en tuff men kul dag!

Hej hopp!

Ja... En rätt tuff dag har det varit... Eva kom in som en fläkt i våra liv och rörde om lite i våra projekt. Puschade på och sa att nu är det dags att ta tag i saker och ting! Och det gjorde vi. Känns riktigt bra just nu och hoppas på att vi kommer få pengar och att det kommer bli så bra som vi hoppas. 

Har ringt samtal, reviderat projektplan, stolpat upp vad som bör göras, sökt pengar och spånat på föreläsare. 

Sedan hade vi DPA, barn till missbrukare. Gick igenom ett häfte med känslor. Kände mig inte lika utanför som förra gången... Men lite. Häftet riktade sig till de från dysfunktionella familjer och jag hör ju inte dit...
Kändes mest konstigt och fel att hela tiden upprepa vilka underbara föräldrar jag har och att min familj är så bra. Kände mig utanför på något konstigt sätt... 
Men var bättre idag, jag kunde ändå vara med i dikussionen. Även jag är ledsen, arg, rädd och glad. Även om vi har olika bakrund och anledningar. 

Har även fått inse ännu mer vilket underbart liv jag har. Att mina föräldrar är underbara och att jag har underbara bröder! Att jag har haft en bra barndom och har inget att skämmas över, utan ska vara stolt över det jag har!

Ska gå och se en film nu, om tv`n är ledig...
Ta hand om er! Puss o kram!

en skön dag... underbara scouter...

Nej, jag är inte ironisk. Har haft en helskön dag. Visst har varit skapligt trött. Har ännu inte sovit igen efter helgen. Men det är helt okej ändå.

Vi började som vanligt med en runda, eftersom det var första skoldagen för veckan. Var seg oh orkade inte säga allt jag hade tänkt. Men det väsentiga kom fram allafall. Och det är att jag mår bra just nu. Allt är kanon!
Har pratat om schema, vårfesten, temadagen och annat skoj. Hade även utvärdering av helgen. Riktigt kul och skönt! Vi fick prata ut och det kändes riktigt skönt. Alla var så gott som nöjda med helgen. Klart att det finns saker vi kunde gjort annorlunda och saker som kunde gått bättre. Men nöjd kan man vara för det! Och det är jag!

Har haft scoutmöte ikväll också. Tro det eller ej, men jag har gjort det helt frivilligt! Och det var jättekul! P-A och jag har kört ANT-pass med patrullscouterna. Så himla utvecklande och inspirerande. Körde aktviva värderingsövningar med dem. Så smarta och mogna var de, helscyhsst att lyssna på deras argument för nykterhet och varför och hur man står emot grupptrycket.
Ungdomarna är i årskurs 6-9. Så spännande.

Ska dra mig tillbaka. Läsa en bok och sen sova!

Längtar till lovet!! 9:e februari är jag back in town igen! =) Hem till Motala!
Puss o kram!


en tuff men rolig helg....

I fredag var det upp tidigt.... Vi åkte bussen 06.27 från Mölnlycke.... Gick upp fem... =P Såå segt..
Men det blev att sova på den tre timmar långa tågresan. Så var rätt okej ändå.

När vi åker till Karlstad på fredagen så är inget klart inför helgen. Vi har två anmälningar till kursen och vet ännu inte om någon mer är anmäld... Om inte så måste vi ställa in kursen och snabbt hitta på något annat...

Vi kommer fram till d-expen vid halv elva. Tia har bara fått in en anmälan till.... Och vi kommer fram till att kursen måste ställas in...
Vi var tvungna att ställa om helt och komma fram till en annan lösning... Det tog ett tag, men sedan flödade idéerna. Vi planerade ett öppet hus på ungdomsgården i Filipstad.
Det blev en dag med dans, teater, biljard, tv-spel, sing-star, tårtbakartävling och filmmaraton.

Vi höll på från 15.00 till 02.00. Jag är helnöjd med dagen och med vår insats.
Vi fick dit runt 30 ungdomar, både de som betraktas vara coolingar och de andra... Riktigt härlig blandning!
Filipstads polis var jättenöjda, helgen hade varit väldigt lugn, utan skadegörelse och bråk.

Eftersom kommunen anordnade ett drogfritt disko på fredagskvällen så blev det en hel drogfri helg för ungdomarna och det känns riktigt bra!

Vi har gjort en insats som känns mycket större och bättre än om vi skulle haft en utbildning. ;-)

Idag har det varit en ledig dag. Skönt! Lotta och jag var ute med en hund. Så härligt! En jättego hund! Som bor granne med oss. Kommer bli fler gånger. ;-)
Ikväll ska jag i säng tidigt, blev lite sent igår...

Ser fram emot uppföljning av helgen imorn! Och om två veckor är det lov!!! *längtar*
Saknar mina små pållar och mina vovvar! Min mor och far. Mina vänner och min älskade pojkvän.

Å jag är lycklig idag! Så lycklig! Är tacksam över alla vänner som jag har. Över att jag har en underbart liv! En underbar familj och ett underbart hem! Man kan knappast ha det bättre!

Ta hand om er alla! Puss o kram!
*skickar en tanke till Sara*

gammal...snöyra...trött...

Ja stundtals känner jag mig gammal i det här samhället. Jag ser på folket omkring mig och inser att småbarnen inte längre är små... De är ungdomar, på väg ut i det farliga samhället.... Klivet in i vuxenvärlden...
HJÄLP! Inget kan stoppa dem och inget kan man göra...
De ska ju vara små... Leka med dockor och barbie...

Det är skrämmande... Och ännu mer skrämmande är det när man inser att man ser det ur vuxen-perspektiv... Då känner man sig gammal.

Fick vara barn ett tag idag allafall. Vi fick order av vår lärare att bege oss ut i snön... =) Vi åkte sjärtlapp och lekte och stojjade i backen... Såå kul! Snöbollskrig på gården hade vi också ett... (litet)

Är trött och ska sova nu... Två dagar "ledigt" nu. Ska planera inför helgen och så. Tänkte försöka ta mig in till Göteborg en sväng också. Umgås lite med folket på skolan ska man göra också. Kan vara trevligt för omväxlings skull... *flinar*

Börjar inse att jag växer... Kan ta mer plats och vågar säga vad jag tycker. Känns rätt bra! =)
Kanske kan skrika någon dag sen också... *ler*

Förresten fyller morfar år idag också. 73 år är han! Firade honom lite i lördags! Grattis älskade morfar!

Nu är det dags att sova! Ta hand om er! Puss o kram!

lite kämpigt här just nu...

Jodå allt är okej. Allt är precis som det ska vara.
Det är bara lite mycket just nu... Men som tur är är jag på väg ut ur min förkylning igen...
Men man kanske ska ta det från början...

Efter värvningsdagarna var vi lediga under onsdagen. Det var både skönt och inte... Ville helst av allt ha lektioner på onsdagen och sedan bli ledig på fredagen istället. Men man får inte alltid som man vill.
Var allafall ledig under onsdagen. Tvättade lite tvätt, lullade runt och skrev lite skolarbete. Pluggade lite körkortsteori också. Sen var dagen slut...

Sov skitdåligt under natten och var på fruktansvärt dåligt humör under torsdagen. Allafall under morgonen och förmiddagen. Mådde skit rent ut sagt. Det lade sig lite under dagen och blev till slut en rätt hyfsad dag.
Var inne i Göteborg på kvällen och handlade lite. =)
Fredagen gick fort, vi började på en ny kurs. Hoppas det ska bli kul! Fått väldigt seg läsning bara... Bävar för att läsa den igen ikväll...
Sen åkte jag ju hem... 14.13 åkte jag ifrån Mölnlycke. Kom fram 20.16 till Motala. Usch det var en jäkla resväg... 50 min på Mjölbys station med ett fyllo bredvid mig dessutom...
Men det var mitt egna val.
Åkte direkt till Johannes, sen direkt från johannes gick jag till mormor och morfar. Firade morfar som fyller år imorgon!
Sen åkte jag äntligen hem! Skulle träffat Monika och Emma under kvällen. Men det blev inte så... Tyvärr!
Men får ta igen det under mitt lov v.7. =)

På söndagen tog vi det mest lugnt. Grejade i stallet, pysslade med hästarna osv. Red Berra bus en sväng.
Han var förjävlig när jag borstade honom, men riktigt duktig när jag red!

Idag är jag skittrött. Sov dåligt under natten lör-sön och inatt sov jag för få timmar.
Har suttit med projektet i en timme och om 20 min ska jag träffa värvningsgruppen... Mycket grejer är det på gång nu!
Kul! Men jobbigt! En promenad, läsa bok och lugn och ro efter det blir det!

Ta hand om er där ute!
Puss o kram!

efter blåst och värvning...

I söndags blåste det riktigt rejält här i Göteborg, i Mölnlycke var det väl förhållandevis lugnt.
Hörde varken om träd som blåst ner eller annat som blåst sönder. Men det var läskigt att gå ut... Var ute och handlade två gånger under dagen. Höll på att blåsa iväg några gånger...

Det var ju nämligen så att tanken var att vi skulle åkt till Värmland i  söndags eftermiddag. Men eftersom alla tåg blev inställda så blev det inte så. Vi gick i ovisshet hela dagen. 14.15 skulle vi åka från Mölnlycke. Först var ju tågen inställda till 12.00... Så var inställd på att åka som väntat. Men sedan kom nästa rapport om att alla tåg var inställda till 18.00. Och då såg vår konsulent att det gick ett tåg 19.30. Så var sedan inställda på att ta det. Men även det blev ju inställt och efter det blev det många resor fram och tillbaka när vi skulle åka och inte...

Men kom iväg, till slut... Vet inte hur många gånger väskan var på ryggen och vi var på väg att åka, men sedan blev det inställt osv.

Men till slut tog vi oss till Nisse och centralen, var ju bara att se om vi möjligtvis kunde komma med nästa tåg. Det var värsta långa köerna i biljett-receptionen. Det var rörigt och allmänt kaos. Men till slut kom vi fram och vi fick biljetter till tåget som skulle gå 20 min senare! Helt underbart. Vi köpte mat och sprang sedan till tåget.

14.25 var vi framme i Karlstad och träffade Tia. Hon är en helt underbar konsulent. Rak på sak, vet vad hon vill och samtidigt ödmjuk och härlig att umgås med.
Vi planerade lägret (som vi ska ha helgen v.4) under eftermiddagen och diskuterade vad vi ville och tyckte.
Det var spännande, en ny grupp och samarbeta med och som alltid går det lite trögt i början. Men det blev bra till slut, även om det blev en del tjafs. Men allt går att lösa bara man vill.

Sedan gick vi och käkade middag på en mysig liten pizzeria och kvällen spenderades på d-expen med diverse spök- och skräckhistorier. En mysig, men läskig kväll.
Vet numera en hel det om slottet här på Wendelsberg, lite läskigt. Men än har spökena varit snälla, så de kommer säkert fortsätta vara det. =)
Tanken var att vi skulle hitta på ngt, som gå och bowla, spela biljard eller fika eller liknande. Men resten i min grupp var så sega, så blev inget med det. Men var ju trevligt ändå, kul att umgås med Tia och Johan.

Värvningen idag gick riktigt bra, för att vara en ny grupp med fem helt olika personligheter så tyckte jag att vi samarbetade kanonbra! Vi pratade med typ alla på skolan och många var intresserade. Inga medlemstalonger som är inlämnade än, men vi fokuserade mest på att få dem till vår UNF:aren kurs. Där vi ska övertala dem ännu mer. Och vi har redan tre anmälningar dit! ;)

Nu ska jag gå och duscha, sen bädda rent min säng!
Ta hand om er!

Puss o kram!!

back in the castle again...

Ja nu är det härliga lovet slut och skolan drar igång igen.

Har haft ett bra lov. Mest varit hemma på gården och grejat. Men det har varit riktigt skönt. Kunnat vara lite för mig själv och grejat.
Många promenader med hundarna har det blivit och ridit Berserkur varje dag. Det går framåt med honom och han är rolig att jobba med (oftast). Han har sina stunder då det glimtar till och allt pinnar på helt perfekt, de stunderna lever man länge på. =)
Vi satte upp en bana en av dagarna, med serpentiner och gångar. Så kul!
Tränade på att gå nära traktorvagnen och nosa på presseningen. Beris är så rolig, pappa skakade lite på presseningen för att de skulle vänja sig, Beris gjorde likadant! Så söt!

Testade att kliva av på vagnen, gå på vagnen en bit och hoppa på igen. Gick så bra! =)
Sen att det inte blev någon tölt utan bara grisepass får man väl leva med. =P

Skolan drar igång nu. Projekten som vi bara påbörjat drar igång på allvar nu. Kommer inte bli så mycket fritid den närmaste tiden nu och vårterminen kommer vara tuffare än hösten. Vi spänner bågen lite! =)

Ser fram emot ett årsmöte också! Ska bli kul! Tycker om årsmöten. 211 Unga Viljors årsmöte!

Ta hand om er! Puss o kram!