


23:e november

Tre veckor sedan jag skrev nu... =) Så blir en lite uppdatering av mitt liv i november.

v.45
Hade en hel helg med mina underbara vänner Ulrika och Sofia i Västerås/Hallstahammar. En riktigt myshelg! Vilma fick också följa med, det var hon såå nöjd med så. Hon låg och sov mest hela tiden... =)

v.46
Var hemma och var sjuk några dagar... Blev några mysiga barbackaturer på mina fina hästar under veckan, skönt när det är kallt ute.
På fredagen blev det en resa till Ullared med Eva, Sofie, Anna och mamma. =) Hittade massor med grejer, så summan landade på ca 4000. Jag är riktigt nöjd, brukar aldrigi hitta så mkt!
På lördagen blev det en körtur med Beris, så härligt. Varje gång jag kör honom tänker jag, det här borde jag göra oftare. Både han och jag tycker att det är så kul.
Sedan bytte pappa och jag däck på bilarna. Jag bytte däcken helt själv på min lilla bil. Så stolt! =)
På söndagen kom Amanda och red. =) Sedan körde vi in det sista höet. Nu är jag sjukt trött på hö...

v.47
Måndag, jobb hela dagen. Gemensamt styrelsemöte på kvällen. Ett trevligt möte, kul att träffa några nya. =)
På tisdagen åkte jag iväg på gemensam konsulentsamling. Vi åkte med Viking Line till Helsingfors. Det var jättekul och inspirerande att vara på samling och träffa massa nya människor. Men jag hade gärna kunnat vara någon annanstans än på någon båt... Var sådär kul..
Vi var borta till torsdag.
På fredagen var jag hemma på förmiddagen. Red en sväng med mamma och Eva. Nökkvi var rätt tungriden... Annars var det en trevlig ridtur! =) Longerade Freyja när jag kom hem. Hon var så duktig så.
I lördags var det Vit Jul på Ikano-huset. Vi försökte få fler vuxna att skippa alkoholen under julhelgen i år.
Stod även där i söndags med. Sen var jag sjukt trött...

Idag har jag jobbat halva dagen. Sedan åkte jag hem till Nellie. Fodrade hästarna, sedan åt vovvarna och jag lunch med. =)
Sedan gick vi ut och jag red Freyja en sväng. Hon var pigg och ville gärna bestämma när vi kom ut på raksträckan vid Ängsnäs (hon skenade för mig där i förra veckan). Men jag skrittade hela raksträckan, gick bra. Sedan red vi tillbaka igen. Då travade vi! =)
Sedan blev det en tur på min Nökkvi. Han var så duktig så. Tyckte att det var lite läskigt när det började skymma, men jag lyckades få honom att tänka på annat. =) Gick riktigt fint i tölten på hemvägen. Men det märks att hovarna börjar bli långa nu... Han är en riktig snubbelpelle... Nästa vecka kommer hovslagaren.
Sedan blev det en sväng på Beris med. Klockan hade redan hunnit bli fyra innan vi kom iväg... Så det var rätt mörkt.. Men Beris var så duktig så, han sprang på så bra ändå. =)

Ikväll har jag städat lite... Har Nellie här ikväll med. =) Mysigt! Imorn kommer mamma och mormor hit, vi ska sätta upp nya gardiner och göra fint i min lägenhet. =)

Nu ska jag ta och sova... Natti natti!3:e november

Shit vad veckorna går fort.. Det är redan november...

Förra veckan var det mycket verksamhet på mitt schema... Visade tre filmer, hade ett disko och ett årsmöte. =) Det var skoj! Alltid kul att träffa massa barn!

I lördags kom släkten hit på lite kalas. Det var trevligt! Även om jag blev lite försenad... Hittade massa mus-skit i min besticklåda och under diskbänken... Var tvungen att börja städa...
Men med hjälp av min kära mormor lyckades jag komma i ganska bra fas till resten kom. =)

Söndagen var en härlig dag. Började med att rida Beris och Amanda red på Nökkvi. De gick kanonbra båda två. Beris hade riktigt bra fart och jag lyckades till och med att få riktigt ren tölt. Amanda red kanonbra som vanligt, så Nökkvi gick så fint så. =)
Sen hade vi agility, Vilma var såå duktig!
Tog en barbackatur på Freyja, så hundarna fick följa med också. Det var riktigt mysigt! Full fart var det på Freyjan, men kontrollerbart! Ökad tölt barbacka på Freyja är såå härligt!

Pappa och jag var på kyrkogården och tände ljus hos farfar på kvällen. <3

Igår var jag sjukt seg... Och kände mig väldigt hängig. Så åkte direkt hem efter jobbet och hade en lugn och skön kväll hemma. Såg på en film och så.

Idag har jag rididt på min lilla häst på förmiddagen. Han var såå duktig, men jag var såå seg.. Gick rätt skapligt för oss allafall. Galoppen gick riktigt bra, galoppbytena var såå bra! Tölten var lite travaktig idag, men det var mitt fel. Lyckades inte hjälpa honom som jag ska... Orkade inte.
Longerade Freyja en stund. Hon är såå söt! Kunde inte ta det lugnt och värma upp i skritt. Nä, började med ökad trav och bocksprångade lite... =)
Vi hade nog rätt kul båda två! Men efter några varv så kunde jag bestämma takt och så. Gick så fint! Galoppen gick riktigt bra idag med. Det märks att hon har börjat använda den mer (galopperar endel när jag rider numera).

Jobbade efter lunch. Kom hem för två timmar sedan ungefär... Åt kvällsmat... Nu ska vi gå en kvällsrunda... Sen måste jag sova. Det där med att sova tidigt lyckas jag aldrig med. *suck*

Natti natti! Puss o kram!