Onsdagen den 28 april

I måndags jobbade jag hemifrån. Nellie kom till mig på förmiddagen, för att hon skulle slippa vara ensam. Jag jobbade och tvättade en massa tvätt. Hundarna låg mest och sov. =)
Vid lunch åkte jag hem till mor och far. Fodrade hästarna och gick en liten sväng med hundarna. Sedan åt vi också mat.
Var underbart väder ute så jag passade på att vara ute och mocka, släppa ut kaninen på gräset. Sedan tog jag en kopp kaffe i solen. =)
Underbar dag var det, förutom att jag var tokförkyld och inte orkade göra mkt alls. Packade 2 säckar hö, sedan fick jag nysattacker... Så det blev en lugn dag, med värme och en massa frisk luft!

Och jag tror att det hjälpte, för på tisdagen mådde jag mycket bättre.
Jag hade tänkt åka hem och rida på förmiddagen, men när jag städade buren hos marsvinen upptäckte jag en stor knöl runt snoppen på Linus. Han blev ju kastrerad för en dryg månad sedan, så jag misstänkte att det hade något samband, så ringde till Valla djursjukhus och fick en tid redan halv elva på förmiddagen.
Det var en infektion efter kastreringen, han hade en stor varklump... Veterinären fick ut lite med en spruta, sedan har vi fått en antibiotikakur i 10 dagar. Hoppas att knölen försvinner och att kroppen klarar att fixa infektionen. Blir det inte bättre måste han tillbaka och knölen ska snittas upp, men man gör det ju helst inte för då kan det bli samma sak igen.
Så för att hålla koll på att han äter, kissar och bajsar som han ska så får han sitta i en egen bur i några dagar. Eftersom jag inte har två burar så får han sitta i Vilmas hundbur sålänge, han är inte så glad i att vara utan sina små flickor, men vad gör man. Han är pigg och glad i övrigt allafall!På dagen efter veterinären var jag inne i Motala och affischerade om Tänk Om kampanjen, som handlar om att få föräldrar att inte köpa ut till sina barn nu inför valborg.

På kvällen var det DS-möte i Norrköping. Så det blev lite farande hit och dit. Vilma hade åkt bil mest hela dagen... Inte så bra kanske, men det är ju bättre andra dagar.

Idag har jag jobbat på dagen. Vilma och jag gick en långpromenad längs Stångån, hon var så duktig! Mötte flera hundar, lös, och hon sa inte ett ljud. =)

Åkte hem på eftermiddagen, slängde i mig en macka och gav Linus ProViva Blåbärsdryck, som ska vara bra för magen. Vet ni hur lätt det är att få i ett marsvin vätska i en liten spruta?! Inte alls. Speciellt inte ett Linus-marsvin som bits när det inte passar... Han biter inte hårt, men gnager lite på min hand när han inte vill vara med.. Sen slänger han med huvudet fram och tillbaka...

Sedan åkte jag hem till mor och far och gick ut i stallet. Självklart hade det börjat att regna, men jag hade ju bestämt mig för att rida så jag gjorde det.
Red Freyja först, hon var inte jätteglad över att bli riden själv i regnet... Men det gick faktiskt riktigt bra, vi travade mest och lite galopp. Det är svårt att driva och hålla ihop en pigg häst, men jag börjar komma på henne nu. Det känns bra! Töltade på hemvägen och det gick riktigt bra det med!

När jag tog ut Nökkvi började det regna ännu mer... Jag skyndade mig upp i sadeln för att den inte skulle bli blöt. Så något blev inte som Nökkvi hade tänkt sig, han är väldigt känslig för hur man startar... Så det blev lite krångel och han ville inte iväg. Jag klev av och gick första biten, men när jag hoppade upp igen var han kvar i sitt "krångel".
På något sätt går det fel för honom och han vet inte riktigt hur han tar sig ur det, svårt att förklara. Men han steppade runt i skänkelvikningar, framdelsvändningar och backade. Utan att jag riktigt gjorde mer än försökte driva honom framåt.
Men när jag släppte tyglarna helt och drev så släppte det successivt. Till slut så gick han fram.
När vi skulle öka sen, så började han tölta. Så det blev mycket tölt. Vet inte varför han tänkte tölt, han är en trav-kille och travar alltid helst annars. Men idag var det mest tölt som gällde. Gick riktigt bra med. Sen blev det trav och galopp med. Han gick så fint min lilla pojk! Lite spänd dock, regn är ju läskigt...
När vi kom tillbaka såg vi båda ut som dränkta katter... =) Men rätt nöjda ändå. Nökkvi fick ett täcke och mat inne i boxen. Så han var så nöjd så. =)

Nu ska vi ta och sova här! =)
Natti natti!


Helgen... =)

I fredags var vi ute och red på förmiddagen. Annette på Beris, mamma på Kátur och jag på Freyja. Gick riktigt bra min fina tjej! =) Var inte alls så stresad.

Efter lite lunch gick vi ut och red på Tindra och Nökkvi en sväng. De blåste en del, så Nökkvi blev lite pigg... Men sedan gick det bra, han töltade på så fint. =)

Sedan hann vi in och dricka lite kaffe, sedan åkte vi iväg till freestylen. Det var riktigt kul! Nu har man börjat fatta hur man ska göra och börjar kunna tänka ihop ett program, så synd att det var sista tillfället. Men nu ska jag försöka komma iväg och träna inne i Linköping. =)

I lördags var jag hemma hos mor och far en sväng på förmiddagen, tog lite kort på mammas hudkurs och hjälpte till lite.
Sedan åkte jag till Linköping och vidare till Åtvidaberg för att anordna disko för Junis-föreningen där. Det var jättekul! Vi dansade, lekte och åt korv och godis hela kvällen.
Fick en massa svar på mina filmlappar med. Alla ville vara med och tycka till! =) Vi fick även in några nya medlemmar under kvällen!

Man blir såå trött, men väldigt glad och nöjd efter kvällen. Nästa gång hoppas vi på lite fler barn. Men vi var fler nu än sist allafall. =)

Idag var jag hemma en stund på förmiddagen och försökte få lite ordning hemma. Fick ordning på massa papper och skit allafall. Sedan orkade jag inte mer utan åkte hem till mor och far.
Var först med på mammas vardagslydnad med Vilma. Sedan gick vi in och åt lite mat, morbror Fredrik kom hit en sväng. =)

Sedan tog jag ut Freyja en sväng, cyklade med henne och hundarna.
Gick bättre än jag förväntat mig! Hon var så lugn och lätt att cykla med, gjorde precis vad jag bad henne om. Ökade när jag ville och gick sakta när jag ville. Det var härligt att se! Verkade tycka om det med! Så det kommer jag försöka göra någon gång i veckan ungefär.

När jag kom tillbaka fick hon lite mat. =) Sedan tog pappa ut unghästarna och longerade. Det var så kul att se. De är så olika att jobba med. Disa är mycket smartare. Hon är känslig, men gör inte så stor affär av saker som händer. Hon har en himla fin trav! Hon blir faktiskt finare och trevligare ju äldre hon blir. =)

Birkir skulle ha en grimma/ täcke eller liknande där det står: Lite korkad, men söt ändå. =)
Han är inte så smart alla gånger...
Men han är grymt lik sin mor. De låser sig när de inte förstår. Istället för att testa något annat, som Disa oftast gör så stannar de upp och glor på en. Eller så stressar de och spriger iväg.
Man måste tänka efter innan man gör något, för de reagerar fort.

Sedan var det agilitykurs. Idag var vi bara 6 st. Vilma var så himla duktig! Slalomet gick så himla bra!
Hon är ju alltid duktig, men idag var jag extra nöjd med min lilla flicka.

Efter agilityn tog vi en ridtur pappa på Beris, mamma på Tindra och jag på Nökkvi. Gick riktigt bra. Men vi red inte så långt, så jag red en liten stund i paddocken med. Han har blivit så himla duktig där! Jobbar på så fint i en bra form!

Nu är jag rätt trött... Har precis ätit lite... Ska snart ta och åka hemåt.
Torsdag 22 april

Har haft en härlig dag idag.
Jobbade på dagen. Fixade det sista på min filmlista som barnen skulle få ut. De ska få välja vilka filmer de vill se till hösten har jag tänkt. Flera av föreningarna har frågat efter det. Så det ska bli kul att se vilken respons man kan få på det.

Sedan åkte jag hem till mor och far. Tog ut vovvarna och gick ut till stallet direkt. Jag red Freyja först. I paddocken. Gick riktigt bra. Gick bättre den här gången att hålla ihop henne i traven. Hon gick riktigt fint! Men hon blir trött fort och tyckte att jag var riktigt jobbíg med henne. Men hon var så mjuk efter traven, så det ger ju resultat. Jobbade i galopp i båda varven med. Det hade hon rätt svårt med, blev väldigt springig. Men gick bra stundtals. Får bara jobba vidare helt enkelt. Tog och töltade lite på slutet med, gick riktigt bra. =)
Jag är nöjd med henne, hon försökte hela tiden. Sen fick hon stå inne och äta medans jag red Nökkvi.

Nökkvi och jag red också i paddocken. Han var såå duktig! Han har gått så himla bra nu efter sin vila. Det är helt otroligt! Först mjukade vi endel på volter, skänkelvikningar och öppna i skritten. Sedan jobbade vi vidare i traven på volter. Han gick så fint i form! Kunde byta varv lätt i traven, det har vi haft så svårt för förut! Fortsatte och jobbade i galoppen. Han var så duktig! Töltade även lite på slutet. Pojken var rätt trött, men gick riktigt bra i tölten ändå. Sedan fick han komma in och få lite mat. Han var så nöjd. Tror att han tyckte att det var riktigt kul att jobba på i paddocken med.

Sedan kom mamma hem och skulle ha en privatkurs i spårning. Vilma och jag fick också vara med, så blev lite spårning idag med. =) (vi spårade även i tisdags, på mammas vardagslydnadskurs)

Nu har jag ätit lite och pratat med min kära bror i telefon. =)
Ska ta och gå en promenad med min lilla sömntuta. Sen ska jag ta tag i alla räkningar.

Har precis sett på lyxfällan... Usch vad hemskt... Hoppas att man aldrig hamnar i något sådant.

Nu ska jag ut och gå. =)

Måndag 19 april

Jag åkte hem till min mor i förmiddags. När jag kom dit så hade hon mockat, så vi packade lite hö.
Sedan gick vi in och drack kaffe. 
Efter kaffepausen gick vi ut och red på våra fina flickor. De gick riktigt fint! Förut har de stressat varandra, så vi har inte vågat rida dem ihop. Men idag gick det ju riktigt bra!

Sedan gick vi in och åt mat. Fisk och potatis!
Efter det gick vi ut igen och red pojkarna en sväng. =) Nökkvi gick riktigt bra!

På eftermiddagen åkte jag till Finspång och visade film för barnen där.

Nu på kvällen såg jag en film (500) Days of Summer. Den var bra. Inte som man trodde... =)

Nu ska jag gå och lägga mig. =) Gonatt världen!

Söndag den 18 april

Igår var jag med Sanna på tävlingarna på Himmelstalund. Det var jättekul att se alla fina hästar och var på tävling, var väldigt länge sedan jag var på någon tävling. Tyvärr blåste det ju sjukt mycket, så man orkade inte vara ute vid banan allt för mycket och de flesta satt i sina bilar mellan ridturerna.
Är bra sugen på att komma iväg och tävla lite med Freyja. Så nu ska här tränas. =) Jobbar på att få henne i skaplig kondis nu...

Idag red jag Freyja i förmiddags. Det gick riktigt bra! Trots all blåst och att vi var själva ute i skogen så var hon faktiskt riktigt lugn, eller allafall inte stressad. Hon var pigg, men det gör ju inget. Hon var kontrollerbar hela vägen. Så blev mycket trav, sedan lite galopp och på hemvägen töltade vi nästan hela vägen. =) Hon var så duktig min fina flicka!

Efter lunchen så red jag ut på Nökkvi, då fick även Vilma följa med ut. Nökkvi gick också riktigt bra, tramsade några ggr, men gick skapligt fram. =)
Men mest imponerad blev jag av Vilma i ett hundmöte. Hon kan ju vara lite svår ibland och skäll/skrika rakt ut när hon ser en hund. Vi tränar på det och ibland går det bättre, ibland sämre.

Idag gick det bättre än jag förväntat mig. Vi mötte en lagotto som hon brukar skälla på så fort hon ser den. Men jag var snabb fram med godis så fort hon såg den. Belönade när hon var tyst. Och hon var tyst hela tiden!!! Inte en ljud sa hon! När hunden kom nämre gick vi lite åt sidan för att få någon meter till mellan hundarna. Vilma ställde sig så fint brevid Nökkvi! Hon fick massor med beröm och godis av sin ganska chockade matte.. ;)

När vi kom tillbaka från ridturen var min morbror och mina kusiner på besök. =) Båda tjejerna var väldigt ridsugna, så vi tog ut Kátur så fick de rida en sväng. De red barbacka i bara grimman. Men han gick så fint så lille gammelmannen! Sen så fick de rida var för sig en bit för att öka lite. Moa travade först. sen försökte vi tölta lite... Moa fick korta tyglarna lite, så smackade jag... han töltade så fint gamle mannen. =) Mär My red så ville hon också tölta, då gick han ännu finare. =) Kort kort tempo först, för my ville inte rida så fort. Men sedan ökade vi lite grann och han gick i klockren tölt!
Han är ju för söt!

Sedan var det dags för agilitykurs för Vilma och mig. Vi var lite okoncentrerade och vimsiga båda två. Men hon jobbade på bra ändå. =)

Det blev pizza till kvällsmat! Det var riktigt gott!

När jag kom hem sen så städade jag hos mina små marsvin. De fick vara ute och springa i köket så länge. Då skar jag upp bitar av gurka och slängde ut på golvet. Gurk-sök för marsvin. De sprang runt och letade alla tre! Var så söta så!

Nu är jag såå trött! Ska gå och lägga mig! Natti natti!

Måndag 12:e april

Idag var jag hemma hos mor och far på förmiddagen. Vi mockade och grejade. Red en sväng på Tindra och Kátur. Det var kul att rida på gammelgubben, det händer inte så ofta. Det är skönt, man vet hur han fungerar. Gick faktiskt riktigt bra! =)

Sen åkte ja hem och jobbade ett par timmar, skickade iväg ett pressmeddelande om helgens distriktsårsmöte.

Sedan åkte jag hem till mormor och morfar. Tog kort på korten som mormor fick på sin födelsedag. Så här kommer de:

     

Efter det så åkte vi hem till morbror Fredrik och kusinerna My & Moa. De hade fått en studsmatta. Så jag spenderade halva eftermiddagen med dem på den. Det var jätteskoj!

Några bilder på mina sötnosar:

   

Nu ska jag snart ut en sväng med Vilma. Sen ska jag sova. =)

Puss o kram!

Söndagen den 11 april

Ja i torsdags var jag ju och firade min fina mormor som fyllde år.

Tidigare på dagen var jag hemma hos mor och far och tänkte rida och pyssla i stallet. Men när jag kom dit och skulle gå ut och fodra hästarna så ser jag Birkir ligger och rullar sig. Sedan ville han inte äta. Så insåg att det var något fel... Tog ut honom direkt och började gå. Insåg att han hade kolik (de har något slags problem i magen).
Vi gick och gick, gav honom olja och gick lite till. Till slut blev han så trött så han lade sig ner... Veterinären kom ut, då kom magen igång igen. Han fick lite smärtstillande bara...
Men han piggande till igen sen allafall. Började äta och greja. =)

I fredags åkte mamma och jag till en liten by utanför Örebro och köpte marsvin. Jag köpte mig två små flickor, Gudrun, en lunkarya på 7 månader och Älvali, en sheltie på 1½ år. Linus var först lite elak och jagade runt de små, men nu är han så snäll så. Han verkar vara så nöjd så med att få sällskap. =)

På kvällen var vi på freestylekurs med Nellie och Vilma. Båda var så duktiga så! Freestyle är grymt kul! Men svårt...

I lördags hade IOGT-NTO-rörelsen i Östergötland distriktsårsmöte. Så jag åkte till Horn och var med på det. Så där spenderade jag hela min lördag. =) Det var kul att träffa massa folk, både de jag känner sen länge och massa nya.

Idag red jag först på Freyja i förmiddags. Red först en stund i paddocken, jobbade henne på volt. Men det är grymt svårt. Vi hittar inte riktigt balansen i volten. Så efter en stund så red jag ut en sväng istället, för att få till lite bättre trav. Och det lyckades vi med, hon travade på riktigt lugnt och fint. Så vi tog även en lugn och kort galopp. =)

Sedan åt vi lite lunch.
Vid halv tre kom Amanda, så vi red en sväng på Beris och Nökkvi. Första biten red Amanda på Beris, men efter halva turen bytte vi hästar. Det gick riktigt bra. Nökkvi gick så fint så med henne. =)
Beris var riktigt pigg och glad. Men vad trötta och svettiga de var när vi kom hem... Det var varmt idag för dem.

När Amanda hade åkt hem var det agilitykurs med Vilma. =) Hon var så duktig som vanligt. Min lilla sötnos kan ju allt.

Nu sover hon som en liten gris i min säng... =) Ska snart flytta lite på henne för att kunna krypa ner själv.. Är riktigt trött!


Natti natti!

Mormor 70 år!

Ja idag fyller finaste mormor 70 år!


 

Var och firade henne i eftermiddags. Vi överraskade henne. =) Och om hon blev glad över presenterna..
Men klart en förstorad gruppbild och sedan tre syskonbilder på de bästa barnbarnen är ju klart att hon uppskattar. Sedan ett fotoalbum med bilder på oss från de senaste 10 åren. =) 

Ska snart gå och lägga mig nu, ska uppdatera hästarnas träningsdagböcker innan jag lägger mig bara. Var ett tag sen nu, men de har ju mest vilat så är inte så mkt att skriva.

Gonatt världen! =) Puss o kram! <3