Nytt år nya tag?!

Nja kanske inte... Var nästan två månader sedan jag skrev något här nu...
Kan jag påstå att jag har haft fullt upp och inte haft tid... Nja... Det stämmer nog inte riktigt heller.
Har väl helt enkelt inte prioriterat bloggen framför allt annat... =)

Lite kort om vad som hänt i mitt liv sen den 11 december då. =)

Jag har hunnit rida en hel del, otippat eller hur?! =)
Men det har kommit en hel del snö också, sen har det varit väligt kallt i vinter. Så mina hästar har faktiskt fått vila en hel del med. Men emellanåt har det blivit många mysiga barbacka-turer.

Freyja och jag börjar finna varandra mer och mer och för varje gång jag rider henne lär jag mig något nytt.
Vi har haft några turer under december som har gått lite väl fort... Men jag har nu börjat komma på hur jag ska hantera henne när hon börjar och har även lyckats bryta "ett rus" några gånger.
Hon är en riktigt mysig häst, så länge hon inte stressar.. Och det är stressen jag får jobba med. =) Det ser jag fram emot! När vi väl jobbat bort den kommer hon bli en underbar ridhäst!

Nökkvi är som vanligt. Vissa dagar går han såå bra och vissa dagar går det lite sämre. Har börjat jobba lite med "klickerträning" på honom för att få honom mindre bufflig. Jag har en otroligt smart häst och han är väldigt roliga att jobba med på det sättet.
Vilket får mig att inse att han måste vara lika lätt att rida, bara han förstå vad jag menar.
Det gäller bara att komma ihåg det när man sitter där på hästryggen...
Under några turer i december ville han inte gå fram. Han stod som fastfrusen i backen... Det spelade ingen roll om jag styrde åt olika håll eller försökte göra volter, han satt bara fast...
Då är det svårt att tänka rätt och hålla tålamodet. Men tredje turen han gjorde detta så tänkte ag mig verkligen för. Jag hade inte bråttom någonstans (vilket är en förutsättning för att kunna vara lugn och ha tålamod som krävs). Så jag belönade varje framsteg han gjorde. Började redan innan jag satt upp, belönade när han stod still om jag bad honom om detta. Manade fram honom och belönade när han gick fram.
Gav pellets som godis.
Den turen gick sakta men säkert framåt. Jag försökte vara övertydlig med vad jag ville och det gick faktiskt. Klart att han stannade och stod fastfrusen i backen. Men det blev inget bråk, han hade nog bara positiva minnen från den turen. Han var säkert något förvirrad, men det var han ju även från de tidigare turerna, skillnaden är att då blev allt bara negativt, han blev förvirrad och jag blev sur..

Efter att jag har börjat jobba med honom såhär har han blivit mer villig att bli hämtad i hagen, har kommit fram till mig och stoppat huvudet i grimman. Det är kul! Det tråkiga är att han inte vill att de andra hästarna ska komma fram till mig, lite svårt när jag ska hämta de andra. Så jag jobbar på det.

Upps... Blev kanske inte så kort om Nökkvi... Men men...

Firade jul tillsammans med familjen. Det blev en lugn jul. Vi fokuserade mycket på att bara umgås och ha trevligt ihop. Köpte minimalt med julklappar och tog julen med ro. Det var skönt!
Visst hade jag köpt några julklappar, men det var för att jag hade hittat saker som passade. Sedan körde vi julklappsleken. =)

Nyåret firade i Lekeryd med ett gäng vänner. Samma gäng som jag firade med förra året. Det blev några härliga dagar med underbara vänner. Det lagade mycket god mat och det kändes som vi åt mest hela tiden. =)

Januari har gått otroligt fort... Det är sista januari idag... Helt galet. Men har jobbat en hel del. Farit runt i ett gäng skolor runt om i länet. Sedan har den mesta verksamheten startat upp igen efter jullovet. Härligt att komma igång. Men det tar även på en... Så har blivit sjuk nu.. Har varit hemma och tagit det lugnt några dagar. 
Har även varit rätt mkt snö och snöoväder, så har inte velat ta mig så långt...

Nu ska jag ta och åka hem till mor och far. Mormor, morfar, morbror och kusinerna skulle komma i eftermiddag och fika. Mysigt!
Jag känner mig lite bättre, men är fortfarande lite hängig, man orkar inte så mycket som man vill... Men det är bara att försöka ta det lite lugnt några dagar... Tur att det är för kallt ute så jag inte kan rida. Annars hade jag haft svårt att låta bli... =)

Puss o kram på er! <3Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback