näst sista dagen år 2005.

Sitter här framför datorn. En fredagkväll. Resten av familjen sitter framför tv´n och asgarvar, hör dem ända hit upp. De ser säkert på Kopps.
 
Jag saknar dig min älskade. Önskar att jag skulle få ha dig hos mig varje dag. Skulle vilja slänga mig i sängen, ha dig brevid mig. Vi skulle kunna se på någon av de nya filmerna vi beställt. 
Få ligga där i sängen, med din arm om min midja. Kunna ligga och se på dig min underbare.  
Åhh... Saknar dig så otroligt mycket. Å du är i Norrköping. Kommer inte kunna träffa dig förns nästa år.
Det känns rätt konstigt. De senaste tre åren har vi firat nyår tillsammans. Först i Åtvidaberg, sen på Stegeborg och förra året i ditt rum.

Förövrigt har jag haft en underbar dag. Åkte tidigt till stallet idag. Resten av stallgänget kom nästan samtidigt. Så vi red ut en sväng alla sex. Pappa fick tömköra Kátur idag. 
Sanna och jag höll täten hela turen idag. Askur och Beris går ju så bra ihop. 
Beris var så duktig idag oxå. Han var förjävlig innan vi kom ut. Han skulle inte stå still och när jag band upp honom försökte han knyta upp min knut. Han kickade åt mig när jag kratsade hovarna och var allmänt störig. 
Men sen var han som en gud att rida. Så underbart. Till och med den ökade tölten gick bra, blev inte helt rent men vad gör det, vi var inte på tävling. 

Efter ridturen så fick de andra tolka efter Beris. dvs de fick åka miniskidor efter honom. Han tyckte det var skitkul att få springa runt på fältet med de skrikande och klantiga människorna efter sig. Alla tittade på honom. Han visade upp sig och gick så snyggt! Han var så duktig så. 

Firade Britt idag oxå. Hon fyllde år. Alltid trevligt och åka dit. Allt som vanligt. Nästan allafall. Stig gick ju bort förra året, så var lite tomt efter honom. Sen var ju inte Catarina och barnen där heller. 
Men min gullunga My var där, syslingarna och mormors systrar. Alla folk som brukar komma. Tina och Olle han tyvärr inte komma, men resten hann vi träffa. 
Sedan åkte mamma och jag till maxi och handlade. Sedan var vi hos Primula. Gick en sväng med hundarna där. Nellie går inte att få ut hemma.   

Sen såg jag klart Shrek 2. Men känns konstigt att se film ensam. 

Nu ska jag gå och sova... Puss o gonatt.  


torsdag...29 dec...

Det är jobbigt med dessa förbaskade smällare och raketer! Nellie, våran äldsta vovve är livrädd för dessa saker. Skulle gå kvällspromenaden förut. För en gångs skull var hon positiv till den, vilket hon inte brukar vara så här års eftersom hon vet att det kan smälla till när som helst.
Hon var så glad och traskade på, jag var vågad och släppte henne som vanligt. Skulle jag inte gjort. Efter en stund kom en raket, det värsta. Ven till rätt nära oss. Nellie hoppade till och sprang till närmaste häck. Hon kröp in och började försöka gräva ner sig.

Fick dra ut hunden ur häcken. Sen lillvovven som skäller hela tiden. Usch!

Var på Hugos och fikade med tjejerna förut. Var trevligt. Pratade massor som vanligt. Satt på hugos i typ tre timmar. Planerade mat vi ska ha på lördag. Alla hade olika förslag. Men till slut kunde vi samsas. =)

Blev en ridtur på Kátur idag oxå. Han gick riktigt bra! Men tyvärr blir det bara skritt. Han kan inte trava eller galoppera än. Tyvärr. Även om han gärna gjort det!

Igår red mamma och jag en tur. Vi hade galopptävling på fältet! Gud vad kul det var! Snön yrde massor. Jag red först, men sedan smet mamma om mig. Jag tänkte smita om henne igen, men hann inte för en kurva kom och mamma prejade in mig i skogen... Elakt! Men kul hade vi! Å hästarna älskar det! =) Beris var så duktig på hela turen igår! =)

Var hos pojkvännen igår kväll. Så härligt! Älskar den pojken så otroligt mycket! Vi såg på Boat Trip. En otroligt rolig film. =) Men man kan bli något trött på föräldrar och syskon ibland.

Snart dags att dra sig ner i sängen. Skriva lite dagbok. Har varit dålig på det de senaste dagarna.

Puss o kram!


dagarna två.

Avslutade juldagen med en mobil i örat och en riskudde på ryggen. Var riktigt härligt! Pojken min babblade på i örat på mig. Så underbart att bara få höra hans röst, bara få lyssna. Blev rätt länge vi pratade. Somnade inte förns vid ett.

På annandagsmorgonen väckte mamma mig vid halv nio. De hade satt på gröt och skulle gå ut med hundarna. Jag fick pallra mig upp för att röra på en slev i en grötkastrull.
Efter en halvtimme hade jag piggnat till allafall. Om det var av det innerliga rörandet, hoppandet upp och ner från stolen eller tiden som hade gått, vet jag inte.
När mor och far kom tillbaka åt vi gröt och vörtbröd. Så gott. Sedan åkte vi till stallet. Sanna och jag red en sväng. Tyvärr var det glashalt ute. Rätt läskigt. Men det gick bra ändå.

Vid tre åkte mor, brorsan och jag till stan. Skulle fynda på rean tänkte vi. Brorsan hittade kläder! Han köpte, hör och häpna, TVÅ par jeans. Å en t-shirt. Nu klarar han sig i flera år... *flinar*
Varje dag ser man skillnaderna på brorsorna och på en själv. Lillbrorsan får mor säga åt att han måste handla kläder, till mig säger hon att jag inte ska handla så mycket, till storbrorsan säger hon ingenting för han gör ändå som han vill... *ler*

Jag hittade en jacka! Så fin var den! Skönt att ha något att byta med, så trött på att gå omkring med kappan jämt. Sen hittade jag jeans och en tröja. Måste bara fålla jeansen ca 10 cm... Värsta med att vara kort.

På kvällen åkte jag till lokalen, var filmmaraton. Mor tyckte att jag kom hem för sent. Å blev sur på att jag inte hade planerat hur jag skulle komma hem. 

Idag jobbade mor, så jag gick ut med hundarna imorse. Sedan fick jag för mig att jag skulle städa, så städade badrummet. Men det behövdes ju. Var över en vecka sedan. Måste ta resten av rummen imorgon. 

Sedan var far och jag i stallet. Usch ett jäkla fläng. Mellan stallen. 

Vill flytta snart! Nu ser man ett ljus allafall. Gubben har ju bestämt sig för att sälja. Han har sagt att vi kan flytta dit i april. Så förhoppningsvis håller han sig kvar vid det. 
Är så less på det här nu. Vill ju ha hästarna hemma. Kunna ta hand om Primula och Kátur på bästa sätt. Våra gamlingar behöver ju extra vård nu, å jag kan inte ge dem det. Känns illa.
Inte för de har det dåligt där de står nu. Har världens lyx för Primula. De mockar, fodrar och gör allt. Jag kommer dit och kollar till Primula och fixar hinkmat. Men skulle vilja ge henne mer promenader. Kunna gå till henne fler gånger på en dag. Kunna ge henne ljummet vatten att dricka. 

Vill ha ett eget stall. Ett stall man får bestämma själv om. Strö man själv vill ha, foder man själv vill ha och prylar som man själv vill ha. 
Inte för att det är dåligt där vi är. Men diggar verkligen inte spån. Vill ha torvbädd med halm. Vill att de ska ha något att pyssla med under natten. 
Luktar inte så mycket heller. Å ser så mycket skönare ut. 

Nej. Shit vad jag skrev idag. Måste sluta. 

Ska bara skriva att jag varit i Linköping idag oxå. Monika, Mia, Jossan och jag var och såg på Narnia. En jättebra film, otroligt härlig! Var och såg den med underbara flickor oxå. 

Men känner mig inte i form just nu. 
Ska lägga mig och sova nu. Hoppas att jag känner mig bättre imorgon. 
Puss o kram!  

Några bilder från gården....

husetstalletbaksidan av stallet

Juldagen...

En trevlig julavslutning blev det. Den var riktigt bra! Lärarnas bidrag däremot var inte alls bra, alltför utdraget och fånigt. Fattar inte varför de gjorde det för.
Självklart var det bara Vätternlärare oxå. Gud vad bra! Nu fick de ju ännu bättre status än de haft. Tack kära lärare!

Blev en ridtur med mor sedan. Sedan åkte jag till Primula, gick en sväng med hundarna. På kvällen kom pojken och sov över. Underbart!
Victor kom på kvällen oxå.

Julafton firade vi hos farmor. Där var även mina kusiner, faster, kusinbarn och kusinens pojkvän. Det var trevligt att träffa dem. Gör inte det så ofta. Firade jul ihop senast för 5-6 år sedan.
Kändes tomt utan farfar, ska upp till graven imorgon tror jag och sätta ljus.
Robert är ju inte hemma heller, kändes tomt utan honom.
På kvällen kom min kära pojkvän och hämtade mig. Sov hos honom inatt.

Idag har vi haft det trevligt i stallet. Red ut en sväng hela gänget. Jag fick låna Kjarkur. Han är så rolig att rida. Tyvärr var det jättehalt på vissa ställen, mindre kul.
När vi kom tillbaka gick Sanna och jag en promenad med hundarna.
Sedan var det kaffe, bullar, kakor och godis. Gott gott! Sen pysslade vi i sadelkammaren.
Det blev så fint där så. =)

Imorn ska vi till stallet på förmiddan. För på eftermiddan ska vi på mellandagsrean och försöka hitta lite saker. Vi ska försöka få Victor att handla lite kläder.
Ska bara fixa några grejer. Sen är det dags att sova. Är så himla trött. Har väldigt ont i min rygg också. Tänkte försöka leta reda på riskudden, värma den och lägga den på ryggen innan jag somnar. Hoppas det blir bättre.

Puss o kram!


Underbar dag. Men kort

Hade en Naturkunskapslektion idag. 9.10-10.10. Vi gjorde inte mycket. Några laborationer om cellen. Åhh... Såå spännande. NOT.
Kom sedan hem. Blev kaffe och macka med mor. 
Sedan kom stallkläderna på och jag cyklade ner till Primula. Det blev en promenad med småpållarna. Sen pysslade jag en stund i stallet. 
 Var riktigt hungrig när jag åkte hem. Men hade tur och mor hade precis lagat klart maten när jag kom hem. Doftade biff med lök, sås och potatis när jag kom hem. Mums.
Efter mat och pyssel var det dags för mor att gå till jobbet. Jag och vovvarna klädde på oss och gick en promenad.
Det blev en lång promenad. Vi gick ner till underbara Varamon. Så fint det var där nere. Så rogivande. 
Solen började gå nedåt. Vågorna slog mot stranden och hela Varamon var vit. 
Vill du se fina bilder från Varamon kan du gå till brorsans blogg 
http://damberg.blogg.se 

Sedan gick vi genom Smedsby och hem. Underbart var det. Hundarna gick lösa nästan hela vägen, så stolt över dem. Min lilla plutt var så duktig.

När vi kom hem fick jag göra klart mammas müsli. Sen gjorde jag mig en kopp te, värmde några bullar och tog några pepparkakor. Sen satte jag mig i soffan och Vilma sov brevid. Såg på tv en lång stund. Var så skönt att bara sitta och lata sig en stund.

När pappa kom hem åkte stallkläderna på igen. Vi åkte till hästarna i Skänninge. Jag red Glotti och pappa Beris. Det var kolmörkt ute. Men vi red en sväng i skogen ändå. Pappa trodde att han kunde använda sin pannlampa, men den gjorde ingen nytta. Beris blev bara rädd.

Nu är det dags att sova. Är så otroligt trött.
Imorn är det skolavslutning. Så skönt det ska bli. Jullovet är verkligen efterlängtat.
Ska bli spännande att få se julshowen nu oxå. Man har ju fått höra hur bra den kommer bli nu...

Puss o kram!


weeiii

Snön har äntligen fallit! Jag är överlycklig. Finns det något härligare?!? Jo visst kanske. Men åhh så härligt.
Mor och jag red en sväng. Vi kunde rida efter fem. Egentligen är det ju kolmörkt ute. Men snön lyser ju upp så bra. Vi red till och med i skogen. Så kul. Beris är underbar, tycker mer och mer om honom för varje dag. Dessutom blir det svårare och svårare att låta pappa rida. Lite synd om pappa... Men det är ju så kul.
Kátur ska ju egentligen vara pappas häst, Beris ska vara min och Glotti blir ju mammas.

Nu är ju tyvärr inte Kátur bra i sina ben. Vi vet inte vad det är, någon överansträngning av något slag som aldrig vill gå över.
Så pappa och jag bråkar ju om Beris. Men jag håller koll på pappa, för det har jag lovat Madde.
Lite kul, pappa trodde inte på mig när jag sa att Madde hade sagt åt mig att hålla koll på honom. Men det var faktiskt så.

Snart dags för jullov. Har endast en Naturkunskapslektion kvar och julshowen på torsdag. Sen är det lov! Så gött!

Men julen iår kommer inte bli som andra jular. En jul utan farfar. Det känns riktigt tomt efter honom. Måste gå till graven snart och sätta ljus igen.
Dessutom firar vi inte med kusinerna iår. Det känns tråkigt! Det är något vi gjort i alla år. Men nä inte nu. Jag klarar mig ju, men jag tycker mer synd om mina kusiner. Det är ju inte deras val precis. Denna jul kommer nog inte bli så rolig för dem. Tyvärr!
Kommer troligvis inte åka hem till mormor och morfar heller. Utan de ska nog komma hem till oss någon av dagarna. Mormor tycker att allt är så tråkigt nu. Å jag förstår henne.
Sen är ju brorsan borta, Robert alltså. Han är i franska alperna och göttar sig. Unge!!!

Lillbrorsan kommer hem imorn troligtvis. Om han nu kan bestämma sig och beställa biljetter.
Lillbrorsan och lillbrorsan. Han är ju egentligen min storebror, men är min minsta storebror och känns nästan som en lillebror, så blir lillbrorsan.

Julen kommer dessutom bli helt utan klappar iår. Rätt skönt faktiskt! Har inte köpt en enda, det är riktigt skönt! Kan tänkas köpa något efter jul, till nyår typ. Men det får vi se.
Blir att handla efter jul allafall. Har massor jag behöver köpa. =)

Nu är det dags att krypa i säng. Sooova!!!

Puss o kram!

Svävar på moln....

Allt är underbart! Min berg- och dalbana är bortkastad. Nu är jag uppflugen på molnen. Tog min rosa helikopter dit. ;-)

Känner mig nästan nykär. Rätt härlig känsla faktiskt! 
När vi stod ansikte mot ansikte igår kväll. Ute i kylan. Jag kröp in i din varma trygga famn. Det var så härligt! 

Efter tre veckor med en berg- och dalbana är det riktigt underbart att få sväva omkring på de fluffiga mjuka molnen. 

Har inte mycket mer att skriva nu. Då blir det för mycket. Saker som inte ska stå här. Så vi skippar det. 

Jag knaprar på min pepparkaka och dricker mitt te. Snart dags att sova. =)

Puss o kram 

torsdag... 15 dec...

Känner att jag borde skriva något.... Men vad.
Att skriva tankarna som finns i mitt huvud just nu vore rätt korkat. Något jag verkligen skulle få ångra sedan...
Mitt humör flyger upp och ner som en jävla berg- och dalbana... Det är väldigt tröttsamt och fruktansvärt jobbigt!
Vill inte känna så. Jag vet att jag kan ta slut på det här väldigt snabbt och väldigt enkelt. Men jag vill inte! Kan inte! Hoppas hoppas hoppas....
Frågan är om det verkligen finns något att hoppas på längre...
Någonting säger mig att du redan har bestämt dig...

Kan ju inte koppla bort det heller. Funkar inte så. Vad jag än gör så finns ju du med i mina tankar... Vare sig jag vill det eller ej.

Var och klippte mig igår. Var väldigt skönt! Luggen som legat i ögonen alltför länge nu är borta. Nu är det en frisyr allafall. Skönt!!!

Var hos famor ikväll. Fick gröt! Var så gott så. Farmor hade köpt ny mobil oxå. Försökte förklara för henne hur den fungerar.
Sen skrev pappa ett sms till henne... Han tyckte han var så duktig som kunde det... Han skrev en mening... Tog säkert fem minuter för honom att skriva det. Det tyckte jag var kul.

Ser fram emot nyår. Som det ser ut just nu ska jag fira det med tjejerna! Känns ju inte som om jag ska fira det i Norrköping, allafall inte just nu.  

Nu ska jag gå och lägga mig. Vill inte gå runt som en zombie i skolan imorn med. För det har jag gjort idag. Hoppas bara att det inte märkts alltför mycket.

Puss o kram! /busan

lördag...

Jag hittade min hot date skiva till slut. Hur den kunde hamnat i den dokumentsamlaren förstår jag inte... Men men. Där var den allafall. Är glad över att den är tillbaka. =)

Red en lång tur på Beris idag. Var borta längre än en timme. Var såå härligt! Det gick så bra! Underbart! Han var så pigg. Smittade av sig enormt! Fick tillbaka lyckoruset som jag tappade igår. Det blev inte mycket skritt idag. Mycket trav, mycket tölt och endel galopp!!! Såå härligt! Klättrade i grustaget oxå...
Han klättrade med en sådan kraft! Blev nästan rädd... Att min lilla plutt har förändrats så.
Tänkte på det förut idag. I nio år har jag känt den lilla pojken. Så mycket som han har förändrats på dessa år. Men samtidigt har han mycket kvar. Det är fortfarande samma buspojke som han alltid varit. Hittar alltid på något.
Första gången jag träffade honom så snodde han min mössa... Han har diller på att tugga på dragkedje-ploppen. Du vet den man drar i när man drar upp eller ner dragkedjan på jackan. 
Sånna tycker han om. Han alltid gjort. 
Man trodde ju att det skulle försvinna med åldern... Men inte... 

Har haft så skumma drömmar senaste dagarna. Varför drömmer jag om det för. Värsta konstiga. Drömde ju om sådant för något år sedan typ oxå. Sen kom de där skumma smärtorna. 

En hon blev det. Jättesöt. Hade en blå sparkdräkt. Som du valt. Du var så glad. Jag med. 

Jaja... Drömmar är drömmar. Alla slår inte in... 
Denna skulle gärna få slå in... Men vet inte... 

Dags att sova nu. Skriva lite dagbok kanske. Puss o kram!!!   

virrevarv av tankar...

Mycket som snurrar i huvudet nu. Man tänker fram och tillbaka. Positivt och negativt. Hela tiden pendlar det.
Har stundtals haft en underbar dag. Imorse när jag var ute med voffarna... Runt kvart i sju sådär...
Fick som ett lyckorus. Bestämmde mig för att vara glad idag. Trevligt!
Det är ju så mycket härligare att le än att se sur ut. Även om det krävs mer muskler för det....

Mitt lyckorus varade inte så värst länge. Skolan är inte bra just nu. Kommunikationen är urkass. Vi är sura på lärarna och lärarna är sura på oss. Vill inte vara sur på dem. De är mina favoritlärare. Varför håller de på såhär för? Visst allt är nytt för dem med. Det är jobbigt. Men måste de ta ut det på oss? Nej! Ska de ta ut det på oss? Absolut inte. Känner inte att de är särskilt bra förebilder just nu.
Fick säga till Uffe att se lite glad ut igår. Han som alltid klagar på oss... Han bara svarade med att han inte hade något att vara glad för. Men då vaknade klassen till liv, det var rätt underbart! Alla kom på något han skulle vara glad för. Kändes lite kul! Snacka om reaktion när det behövs!

När jag var hemma på lunchen igen var jag ute med hundarna. Det var underbart att gå ut. Solen sken rakt i ansiktet på mig. Då blir man glad. Inte ens Vilmas skall kunde få mig på dåligt humör.
Sen när jag var på väg hem igen hade solen gått i moln. Mindre kul...

Har varit på NMV möte idag. Julavslutning med jultallrik hade vi. Rätt trevligt faktiskt. Gud vad de kan prata!

Sen undrar jag vart min The Sims Hot Date skiva har tagit vägen. Den finns ju inte någonstans. Så irriterande. Jag som kände för att sitta och slösa bort några timmar på det.
Sist jag såg den så låg den i datorn. Men nu ligger det en skiva med något video program på.
Pappa har ingen aning om vart han har lagt den... Åhh...

Jag letar vidare... Puss o kram!

den 14 januari 2003

Den dagen var en speciell dag. Vi hade kommit överrens om att vi skulle ta en promenad. Efter en rätt misslyckad fikastund tillsammans tänkte vi försöka igen.
Vi skulle ta en promenad i kylan. Det blev inte så jättemycket sagt den här promenaden. Visst pratade vi. Men det var mycket blygsamhet i luften. Vi promenerade runt runt. Vi hade inte bestämt vart vi skulle gå. Gick hit och dit. Till slut gick vi uppför backen, bortanför tunneln. Du frågade frågan som virrat i mitt huvud hela promenaden. Ville jag vara tillsammans med dig. Jag sa ja! 
Vi fortsatte uppför backen och gick hand i hand. När vi kom till din korsning var det dags att säga hejdå. 
Hur säger man hejdå till ens nyblivna pojkvän? Jag hann inte fundera länge förns du kysste mig i pannan. Du sa gonatt och promenerade hemåt. Med mängder av fjärilar i magen bagav jag mig också hemåt.
Jag var lite fundersam över varför du bara kysst mig i pannan, varför fick jag ingen kyss på munnen.
Men efteråt förstod jag att du ville inte verka framfusig, du ville gå långsamt fram.

Det är nu snart tre år sedan. Tre härliga år. Mycket har ändrats på dessa tre år, men mycket finns kvar. Många saker finns det att ändra på. Jag tror på att det går att ändra, du är mer tveksam.
Visst det har inte hänt på tre år, varför skulle det hända nu?

Det är klart. Jag kan inte ändra på att jag har mina djur. Även om jag ibland känner att jag vill.
Det är inte så lätt bara. Som en jobbiga kusiner, ibland kan det vara riktigt trevligt att ha dem där. Man kan ha flera bra stunder tillsammans. Men många gånger blir man trött på att ha dem så nära.
Man inser oftast inte hur mycket de betyder för en förns de är borta ur ens liv.

Dags att stänga ner nu. Puss o kram!

onsdag.

Har haft en ledig dag idag. Var rätt skönt. Inte gjort så mycket. Mest dragit omkring...
Går omkring i min gröna munkjacka... Den är jätteskön, den är stor och bra, med stor luva på. Om man vill så kan man gömma sig helt och hållet i den. Kan vara rätt skönt ibland.
 
Har skrivit klart mitt skolarbete idag allafall. Så stolt! Har skrivit om olika handikapp, som ADHD, Autism, Tourettes syndrom,  Epilepsi, CP osv.
Det är rätt spännande. Ska ha prov på det på fredag.
Har en novell att skriva till fredag oxå. Men har bara börjat än. Eller har kommit en hel sida allafall.

Fikade med Mattias förut. Det var trevligt!

Har även varit i stallet. Har ridit Berserkur. Det var jätteskoj! Fick koncentera mig väldigt mycket, han är rätt krävande. Men gud vad kul! Han gick så otroligt bra! Kan inte fatta att det är samma häst som jag har känt i nio år... Han kan gå så fint! Har galopperat på volter i form. Shit, trodde aldrig att han ens skulle kunna trava på volt för ngt år sedan.
Är sååå glad över det. Underbart!!!

Kan nog vara så att jag skriver i gåtor. Men det är lite meningen. Det är för att inte säga för mycket. Men folk som känner mig vet nog vad jag skriver om. Ni har väl allafall en aning och det är säkert rätt... =)

Det är inte bättre idag. Knappast! Om jag bara kan få tag i dig.

jaja... dags att sova...  Puss o kram!

tisdag...

Hade egentligen inte tänkt skriva något idag... Men blev visst så ändå.
Vet dessvärre inte vad jag ska skriva...

Hade två timmars skola idag... Naturkunskap B. Sen slutade jag...
Träffade Kicki och Emma en kortis. Bestämde vilka låtar vi ska ha på söndag.

Var nere hos Primula en sväng oxå. Det blev täcke på idag med. Är rätt emot täcke annars. Men hon måste ha det i det här vädret. Usch! Regn när det är runt nollan... Värsta vädret!!!

Sen har jag suttit vid datorn i många timmar... Gjorde skolarbete. 
Pratade med Adam oxå. Annas pojkvän. Var jättelängesen jag pratade med honom. Var väldigt trevligt. Han är så härlig. Får en alltid på bra humör. Gav mig massa tips. Hoppas att jag får fullfölja dem.

Alla säger samma sak. Å jag antar att det är det enda... Måste göra det... Samla mod. Känns fånigt. Måste samla mod... Usch! Men så är det! Samla mod... Slå siffrorna....
 
nä... dags att gå nu... puss o kram!!


ja... vad ska man skriva.

Vad jag än skriver så kommer det inte bli så himla uppiggande. För jag är inte uppiggad nu....
Väldigt ledsen faktiskt!
Var ute i regnet förut. Riktigt skönt! Kunde gråta av mig. Gråta ur mig ilska, ledsamhet, besvikelse...
Mycket saker som snurrar i huvudet just nu. Många olika saker.
En stor sak... Några mindre...

Om livet ändå vore enkelt...

Men nejdå... Inte alls... Så många gånger som jag hoppats... Men sedan insett att det aldrig blir så...
Varför hoppas man... Ja det kan man ju undra...

Vet bara två saker just nu: Min farmor är så otroligt envis. Hon ger sig ju inte. Visst skam det som ger sig... Men ändå....
Sen älskar jag dig så otroligt mycket. Älskar varje rörelser du gör... Älskar allt... Men... Ja... Om jag ändå kunde göra något... Frågan är bara vad....

Borde sova nu... Pallrar mig aldrig till sängen bara... Klockan tickar och jag sitter still...

Vet en sak till förresten. Eller har insett en sak till. Har så många vänner runt omkring mig. Som står där och bara finns. Står där och är underbara! Ni lyssnar, stöttar och kramar om.
Det känns så skönt!

Puss o kram! /lilla busan....

spännande fredag....

Mycket farande fram och tillbaka har det blivit idag. Tycker sånt är såå jobbigt!
Började 9.20. Hade två lektioner. Åkte hem, lagade mat, gick promenad. Tillbaka i skolan 14.50. Hade matte... Sedan var skoldagen slut... =P

Mamma och Nellie åkte imorse. De är på kurs i helgen. Mamma har börjat en IMMI kurs.
Det är hundkurser som är individanpassade och så. Hon ska lära sig att leda sånna kurser.
Hon far till Stockholm en helg i månaden. Vissa gånger ska hon ha hund med sig och vissa inte. Förra gången var det utan hund. Men gången innan det var Nellie med. De bodde då i Uppsala hos bröderna. Så Nellie och mamma åkte tåg och tunnelbana! Tufft!
Denna gång hade mamma tänkt ta med sig Vilma. Vilket inte jag var så glad åt. Jag vill helst träna min hund själv, i alla lägen. Har för lite tid tillsammans med henne ändå. Å de helger jag får henne själv är jättenyttiga för både henne och mig.
Men tur hade jag och Vilma började löpa. Oj vad tråkigt tyckte jag... *ler*
Så mamma fick ta med sig Nellie allafall.

Vilma tycker att det är lite jobbigt att gå själv. Vara själv och äta själv. Hon har protesterat lite idag. Men det har ändå gott riktigt bra. Känner att det är nyttigt för henne. Hon ska ju klara det här om något/några år.
Hoppas att hon äter maten ikväll allafall. För vid lunchen vägrade hon och jag fick kasta det istället. Känns så onödigt.
I vanliga fall när Vilma inte äter så kan Nellie ta det. Hon kan äta hut mycket som helst den hunden. Har inget stopp, är alltid hungrig.
Kan ju tro att hon är en labbe eller golden. Men inte. Hon är en Border.

Nu ligger Vilma brevid mig och sover. Hon drömmer. Säkert att hon är en stor farlig hund, för hon ligger och morrar och skäller lite... Min lilla plutt...

Vi cyklade ner till Primula förut oxå. Halt som bara den var det. Glans-is på väldigt många ställen. Rätt läskigt. Men det gick. Å vi kom både dit och hem.

Nu ska jag se till att det blir någon mat här hemma. Får ta lite kommando när mamma inte är hemma. Min kära far är inte så bra på att göra det.

Känner medlidande för min kära vän, hoppas att det ordnar sig för dig! Men jag finns här för dig, när du än behöver prata!

Puss o kram!


jo jo...

Idag känns allt mycket bättre.
Vet inte varför det gör det. Men har väl haft en bättre dag idag kanske.

Fortfarande besviken på dig, hur kunde du göra så. Visserligen har jag bara hört en version. Å det var inte kul att höra. Får jag höra andra versionen kanske jag ändrar mig lite. 
 
Simmade klädsim idag. Fy vad jobbigt det var. Usch usch. Klanten jag hade ju en tröja med luva på mig oxå. Smart!!!

Var i stallet förut oxå. Red på Beris, han är helt underbar! Men tyvärr var det halt och han var som Bambi på hal is. Tråkigt! Men skorna åker av i helgen och då blir det bättre!

Hoppas på en bra helg. *håller tummarna för det*
Puss o kram!